Atrás

L’Arxiu del Port registra el doble de visites en 2019

L’Arxiu del Port registra el doble de visites en 2019
18 febrer
2020

L’espai cultural del Port de Tarragona registra un creixement del 86% de visitants

El programa d’activitats situa l’Arxiu del Port com a actiu cultural de la ciutat

El nombre de persones que durant el 2019 han assistit als actes organitzats per l’Arxiu del Port de Tarragona gairebé s’ha multiplicat per dos. L’any 2018, 713 persones van participar en les activitats organitzades per l’Arxiu i l’any passat aquesta xifra s’ha disparat a les 1327 persones, la qual cosa suposa un augment de més del 86%. Unes xifres que són conseqüència de les activitats programades per aquest espai cultural del Port i el situen com a actiu cultural de la ciutat.

La programació d’activitats es reparteixen entre les diferents propostes. Des d’activitats familiars com ‘Els secrets de l’Arxiu’, conduïda per l’actriu Rat Cebrián, o rutes teatralitzades com ‘Coneix l’Arxiu amb el capità Apodaca’ en les que han participat 161 persones.

No es poden obviar altres activitats més específiques com el taller dedicat a la refotografia o el taller per proporcionar eines per a la lectura de documents històrics, en les que han participat un total de 120 persones. L’Arxiu també va preparar conjuntament amb la Biblioteca Pública de Tarragona activitats com ‘Lectures de Mar. Història i música al voltant de la Segona guerra Mundial a Tarragona’, que van aplegar més de persones vuitanta persones.

Les presentacions de llibres, organitzades conjuntament amb el Servei de Publicacions del Port de Tarragona, han acollit a més de 700 persones al llarg de l’any 2019, amb un esdeveniment important al mes de novembre, amb la presentació de l’Atles Històric i Il·lustrat del Port de Tarragona de Joan Carles Blanch al Tinglado 1 del Moll de Costa, punt de partida del programa d’actes per a la commemoració dels 150 aniversari del Port modern.

L’escape room, novetat de 2019

Una cinquantena de persones van participar també en una nova i exitosa activitat proposada aquest 2019; es tracta de l’escape room ‘El Misteri de l’arxivera’, coorganitzat amb Auriga Serveis Culturals. En aquesta activitat hi han participat un total de 50 persones en 7 sessions que tenien un aforament màxim de 8 persones.

La taula rodona al voltant dels 25 anys de la riuada del Francolí, la projecció de la pel·lícula ‘El periple. La vella llum d’Europa’ de Mario Pons Muria, del documental ‘El último viaje del Amiral’ de Kersain de Lluis Jané, l’exposició ‘13 Banderes Fosques’ de Ricard Martínez i la ruta guiada ‘100 anys de projectes portuaris’ amb Ramon Aloguin, acaben de completar la temporada 2019 de l’Arxiu del Port un actiu cultural a Tarragona.

 

Arxiu del Port

 
+ info
    

Arxiu Digital

 
+ info
 

 

Canals socials

Propers esdeveniments fires i jornades

Dimarts 21 abril 2020
Dijous 23 abril 2020
00:00 - 00:00
Antwerp XL
Berlin ExpoCenter City

Dimarts 21 abril 2020
Dijous 23 abril 2020
00:00 - 00:00
Seatrade Cruise Global

Dijous 23 abril 2020
Dijous 23 abril 2020
00:00 - 00:00
Andalusian Commodity Exchange

Avís de circulació

Sense esdeveniments

 

  Ajudeu-nos a millorar

      Heu trobat alguna incidència? 

                Aviseu-nos

   

INFORMACIÓ COVID-19 | PORT TARRAGONA

   

   

   

   

   

  Els tràfics i activitats portuàries funcionen amb normalitat. Hem desplegat un Pla de contingències Covid-19 per assegurar el funcionament dels serveis portuaris en l'escenari actual i altres escenaris que es puguin derivar de la propagació de la pandèmia.

  Queden suspesos els actes organitzats pel Port i aquells organitzats per tercers en dependències del Port i espais portuaris. L'agenda cultural 'Moll de Costa' queda cancel·lada fins nou avís.

  Disculpeu les molèsties