El Port de Tarragona commemora el Dia Internacional de la Dona amb un seguit d’actes aquest cap de setmana

El Port de Tarragona commemora el Dia Internacional de la Dona amb un seguit d’actes aquest cap de setmana
08 Mar
2020

El Moll de Costa i el Serrallo s’il·luminaran de color lila, en memòria a les dones que es van manifestar per primer cop per demanar millors condicions laborals

La jornada reivindica els drets de les dones i la igualtat real de gènere

Aquest diumenge, 8 de març se celebra el Dia Internacional de la Dona que vol aconseguir la igualtat real de les dones i els homes. Aquesta jornada, celebrada per primera vegada el 1911 a Alemanya , vol reivindicar el feminisme i denunciar el sexisme. A proposta de l’Organització de les Nacions Unides, aquest any 2020, sota el lema “Soc de la Generació Igualtat: Pels drets de les dones”.

El Port de Tarragona, amb el seu equip humà al capdavant, participa d’aquesta reivindicació amb un seguit d’activitats culturals organitzades per aquest cap de setmana.

Durant els dies 7 i 8 de març les fonts del Serrallo i el Moll de Costa s’il·luminaran de color lila, color que s’associa a un tràgic succés que va impulsar les primeres grans protestes feministes el 25 de març de 1911. Durant aquell dia es va produir un gran incendi a una indústria tèxtil de Nova York on treballaven 500 persones, en la seva gran majoria dones immigrants joves. Van morir més de 140 obreres que l’any anterior havien mantingut una important vaga per demanar millors condicions laborals. La llegenda conta que el fum que sortia de la fàbrica, després de l’incendi, i que es podia veure a kilòmetres de distància en tota la ciutat, era de color lila.

Per al dissabte 7 de març a les 11 hores, el Port de Tarragona ha organitzat l’activitat ‘Els Secrets de l’Arxiu del Port’ amb la reconeguda conta-contes tarragonina Rat Cebrián. Es tracta d’una visita teatralitzada a càrrec del personatge de Maria Antònia de Castellarnau. Mitjançant l’adaptació del personatge i, traslladant-lo a l’actualitat, Maria Antònia de Castellarnau, remarca la feina de les persones professionals dels arxius amb un recorregut amè en què la canalla és la protagonista absoluta acompanyant en tot moment al personatge de la Rat.

Finalment, el Port ofereix el diumenge 8 de març a les 12:30 hores, una visita guiada a l’exposició ‘Expressions- Homenatge a la dona’ de l’artista Carmen Valverde representada al Tinglado 1 del Moll de Costa. L’artista transmet amb la seva obra, de forma frontal i directa, les emocions i sentiments de les dones. Passant de l’alegria a la tristesa, de l’èxtasi a la reflexió...dibuixant la gran riquesa expressiva femenina.

El Port, amb plena conscienciació per la lluita de les dones, juntament amb els homes, també treballa i continuarà treballant per una igualtat real a l’àmbit laboral.

Homenatge a la dona portuària

En l’àmbit estrictament portuari, el Port de Tarragona ha organitzat avui, 6 de març, un acte d’homenatge a les treballadores del Port sota el lema “Som Portuàries”. L’esdeveniment ha consistir en la projecció d’un vídeo protagonitzat per professionals de l’estiba, de la policia portuària, de l’Autoritat Portuària i la Capità Marítima, Núria Obiols. Les protagonistes del vídeo ha compartir les seves vivències en l’àmbit laboral, les seves expectatives de futur per aconseguir una societat igualitària i el sentit de celebrar el dia internacional de la dona, des del seu punt de vista personal i experiencial.

L’activitat principal de l’acte ha estat una xerrada a càrrec de la consultora d’empresa Chus Blasco que, partint de la seva pròpia experiència personal i professional, ha explicat les claus per poder resoldre els problemes de les dones a la societat actual en el terreny laboral i de la realització personal.

Chus Blasco és directora i cofundadora d’AFCA,. Empresa de consultoria especialitzada en estratègia financera. Llicenciada en CC. Empresarials i MBA d’ESADE i ADE per la Universitat Ramon Llull, escriu sobre management, economia i empresa a BarcelonaDot.com i a l’Indicador d’Economia i és autor del llibre “Nuevas Finanzas para Nuevos Negocios” (Editorial UOC).

El més visitat

Treballa amb nosaltres

Treballa amb nosaltres

Borsa de treball de la Autoritat Portuària de Tarragona
Servei atenció al client

Servei atenció al client

Contacta amb nosaltres
Dades Obertes

Dades Obertes

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Perfil del Contractant

Perfil del Contractant

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Comunicació i premsa

Comunicació i premsa

Notícies d'interés i actualitat de la Autoritat Portuària de Tarragona
SEA

SEA

SISTEMA D'ENTREGUES D'AGROALIMENTARIS
Situació de Vaixells

Situació de Vaixells

Gisweb, programa de situació de vaixells, escales i moviments
Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis i comunicats per al vaixell, la mercaderia i el passatge

Centre d'acreditacions

Centre d'acreditacions

Procés administratiu que comporta certificar a una empresa/organització per accedir-hi al Port

Tràfics

Tràfics

Tràfic de mercaderies a la Autoritat Portuària de Tarragona

 

SETMANES DE L'AIGUA | PORT TARRAGONA | De l'11 d'abril al 5 de maig

 ACTE CENTRAL 25 I 26 D'ABRIL - INSCRIPCIONS

 

 Acte central - 25 i 26 abril. Jornades Tècniques | La Gestió de l'aigua en un escenari de crisi climàtica. L’objectiu de les Jornades tècniques és abordar amb els actors implicats la complexitat de la gestió de l’aigua des d’una visió transversal: climàtica, ambiental, social i de governança. Més enllà de la sequera actual i de les incògnites que planteja, cal avançar cap a una gestió sostenible dels recursos hídrics.

Inscripcions 25 i 26 abril

25 i 26 abril

Registra't ara
+ info

L'AIGUA DEL FUTUR DE L'11 D'ABRIL AL 5 DE MAIG.És un esdeveniment compost de diverses jornades tècniques, debats, exposicions i art al Port de Tarragona que tindrà lloc durant els dies compresos entre l'11 d'abril i el 5 de maig en diversos punts del Port de Tarragona. Amb l'objectiu d'informar-vos sobre tota la programació i que no us perdeu res, us deixem totes les activitats a continuació:

 

Pàgina oficial de les Setmanes de l'Aigua Port Tarragona- Agenda i programació - accés lliure

 

Pàgina oficial Primera edició

Més informació PROGRAMACIÓ 
+ info

 

Mitjans col·laboradors