El Port de Tarragona organitzarà una exposició fotogràfica per crear la memòria gràfica del confinament

El Port de Tarragona organitzarà una exposició fotogràfica per crear la memòria gràfica del confinament
15 Maig
2020

Onze fotògrafs i fotògrafes vinculats a Tarragona exposaran al Tinglado 1 al setembre

“Tarragona confinada. La ciutat amagada” és el títol de l’exposició que el Port de Tarragona organitzarà a partir del 13 de setembre vinent, coincidint amb els sis mesos de la data del decret de confinament de Catalunya (13 de març). La mostra fotogràfica a càrrec d’ 11 professionals vinculats amb Tarragona vol recollir una memòria gràfica del que ha estat el període de confinament per als tarragonins i tarragonines. Uns mesos on la ciutat ha romàs doblement amagada per l’obligatorietat de quedar-se a casa i, conseqüentment, per la invisibilitat de moltes de les coses succeïdes. La mostra es podrà visitar del 13 de setembre al 8 de novembre al Tinglado 1 del Moll de Costa del Port de Tarragona.

L’exposició compta amb la col·laboració de Pep Escoda en l’assessorament conceptual i artístic de l’exposició. Escoda, premiat fins a 21 vegades amb el Premi Nacional Lux de fotografia professional en diverses categories (retrat, paisatge, arquitectura o projecte personal), serà a més a més un dels 11 fotògrafs que exposarà al Tinglado 1, juntament amb 10 professionals més: Alba Rodríguez, Cristina Serra, Montse Riera, David Oliete, Fabián Acidres, Laia Solanellas, Adrià Borràs, Àngel Ullate, Rubén Perdomo i Gerard Boyer.

L’exposició comptarà amb 110 fotografies, deu per cada participant, que presentaran una mirada panoràmica dels efectes del confinament en les persones, famílies, professionals i empreses i, de manera especial, en aquells col·lectius que han estat a primera línia prestant serveis essencials. El president del Port de Tarragona, Josep Maria Cruset, creu que “un fenomen com aquest, compartit per tanta gent, de dimensions inesperades i amb efectes molt amplis en tots els aspectes de la vida, del treball i del lleure, és un moment històric que ha de quedar registrat per la posteritat”.

L’objectiu de la mostra és que una part de l’obra exposada quedi dipositada en el Fons d’Art del port i en l’Arxiu del Port de Tarragona perquè les generacions futures tinguin una visió general i, a la vegada personal de cada fotògraf, de l’impacte del COVID19 en el teixit social i productiu de la ciutat i del territori.

 

Finalitat social

L’exposició, explica Cruset, “vol mostrar moltes coses que han quedat amagades durant el confinament, entre elles, la feina de moltes persones prestant serveis essencials, i també un homenatge a totes aquestes persones que han hagut de fer front a la pandèmia en primera línia”. La intenció és que sanitaris, policies, voluntaris, tinguin un protagonisme especial en aquesta exposició. A més, el públic assistent podrà encarregar als autors còpies de les imatges exposades. Els fotògrafs destinaran el 50% del qual recaptin a entitats i accions socials que facin front als efectes de la pandèmia de coronavirus.

 

* Fotografia nota premsa @Pep Escoda

Breu ressenya del CV dels fotògrafs/es participants

PEP ESCODA, treballa com a fotògraf professional des de 1990. Es va especialitzar en fotografia d'interiorisme, arquitectura i retrat. Ha guanyat 21 premis Nacional Lux de fotografia professional en diverses categories com ara retrat, paisatge, arquitectura o projecte personal. Ha publicat les seves fotografies en més de 140 llibres de grans editorials i en revistes i magazines de prestigi internacional.

FABIÁN ACIDRES, fotògraf i fotoperiodista del Diari de Tarragona. És fotògraf autodidacta. La fotografia és una forma d'expressió d’aquest artista que no va planejar ser fotògraf. Ha realitzat múltiples treballs de caràcter periodístic, de reportatges socials, de moda, de retrats o d’espectacles.

ADRIÀ BORRÀS, fotògraf i professional audiovisual freelance. Ha treballat en diferents mitjans de comunicació del territori. Ha presentat els seus treballs en algunes sales expositives de Tarragona.

GERARD BOYER, informàtic i fotògraf. Centra la seva atenció en els límits entre l'urbà i el natural. Ha exposat en gran quantitat de galeries. Ha estat finalista del premi PhotoEspaña, al millor llibre de fotografia de l’any 2018.

DAVID OLIETE CASANOVA, fotògraf professional, periodista gràfic de la revista Fet a Tarragona. Ha publicat en mitjans i publicacions de prestigi internacional, com The New York Times o National Geographic. Ha rebut premis com a fotògraf i videògraf arreu del món, entre els quals destaquen una menció honorífica al PX3 Prix de la Photographie de París i un primer premi als International Photography Awards (IPA) dels Estats Units i als Tokyo International Photo Awards.

RUBÉN PERDOMO, dedicat exclusivament a la fotografia i al vídeo des de fa més de 30 anys. Ha estat membre de l'Associació de Fotògrafs Professionals d'Espanya AFP. Actualment gestiona Estudio Perdomo i és l’impulsor de la iniciativa Photo KM0. Ha estat premiat en diversos concursos de fotografia i el seu treball ha estat exhibit per Europa.

MONTSE RIERA, fotògrafa especialitzada en reportatge cultural i periodístic. El 1994 enceta la carrera professional com a fotoperiodista a Tarragona al Nou Diari i al Punt, i com a freelance va treballar al Periódico de Catalunya (2004-2010) i actualment en altres publicacions com La Terra. Com a fotògrafa d’esdeveniments culturals, va treballar per a l’Ajuntament de Tarragona des del 2004 i per a la Generalitat de Catalunya des del 2008. Ha col·laborat en diverses exposicions col·lectives en diferents llocs tal com la Casa de Cultura de Valls, el Museu d'Art Modern de Tarragona, i a Barcelona al Museu d’Història de Catalunya, l’Arts Santa Mònica i el Palau de la Virreina.

ALBA RODRÍGUEZ, fotògrafa independent, té el seu propi estudi. Ha exposat en diferents festivals de fotografia com Scan, en el Centre d’Art i a la galeria Forvm, a Tarragona. També a la Virreina en Barcelona, a Mallorca, França, Polònia, Londres y Copenhaguen. Ha guanyat premis Laus, un premi Repsol YPF, un Sony World Photography Awards, un premi del Diari Ara i Formentera Fotogràfica i un premi del festival de cine Rec.

LAIA SOLANELLAS, periodista i fotoperiodista, cap de redacció i de fotografia a TarragonaDigital.com. Durant més de 10 anys ha col·laborat també amb nombrosos mitjans nacionals i internacionals de fotografia esportiva, actualment també corresponsal de Diario As a Tarragona. Forma part del col·lectiu de fotògrafs castellers Fort, organitzadors de diverses exposicions que han passat per sales de tot Catalunya.

CRISTINA SERRA, Arquitecta i fotògrafa; especialitzada en fotografia d’arquitectura i en relació amb l'àmbit cultural, social i urbà del territori. El 2010, l'Ajuntament de Tarragona li concedí ex-aequo el Premi Carles Mani i des d'aleshores ha exposat de forma individual i col·lectiva en multitud de sales expositives del Camp de Tarragona i en festivals com l’SCAN.

ÀNGEL ULLATE, fotoperiodista del Tarragona Digital. Ha realitzat múltiples treballs de caràcter periodístic, reportatges socials i retrats. Principalment ha estat fotògraf de premsa a la ciutat de Tarragona.

El més visitat

Treballa amb nosaltres

Treballa amb nosaltres

Borsa de treball de la Autoritat Portuària de Tarragona
Servei atenció al client

Servei atenció al client

Contacta amb nosaltres
Dades Obertes

Dades Obertes

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Perfil del Contractant

Perfil del Contractant

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Comunicació i premsa

Comunicació i premsa

Notícies d'interés i actualitat de la Autoritat Portuària de Tarragona
SEA

SEA

SISTEMA D'ENTREGUES D'AGROALIMENTARIS
Situació de Vaixells

Situació de Vaixells

Gisweb, programa de situació de vaixells, escales i moviments
Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis i comunicats per al vaixell, la mercaderia i el passatge

Centre d'acreditacions

Centre d'acreditacions

Procés administratiu que comporta certificar a una empresa/organització per accedir-hi al Port

Tràfics

Tràfics

Tràfic de mercaderies a la Autoritat Portuària de Tarragona

 

JORNADES DE L'AIGUA | PORT TARRAGONA | De l'11 d'abril al 5 de maig

 ACTE CENTRAL 25 I 26 D'ABRIL - INSCRIPCIONS

 

 Acte central - 25 i 26 abril. Jornades Tècniques | La Gestió de l'aigua en un escenari de crisi climàtica. L’objectiu de les Jornades tècniques és abordar amb els actors implicats la complexitat de la gestió de l’aigua des d’una visió transversal: climàtica, ambiental, social i de governança. Més enllà de la sequera actual i de les incògnites que planteja, cal avançar cap a una gestió sostenible dels recursos hídrics.

Inscripcions 25 i 26 abril

25 i 26 abril

Registra't ara
+ info

L'AIGUA DEL FUTUR DE L'11 D'ABRIL AL 5 DE MAIG.És un esdeveniment compost de diverses jornades tècniques, debats, exposicions i art al Port de Tarragona que tindrà lloc durant els dies compresos entre l'11 d'abril i el 5 de maig en diversos punts del Port de Tarragona. Amb l'objectiu d'informar-vos sobre tota la programació i que no us perdeu res, us deixem totes les activitats a continuació:

 

Pàgina oficial de les Jornades - Agenda i programació - accés lliure

 

Pàgina oficial Primera edició Jornades de l'Aigua Port Tarragona

Més informació PROGRAMACIÓ 
+ info

 

Mitjans col·laboradors