El Port de Tarragona acull un dic flotant per començar les obres del nou Moll de Balears

El Port de Tarragona acull un dic flotant per començar les obres del nou Moll de Balears
20 febrer
2020

El ‘caixoner’ construït el 2002 està atracat al moll d’Andalusia

Aquest dijous, 20 de febrer, ha arribat al Port de Tarragona el dic flotant ‘Mar del Aneto’ o també denominat ‘caixoner’, construït per FCC el 2002. La seva funció serà la construcció dels caixons o fonaments de formigó que s’han d’utilitzar per a la creació del nou Moll de Balears, una inversió que va ser licitada per 34,6 milions d’euros (iva exclòs), i adjudicada finalment per 27,3 milions d’euros (iva exclòs) que servirà per ampliar amb 4 hectàrees l’espai destinat a l’operativa de creuers.

El caixoner ‘Mar del Aneto’ està atracat al moll d’Andalusia entre els bol·lards 48 i 52 per començar les obres del nou moll. Aquest tipus de plataformes s’utilitzen als ports per a la fabricació de molls, dics i altres infraestructures relacionades amb l’activitat portuària.

‘Mar del Aneto’ té una eslora de 46,8 metres, una màniga útil de 25 metres i un puntal d’uns 28 metres. Aquest dic pot construir calaixos de fins a 46 metres de llarg per 25 metres d’amplada i 29 metres d’alçada. S’estima que aquests tipus d’estructures triguen entre set i deu dies en fabricar cada caixó. En el cas concret d’aquesta obra els caixons que es fabricaran al Moll de Balears seran de 41,85 metres d’eslora per 16,75 metres de màniga i 21,30 metres de puntal.

Arribada del caixoner 'Mar del Aneto' al Port Tarragona

 

Moll de Balears, 18 mesos d’obres

La construcció del Moll de Balears, adjudicada el gener de 2020 a l’empresa FCC Construccion, SA /Comsa, SAU, permetrà augmentar la línia d’atracada en 700 metres un cop acabada l’obra, i oferir una operativa molt més còmoda i àgil, en definitiva una obertura de noves oportunitats per la temporada de creuers de 2021.

L’anunci de la licitació del projecte constructiu del Moll de Balears Fase I, número 056/2019, es va publicar al BOE número 298 de 12 de desembre de l’any 2019. A l’informe justificatiu, redactat per la Direcció d’Infraestructures i Conservació del Port de Tarragona, s’especifica el pressupost de la inversió en 34,6 milions d’euros (iva exclòs) i els 18 mesos d’execució de les obres. Finalment el projecte ha estat adjudicat, el passat mes de gener, per un import inferior, amb pressupost final de la inversió ascendeix a 27,3 milions d’euros (iva exclòs) en un termini adjudicat de 14 mesos, 4 mesos menys que els mesos licitats en un inici.

El Port de Tarragona ha incorporat mesures ambientals voluntàries per reduir, garantir i minimitzar l’afectació de les obres sobre el medi natural i ha dissenyat un Pla de Vigilància Ambiental per prevenir i controlar les accions durant l’execució de les obres. A banda, disposa d’un procediment de seguiment ambiental d’obres que s’aplica sistemàticament a totes les obres promogudes pel Port de Tarragona.

L’obra s’espera que estigui finalitzada al maig de l’any 2021. Aquest serà un període de transició per al projecte de Creuers atès que l’arribada dels vaixells haurà de conviure amb les obres d’aquesta infraestructura, però que -un cop acabada- representarà un salt endavant ja que obre la porta a acollir creuers més grans i més vaixells de manera simultània.

Tarragona, ciutat de creuers

 
+ info
    

Tràfic de creuers

+ info

 

Etiquetat com
  • Creuers
  • Creuers a Tarragona
  • Infraestructures portuàries
  • Infraestructures

El més visitat

Treballa amb nosaltres

Treballa amb nosaltres

Borsa de treball de la Autoritat Portuària de Tarragona
Servei atenció al client

Servei atenció al client

Contacta amb nosaltres
Dades Obertes

Dades Obertes

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Perfil del Contractant

Perfil del Contractant

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Comunicació i premsa

Comunicació i premsa

Notícies d'interés i actualitat de la Autoritat Portuària de Tarragona
SEA

SEA

SISTEMA D'ENTREGUES D'AGROALIMENTARIS
Situació de Vaixells

Situació de Vaixells

Gisweb, programa de situació de vaixells, escales i moviments
Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis i comunicats per al vaixell, la mercaderia i el passatge

Centre d'acreditacions

Centre d'acreditacions

Procés administratiu que comporta certificar a una empresa/organització per accedir-hi al Port

Tràfics

Tràfics

Tràfic de mercaderies a la Autoritat Portuària de Tarragona

 

SETMANES DE L'AIGUA | PORT TARRAGONA | De l'11 d'abril al 5 de maig

 ACTE CENTRAL 25 I 26 D'ABRIL - INSCRIPCIONS

 

 Acte central - 25 i 26 abril. Jornades Tècniques | La Gestió de l'aigua en un escenari de crisi climàtica. L’objectiu de les Jornades tècniques és abordar amb els actors implicats la complexitat de la gestió de l’aigua des d’una visió transversal: climàtica, ambiental, social i de governança. Més enllà de la sequera actual i de les incògnites que planteja, cal avançar cap a una gestió sostenible dels recursos hídrics.

Inscripcions 25 i 26 abril

25 i 26 abril

Registra't ara
+ info

L'AIGUA DEL FUTUR DE L'11 D'ABRIL AL 5 DE MAIG.És un esdeveniment compost de diverses jornades tècniques, debats, exposicions i art al Port de Tarragona que tindrà lloc durant els dies compresos entre l'11 d'abril i el 5 de maig en diversos punts del Port de Tarragona. Amb l'objectiu d'informar-vos sobre tota la programació i que no us perdeu res, us deixem totes les activitats a continuació:

 

Pàgina oficial de les Setmanes de l'Aigua Port Tarragona- Agenda i programació - accés lliure

 

Pàgina oficial Primera edició

Més informació PROGRAMACIÓ 
+ info

 

Mitjans col·laboradors