El Port de Tarragona comença els treballs de restauració en l’Espigó del Racó

El Port de Tarragona comença els treballs de restauració en l’Espigó del Racó
06 Maig
2020

La reparació de l’espigó té una dotació pressupostària de 450.000 euros

L’Autoritat Portuària de Tarragona comença, aquest 5 de maig, les tasques de reparació de l’espigó del Racó amb una dotació pressupostària de 450.000 euros. L’objectiu d’aquesta actuació és la reparació d’aquesta infraestructura, greument afectada per la tempesta Glòria a finals del mes de gener passat. Les obres a l’espigó tindran una duració de dos mesos.

L’exposició a les inclemències de la mar en els diferents temporals que hi ha hagut al llarg dels anys ha produït un procés d'erosió i desgast en l'espigó del Racó. Aquests desperfectes s’han anat reparant de forma exitosa llarg del temps. Però aquest gener de 2020, el temporal Gloria (la tempesta de més intensitat que tots els anteriors que s’havien produït fins al moment) va afectar de forma greu l’espigó fent-lo desaparèixer en els últims 60 m sobre un total de 200.

L'estat actual que presenta l'espigó no permet que faci la funció per a la qual estava dissenyat, que és actuar com a contenció de les arenes de la mateixa platja, i per aquest motiu s’ha procedit a la seva reparació.

Més de 7.700 tones de pedra

Les obres començaran reparant els primers metres d’espigó, des d’on es portaran pedres de grans dimensions d’entre 4 i 6 tones de pes cadascuna. En ser una zona de poc calatge no es poden fer treballs des del mar, i per aquesta raó el primer objectiu és poder circular per sobre de l’espigó.

A continuació, un cop s’hagi creat el camí per poder transitar per l’espigó, les màquines han d’arribar fins al lloc on aquest ha desaparegut i treballar-hi. Per fer-ho sense causar molèsties als possibles usuaris de la platja (en cas d’aixecament total o parcial de les mesures de confinament per la crisi de la COVID-19), el Port de Tarragona utilitzarà la pedrera del Cap Salou per fer-hi passar la maquinària i tot el material necessari.

Per poder realitzar l’obra en les condicions òptimes també per a l’entorn natural, també en aquest cas, el Port de Tarragona s’ha assegurat que se segueixin un seguit de clàusules mediambientals i d’eficiència per dur a terme l’obra.

Termini de dos mesos

Les obres de restauració de l’espigó, que han començat aquesta setmana, estan projectades perquè es completin en un termini de dos mesos, es preveu, doncs,  estaran completament acabades a finals de juny.

La importància d’aquesta reparació rau en la protecció que fa l’espigó de la mateixa platja de la Pineda, evitant que la sorra marxi en un moment clau per la temporada d’estiu que està a punt de començar.

El més visitat

Treballa amb nosaltres

Treballa amb nosaltres

Borsa de treball de la Autoritat Portuària de Tarragona
Servei atenció al client

Servei atenció al client

Contacta amb nosaltres
Dades Obertes

Dades Obertes

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Perfil del Contractant

Perfil del Contractant

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Comunicació i premsa

Comunicació i premsa

Notícies d'interés i actualitat de la Autoritat Portuària de Tarragona
SEA

SEA

SISTEMA D'ENTREGUES D'AGROALIMENTARIS
Situació de Vaixells

Situació de Vaixells

Gisweb, programa de situació de vaixells, escales i moviments
Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis i comunicats per al vaixell, la mercaderia i el passatge

Centre d'acreditacions

Centre d'acreditacions

Procés administratiu que comporta certificar a una empresa/organització per accedir-hi al Port

Tràfics

Tràfics

Tràfic de mercaderies a la Autoritat Portuària de Tarragona