El Port de Tarragona registra una de les càrregues d’animals vius més grans de la seva història

El Port de Tarragona registra una de les càrregues d’animals vius més grans de la seva història
09 Abr
2020

El vaixell ADEL 1 carrega 21.500 caps de bestiar amb destí a un nou mercat: Aràbia Saudita

El Port de Tarragona ha registrat una de les càrregues d’animals vius més important de la seva història. El vaixell ADEL 1 ha carregat aquest dimecres 21.500 xais amb destinació a l’Aràbia Saudita. El vaixell va atracar el passat dimarts dia 6 al Moll de Cantàbria i ha realitzat l’operativa durant tot el dia d’ahir, dimecres 8 d’abril.

Aquest vaixell obre un nou mercat per al Port de Tarragona, ja que és el primer transport de bestiar viu que es fa a l’Aràbia Saudita des dels molls tarragonins. El bestiar que s’exporta des del Port de Tarragona té com a destinació principal l’Orient Mitjà, el Nord d’Àfrica i altres ports de la conca mediterrània. Països com Líbia, Líban, Algèria, Tunis, Egipte o Turquia en són els principals importadors de vedells i xais.

Un tràfic en creixement

L’exportació d’animals vius a través d’infraestructures com les del Port de Tarragona és una via de sortida important per al sector ramader que, a la vegada, n’assegura la producció. Tarragona és, junt a Cartagena, un dels dos ports del sistema portuari autoritzat per al tràfic d'animals vius.

El Port, com infraestructura clau de l’economia, treballa per afavorir i dinamitzar la ramaderia en la seva àrea d’influència, és una porta oberta a l’exportació per al tràfic d’animals vius des del 2012, any en què es va iniciar aquest servei. Des de llavors ha registrat un creixement exponencial. L’any passat, des del Port de Tarragona van sortir 240.000 animals vius.

El vaixell ADEL 1 transportarà xais en un moment en què aquest tipus bestiar experimenta un augment de la seva demanda en els països musulmans, especialment durant aquestes setmanes i mesos, en els quals assoleix els seus màxims anuals. Aquests pics de demanda són per dos motius, el final del ramadà (Eid al-Fitr) que aquest any 2020 és a finals de maig, i la festa del corder (Eid al-Adha) que es celebra aquest any a finals de juliol.

Aposta per la diversificació de qualitat

El tràfic d’animals vius és un bon exemple de la diversificació de mercaderies que el Port de Tarragona impulsa per millorar la seva competitivitat. Es tracta d’un tràfic d'alta qualitat, ja que no tots els ports estan adequats per treballar amb aquest tipus de mercaderia.

No és el primer cop que es carrega una quantitat gran d’animals vius al Port, l’any 2017 el vaixell “Victory” va realitzar una hi una operativa de 26.500 animals amb destinació Líbia. No obstant això, l’operativa del vaixell ADEL 1 també és una de les més importants pel nombre de caps de bestiar, però sobretot per l'obertura d'un nou mercat a l’Orient Mitjà.

El més visitat

Treballa amb nosaltres

Treballa amb nosaltres

Borsa de treball de la Autoritat Portuària de Tarragona
Servei atenció al client

Servei atenció al client

Contacta amb nosaltres
Dades Obertes

Dades Obertes

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Perfil del Contractant

Perfil del Contractant

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Comunicació i premsa

Comunicació i premsa

Notícies d'interés i actualitat de la Autoritat Portuària de Tarragona
SEA

SEA

SISTEMA D'ENTREGUES D'AGROALIMENTARIS
Situació de Vaixells

Situació de Vaixells

Gisweb, programa de situació de vaixells, escales i moviments
Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis i comunicats per al vaixell, la mercaderia i el passatge

Centre d'acreditacions

Centre d'acreditacions

Procés administratiu que comporta certificar a una empresa/organització per accedir-hi al Port

Tràfics

Tràfics

Tràfic de mercaderies a la Autoritat Portuària de Tarragona