El Museu del Port de Tarragona estrena activitats

El Museu del Port de Tarragona estrena activitats
12 Maig
2020

Les xarxes socials del Museu faran difusió de les dues iniciatives ‘Un mar de peixos!’  i ‘QUIZ’ 

Sota el tema “Museus per la igualtat: diversitat i inclusió” el pròxim 18 de maig se celebra també, el Dia Internacional dels Museus 

Amb motiu dels seus 20 anys, el Museu del Port de Tarragona estrena noves activitats adaptades a l’escenari excepcional que vivim, en el qual el confinament i la seguretat són factors prioritaris. El Museu ha reinventat les seves activitats i les ha adaptat al món digital. 

La primera de les activitats que presenta el Museu del Port, sota el títol ‘Un mar de peixos!’ consisteix en un taller-concurs familiar adreçat a infants entre 4 i 12 anys, amb la supervisió d’un adult, que es farà el dia 13 de maig. 

És una activitat de reciclatge molt marítim, seguint la línia de conscienciació i preservació del medi ambient que es va duent a terme al Museu del Port.  Es tracta de donar una segona vida a materials fàcils de trobar per casa, com ampolles, plàstics... per crear un peix mot especial i acolorit: el peix menja-brossa!. Aquesta nova espècie marina, única i personalitzada  per cada llar amenaça de menjar-se tot el que estigui fora de lloc...  

La segona activitat, dins de la doble celebració d’enguany, és el concurs de 15 preguntes, QUIZ, organitzat en dues categories: públic general (MPTacasa) o familiar.(MPTacasa Kids), i que estarà actiu el 17 i 18 de maig. 

Per participar a QUIZ s’ha d’enviar un correu electrònic abans del 15 de maig a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. indicant  a quina de les dues categories es vol jugar, MPTacasa (públic general) o MPTacasa Kids (Públic familiar) sense oblidar triar un nom d’usuari/ària o equip per participar. Només es podrà participar en una de les dues categories. 

Un cop realitzada la inscripció el Museu farà arribar un enllaç per respondre les preguntes de QUIZ. 

Les 8 primeres persones o equips classificats de cada categoria podran gaudir  d’un viatge amb golondrina, quan les condicions ho permetin. 

Per participar en aquestes activitats seguiu les xarxes socials del Museu del Port on s’informarà en tot moment de cadascuna de les activitats. Facebook https://ja.cat/GlHCW, Twitter @museuporttgna i Instagram @museuporttarragona. 

 

18 de maig, Dia Internacional dels Museus 

Entre les noves activitats també hi ha la celebració, el pròxim 18 de maig, del Dia Internacional dels Museus. Aquest 2020 sota el lema “Museus per la igualtat: diversitat i inclusió”, amb l’objectiu de convertir-se en un punt de trobada per a celebrar la diversitat de perspectives que conformen les comunitats i el personal dels museus, així com promoure eines per a identificar i superar els prejudicis en el que els museus mostren i en les històries que conten.  

L'objectiu del Dia Internacional dels Museus és conscienciar sobre el fet que els museus són un important mitjà per a l'intercanvi cultural, l'enriquiment de les cultures, així com per al desenvolupament de la comprensió mútua, de la col·laboració i de la pau entre els pobles. Organitzats cada 18 de maig o al voltant d'aquesta data des de fa més de 40 anys, els esdeveniments i activitats planejats per a celebrar aquest dia  poden durar un dia, un cap de setmana o fins i tot tota la setmana.  

Cada vegada són més els museus per tot el món que participen en aquesta celebració mundial, com el Museu del Port de Tarragona L’any 2019 van ser 37.000 museus els que van prendre part en l'esdeveniment en 158 països i territoris. 

El més visitat

Treballa amb nosaltres

Treballa amb nosaltres

Borsa de treball de la Autoritat Portuària de Tarragona
Servei atenció al client

Servei atenció al client

Contacta amb nosaltres
Dades Obertes

Dades Obertes

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Perfil del Contractant

Perfil del Contractant

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Comunicació i premsa

Comunicació i premsa

Notícies d'interés i actualitat de la Autoritat Portuària de Tarragona
SEA

SEA

SISTEMA D'ENTREGUES D'AGROALIMENTARIS
Situació de Vaixells

Situació de Vaixells

Gisweb, programa de situació de vaixells, escales i moviments
Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis i comunicats per al vaixell, la mercaderia i el passatge

Centre d'acreditacions

Centre d'acreditacions

Procés administratiu que comporta certificar a una empresa/organització per accedir-hi al Port

Tràfics

Tràfics

Tràfic de mercaderies a la Autoritat Portuària de Tarragona