L’Arxiu del Port registra el doble de visites en 2019

L’Arxiu del Port registra el doble de visites en 2019
18 febrer
2020

L’espai cultural del Port de Tarragona registra un creixement del 86% de visitants

El programa d’activitats situa l’Arxiu del Port com a actiu cultural de la ciutat

El nombre de persones que durant el 2019 han assistit als actes organitzats per l’Arxiu del Port de Tarragona gairebé s’ha multiplicat per dos. L’any 2018, 713 persones van participar en les activitats organitzades per l’Arxiu i l’any passat aquesta xifra s’ha disparat a les 1327 persones, la qual cosa suposa un augment de més del 86%. Unes xifres que són conseqüència de les activitats programades per aquest espai cultural del Port i el situen com a actiu cultural de la ciutat.

La programació d’activitats es reparteixen entre les diferents propostes. Des d’activitats familiars com ‘Els secrets de l’Arxiu’, conduïda per l’actriu Rat Cebrián, o rutes teatralitzades com ‘Coneix l’Arxiu amb el capità Apodaca’ en les que han participat 161 persones.

No es poden obviar altres activitats més específiques com el taller dedicat a la refotografia o el taller per proporcionar eines per a la lectura de documents històrics, en les que han participat un total de 120 persones. L’Arxiu també va preparar conjuntament amb la Biblioteca Pública de Tarragona activitats com ‘Lectures de Mar. Història i música al voltant de la Segona guerra Mundial a Tarragona’, que van aplegar més de persones vuitanta persones.

Les presentacions de llibres, organitzades conjuntament amb el Servei de Publicacions del Port de Tarragona, han acollit a més de 700 persones al llarg de l’any 2019, amb un esdeveniment important al mes de novembre, amb la presentació de l’Atles Històric i Il·lustrat del Port de Tarragona de Joan Carles Blanch al Tinglado 1 del Moll de Costa, punt de partida del programa d’actes per a la commemoració dels 150 aniversari del Port modern.

L’escape room, novetat de 2019

Una cinquantena de persones van participar també en una nova i exitosa activitat proposada aquest 2019; es tracta de l’escape room ‘El Misteri de l’arxivera’, coorganitzat amb Auriga Serveis Culturals. En aquesta activitat hi han participat un total de 50 persones en 7 sessions que tenien un aforament màxim de 8 persones.

La taula rodona al voltant dels 25 anys de la riuada del Francolí, la projecció de la pel·lícula ‘El periple. La vella llum d’Europa’ de Mario Pons Muria, del documental ‘El último viaje del Amiral’ de Kersain de Lluis Jané, l’exposició ‘13 Banderes Fosques’ de Ricard Martínez i la ruta guiada ‘100 anys de projectes portuaris’ amb Ramon Aloguin, acaben de completar la temporada 2019 de l’Arxiu del Port un actiu cultural a Tarragona.

 

Arxiu del Port

 
+ info
    

Arxiu Digital

 
+ info
 

Etiquetat com
  • Arxiu del Port

El més visitat

Treballa amb nosaltres

Treballa amb nosaltres

Borsa de treball de la Autoritat Portuària de Tarragona
Servei atenció al client

Servei atenció al client

Contacta amb nosaltres
Dades Obertes

Dades Obertes

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Perfil del Contractant

Perfil del Contractant

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Comunicació i premsa

Comunicació i premsa

Notícies d'interés i actualitat de la Autoritat Portuària de Tarragona
SEA

SEA

SISTEMA D'ENTREGUES D'AGROALIMENTARIS
Situació de Vaixells

Situació de Vaixells

Gisweb, programa de situació de vaixells, escales i moviments
Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis i comunicats per al vaixell, la mercaderia i el passatge

Centre d'acreditacions

Centre d'acreditacions

Procés administratiu que comporta certificar a una empresa/organització per accedir-hi al Port

Tràfics

Tràfics

Tràfic de mercaderies a la Autoritat Portuària de Tarragona