El Port de Tarragona oferirà visites guiades en “Espais Portuaris per Descobrir”

El Port de Tarragona oferirà visites guiades en “Espais Portuaris per Descobrir”
03 febrer
2020

( #150PortTGN)

Les visites mostraran espais poc coneguts del Port amb motiu del 150è aniversari

El president de l’Autoritat portuària de Tarragona ha mostrat avui a la premsa el funcionament del pont mòbil del Port amb motiu de la presentació del cicle de visites guiades en “Espais Portuaris per Descobrir”. Aquesta iniciativa s’emmarca dins del programa especial d’activitats que durant aquest any organitza el Port amb motiu del seu 150è aniversari que començarà amb l’obertura a la ciutadania del mecanisme de funcionament del pont mòbil, una instal·lació que precisament va complir 20 anys el novembre de 2019.

Les obres del pont mòbil s'iniciaren el 6 d’agost de 1998, data en què es va posar la primera pedra i es va inaugurar el 6 de novembre de 1999. La seva construcció ha permès connectar els molls de Reus i de Lleida per evitar que el tràfic rodat pesant hagués de passar més per zones urbanes, com el Serrallo i es facilités així el transport de mercaderies. La seva construcció va suposar 15 mesos d’obres i un cost de 2.500 milions de pessetes (l’equivalent a uns 15 milions d’euros). Aquest pont basculant de 187 metres de longitud amb dues fulles que s’obren en un temps mínim de 2 minuts té gàlib del pont és de 7,50 metres a la part central i pesa 86 tones. Cada fulla del pont té l’alça de 10 pisos...

Aquesta infraestructura que ha evitat que més de mil camions al dia passin per l’interior de la ciutat ha representat una gran millora de la qualitat de vida en els espais portuaris més pròxims a la ciutat com són el Moll de Costa i el barri marítim del Serrallo, un benestar que s’ha consolidat en anys posterior amb la reforma de la façana marítima i la remodelació del Moll de Costa.

Visites per a la ciutadania

Durant la visita, el president del Port ha explicat el funcionament del pont, l’operativa necessària cada cop que s’ha d’alçar per permetre l’entrada o sortida de vaixells i les mesures de seguretat. El procés d’obertura del pont mòbil tarda uns 2 minuts i l’operació completa un màxim de 5 minuts. Un temps relativament petit tenint en compte les dimensions d’aquesta infraestructura portuària.

La visita amb la premsa és el tret de sortida ‘Espais portuaris per descobrir’ que consistiran en obrir la possibilitat que persones i famílies puguin conèixer espais del port amb l’objectiu d’explicar el funcionament i les curiositats de les instal·lacions relacionades amb l’activitat comercial portuària.

‘Espais portuaris per descobrir’ és una oportunitat única que ofereix el Port de Tarragona amb motiu de l’any de commemoració dels seus 150 anys per fer una visita guiada per terra en espais poc freqüentats i molt difícils de visitar, com el pont mòbil, que només es va poder visitar un cop per part de la ciutadania, el 19 de desembre de 1999, poc després de la seva inauguració.

Les visites guiades al pont mòbil es duran a terme només durant dos dies del mes de març. Els diumenges 1 i 29 a les 11 hores del matí. En tractar-se d’un espai industrial no és apte per infants ni persones amb mobilitat reduïda. Les places són limitades i es necessita fer una reserva prèvia a l’adreça electrònica Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.. També es pot consultar tota la informació de les activitats relacionades amb el 150 aniversari del Port a la pàgina web https://ja.cat/WJkdk

Les visites ‘Espais portuaris per descobrir’ també permetran visitar les terminals, els fars, les pedreres o les sitges, entre d’altres que estaran obertes al públic.

150 anys del Port

L’Autoritat Portuària de Tarragona celebra el seu aniversari durant un any, de novembre 2019 a novembre 2020, amb diversos actes institucionals i culturals que marcaran el curs 2029-2020 per celebrar que l’any 1869 es constituïa la Junta d’Obres del Port de Tarragona, antecessora de l’actual Autoritat Portuària de Tarragona (APT).

La programació d’aquest aniversari és una combinació d’actes institucionals i culturals oberts a la comunitat portuària, a la ciutat de Tarragona i al territori.

És per aquest motiu que el lema d’aquest 150è aniversari és “Una Gran Història Junts”, que recull en un lema les paraules del president del Port de Tarragona, Josep Maria Cruset: “la història del Port de Tarragona és la història de la ciutat de Tarragona i del Camp de Tarragona, i viceversa, perquè al llarg dels segles sempre han estat entrelligades per raons estratègiques, econòmiques i comercials”.

#150PortTGN

Agenda d'activitats

 
+ info
    

Moll de Costa

+ info

 

El més visitat

Treballa amb nosaltres

Treballa amb nosaltres

Borsa de treball de la Autoritat Portuària de Tarragona
Servei atenció al client

Servei atenció al client

Contacta amb nosaltres
Dades Obertes

Dades Obertes

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Perfil del Contractant

Perfil del Contractant

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Comunicació i premsa

Comunicació i premsa

Notícies d'interés i actualitat de la Autoritat Portuària de Tarragona
SEA

SEA

SISTEMA D'ENTREGUES D'AGROALIMENTARIS
Situació de Vaixells

Situació de Vaixells

Gisweb, programa de situació de vaixells, escales i moviments
Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis i comunicats per al vaixell, la mercaderia i el passatge

Centre d'acreditacions

Centre d'acreditacions

Procés administratiu que comporta certificar a una empresa/organització per accedir-hi al Port

Tràfics

Tràfics

Tràfic de mercaderies a la Autoritat Portuària de Tarragona