Augmenta l’exportació de bestiar viu al Port de Tarragona

Augmenta l’exportació de bestiar viu al Port de Tarragona
30 Abr
2020

L’increment coincideix amb l’obertura de tres nous mercats

Fins al 30 d’abril, el Port ha exportat més de 107.000 caps de bestiar

El tràfic d’animals al Port de Tarragona presenta molt bons resultats en aquest primer quadrimestre de l’any amb 107.147 caps de bestiar. A data del 30 d’abril, al Port hi ha hagut 13.147 moviments de caps de bestiar boví i 94.000 d’ovins. Unes dades que quasi tripliquen el resultat de 2019 per al mateix període.

En comparació, els primers 4 mesos d’aquest any suposen un augment del 65% del tràfic de bestiar viu respecte al mateix període de 2019. Mentre que data d’avui, el Port ja porta moguts més de 107.000 caps de bestiar viu, el 30 d’abril de l’any anterior aquest volum de tràfic va ser menor. Es van moure 37.489 caps de bestiar, 20.130 unitats d’oví i 17.357 caps de bestiar boví.

El Port de Tarragona atribueix aquest increment en el tràfic de bestiar viu a l’obertura de tres nous mercats a Jordània, l’Aràbia Saudita i el Marroc. Aquesta setmana d’abril s’ha realitzat la primera exportació d'animals vius des del Port de Tarragona al Marroc. Un embarcament de 2.410 unitats de bestiar boví marcaran l’inici d’aquesta nova ruta comercial que té com a destinació el port de Jadida, a 100 quilòmetres al sud de la ciutat marroquina de Casablanca.

A aquesta nova ruta, s’hi ha d’afegir l’enviament rècord de 21.500 xais durant aquest mateix mes d’abril, assolint l’obertura de dos nous mercats molt importants per al Port de Tarragona com són Jordània l'Aràbia Saudita. (Vegeu la Nota de Premsa aquí: https://bit.ly/3d1L1Q1)

Nous mercats

Les exportacions de bestiar des del Port de Tarragona tenen com a destinació principal l’Orient Mitjà, el Nord d’Àfrica i altres ports de la conca mediterrània. Enguany, països com Jordània amb 57.000 caps de bestiar exportats, l’Aràbia Saudita, amb més de 21.000 i Líbia amb 16.000 han fet créixer aquest tràfic durant els primers mesos de l’any (fins al passat dia 25 d’abril) fins a assolir la xifra total de 94.000 caps de bestiar oví. Als quals s’hi han d’afegir 13.147 caps de bestiar boví cap a altres destinacions.

La xifra assolida a finals d’abril de 107.147 caps permet ser optimistes quan al resultat final de l’any 2020, que s’espera superi la de 2019, amb la consolidació dels mercats existents i l’obertura dels tres nous mercats abans esmentats.

Un Port de referència per aquest tràfic

El Port de Tarragona és un dels dos ports espanyols autoritzats pel Ministeri d'Agricultura per a la càrrega de bestiar viu. Aquest fet ha permès exportar directament des de Tarragona bestiar de les principals zones productives tant de Catalunya com de tota la zona nord-est d’Espanya, reduint i optimitzant els trajectes. Això ha convertit la zona d’influència del Port de Tarragona en un referent per al sector ramader.

Durant l’any 2019 es van moure 242.000 unitats de bestiar viu al Port de Tarragona, una xifra que va suposar un augment de vora 7% respecte a la xifra de 2018 que va ser d’unes 226.000 unitats. L’any 2019, les destinacions més importants, per ordre de volums, van ser el Líban, Líbia i Algèria.

El treball dut a terme des de l’any 2012 per part del Port de Tarragona es veu traduït en aquest augment en la xifra d’exportacions, afavorint i dinamitzant el sector en tota la seva àrea d’influència.

El més visitat

Treballa amb nosaltres

Treballa amb nosaltres

Borsa de treball de la Autoritat Portuària de Tarragona
Servei atenció al client

Servei atenció al client

Contacta amb nosaltres
Dades Obertes

Dades Obertes

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Perfil del Contractant

Perfil del Contractant

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Comunicació i premsa

Comunicació i premsa

Notícies d'interés i actualitat de la Autoritat Portuària de Tarragona
SEA

SEA

SISTEMA D'ENTREGUES D'AGROALIMENTARIS
Situació de Vaixells

Situació de Vaixells

Gisweb, programa de situació de vaixells, escales i moviments
Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis i comunicats per al vaixell, la mercaderia i el passatge

Centre d'acreditacions

Centre d'acreditacions

Procés administratiu que comporta certificar a una empresa/organització per accedir-hi al Port

Tràfics

Tràfics

Tràfic de mercaderies a la Autoritat Portuària de Tarragona

 

JORNADES DE L'AIGUA | PORT TARRAGONA | De l'11 d'abril al 5 de maig

 ACTE CENTRAL 25 I 26 D'ABRIL - INSCRIPCIONS

 

 Acte central - 25 i 26 abril. Jornades Tècniques | La Gestió de l'aigua en un escenari de crisi climàtica. L’objectiu de les Jornades tècniques és abordar amb els actors implicats la complexitat de la gestió de l’aigua des d’una visió transversal: climàtica, ambiental, social i de governança. Més enllà de la sequera actual i de les incògnites que planteja, cal avançar cap a una gestió sostenible dels recursos hídrics.

Inscripcions 25 i 26 abril

25 i 26 abril

Registra't ara
+ info

L'AIGUA DEL FUTUR DE L'11 D'ABRIL AL 5 DE MAIG.És un esdeveniment compost de diverses jornades tècniques, debats, exposicions i art al Port de Tarragona que tindrà lloc durant els dies compresos entre l'11 d'abril i el 5 de maig en diversos punts del Port de Tarragona. Amb l'objectiu d'informar-vos sobre tota la programació i que no us perdeu res, us deixem totes les activitats a continuació:

 

Pàgina oficial de les Jornades - Agenda i programació - accés lliure

 

Pàgina oficial Primera edició Jornades de l'Aigua Port Tarragona

Més informació PROGRAMACIÓ 
+ info

 

Mitjans col·laboradors