La temporada de creuers del Port de Tarragona supera en un 30 % la xifra de passatgers de l’any passat

La temporada de creuers del Port de Tarragona supera en un 30 % la xifra de passatgers de l’any passat
13 Nov
2019

Les estimacions del Port eren de 110.000 creueristes i finalment ha tancat amb més de 127.000 passatgers

La previsió per a la temporada 2020 se situa en els 102.000 passatgers, una xifra molt similar a les previsions de 2019

La prestigiosa companyia Royal Caribbean aposta per Tarragona amb 5 noves escales per la Mediterrània

La construcció del Moll de Balears és l’aposta per a la temporada 2021

El president del Port de Tarragona, Josep Maria Cruset, acompanyat per l’Alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, i la regidora de Projecció de la Ciutat, Montse Caelles, ha presentat avui els resultats de la temporada de creuers 2019 que va finalitzar el passat dia 2 de novembre amb la partida dels vaixells Costa Magica i Marella Discovery II.

El Port de Tarragona ha batut el rècord de creueristes amb 127.495 passatgers, Una xifra superior a les previsions a l’inici de la temporada que preveia el pas de 110.000 creueristes per les instal·lacions del Port. Finalment, ha explicat Cruset, “aquesta xifra s’ha superat en un 30% la de l’any passat i situa la temporada 2019 com la millor de la història del Port”. Aquesta xifra s’ha assolit gràcies a l’augment d’un 5% del nombre d’escales que ha passat de les 57 de 2018 a les 62 d’enguany, però sobretot per l’arribada de creuers més grans amb major capacitat en passatgers.

La presència de creueristes s’ha concentrat en els mesos de juny a setembre, on es registra un major nombre de passatgers i també on es constaten els creixements en nombre de persones més alts respecte a l’any passat. Però, aquesta no és la única diferència entre aquesta i la temporada passada: mentre l’any passat el dia de la setmana amb més presència de creueristes era el divendres, enguany el dia de la setmana amb més passatgers ha estat el diumenge.

Més impacte econòmic

L’impacte econòmic en el territori també ha augmentat un 31,6%. S’observa un increment de més de 2 milions d’euros, ja que s’ha passat dels 7,37 milions d’euros de despesa de l’any 2018 als 9,7 milions d’euros d’enguany. “Un retorn econòmic en el territori en forma de nits d’hotel, compres i contractació de serveis, que es produeix gràcies a la bona feina impulsada des de la Taula de Creuers, on estan representades les principals institucions i agents turístics del nostre entorn, i que permet una coordinació i un treball que vetlla per la qualitat de l’oferta turística per aquest sector”.

S’estima que la despesa realitzada enguany per un creuerista ha estat d’uns 20 euros per dia. La majoria d’aquesta despesa es destina al transport (76,7%), però també destaquen les despeses realitzades en establiments de restauració (38% en bars i 20 % en restaurants), en compres (45,3%) i en equipaments culturals (15,2%). Entre les compres més freqüents se situen els “souvenirs”, la roba i el calçat i els productes gastronòmics, entre d’altres.

“Aquest impacte econòmic es produeix gràcies al fet que el 93 % dels creueristes que arriben a Tarragona visiten el nostre territori i només un 7% marxa a d’altres destinacions catalanes”, destaca Cruset. La majoria dels creueristes aprofiten per visitar la ciutat pel seu compte (76%) mentre que la resta (24%) contracta algun tipus d’excursió. Les experiències preferides pels passatgers que contracten una excursió dins de les comarques tarragonines són, per aquest ordre, les visites a Tarragona, a Reus, a les platges, PortAventura, Poblet i el Celler de Nulles.

La valoració global de la destinació “Tarragona-Costa Daurada”, per part dels passatgers, és d’un 8,9, ratllant l’excel·lent, i és 3 dècimes superior a la nota assolida a la temporada anterior. Pel que fa a la valoració de els excursions també augmenta la nota atorgada pels creueristes, passant del 8,2 sobre 10 de la temporada 2018 al 8,4 d’aquesta temporada. Entre les excursions més ben valorades, destaca Tarragona (8,6), Poblet i Montblanc (8,7) i PortAventura (8,4).

La majoria dels passatgers que han passat pel Port de Tarragona són italians (36.700 persones), espanyols (22.000), francesos (18.000) i britànics (17.000). Els grups d’edat més representats són els de 35-44 anys i 45-54 anys. Respecte a la temporada anterior, s’observa un augment de passatgers d’origen francès i del grup d’edat de 35 a 44 anys.

El 94,2 % dels creueristes enquestats per part del Departament d’Innovació Turística de la Fundació Eurecat reconeixen que recomanaran Tarragona als seus familiars i amics.

Royal Caribbean, novetat de la temporada 2020

La previsió per a la temporada 2020 se situa en els 102.000 passatgers, una xifra molt similar a les previsions de 2019. Una de les novetats de la temporada vinent són les 5 noves escales que operarà des de Tarragona la prestigiosa companyia Royal Caribbean International. La companyia amb base a Miami (Florida, Estats Units) ja ofereix a la seva pàgina web creuers amb sortida des del Port de Tarragona en destinació a les Illes Canàries, a les Illes gregues, a Venècia, a Itàlia i a l’Adriàtic, en rutes que oscil·len entre els 7 i els 14 dies de durada.

Royal Caribbean International forma part del grup Royal Caribbean Cruises Ltd, conjuntament amb Celebrity Cruises, Azamara i Silversea Cruises, entre d’altres. Royal Caribbean Cruises Ltd és un gegant el sector que compta amb 77.000 empleats i que és la segona companyia de creuers més gran del món, que a través de la gestió de diverses marques pròpies reuneix una flota conjunta de més 60 vaixells.

Actualment, Royal Caribbean International, la filial que operarà al Port de Tarragona, compta amb una flota de 26 vaixells, distribuïts en 8 classes, en les quals s’ofereixen serveis i entreteniments diferents per als visitants. Les vuit tipologies de vaixells tenen noms com Empress, Quantum, Oasis, Freedom, Voyager, Radiance, Vision i Sovereign. Els vaixells que operaran des del Port de Tarragona seran el Rhapsody of the Seas, de la classe Vision, capacitat per a 2000 passatgers; i el Jewel of the Seas, de la classe Radiance, amb capacitat per a 2500 passatgers.

La companyia, fundada en els anys 60 del segle passat, destaca per ser una de les innovadores del sector. En aquesta línia, l’any passat, en els premis que cada any organitza Cruises News Media Group, Royal Caribbean va rebre el reconeixement per l’innovador i sorprenent vaixell Symphony of the Seas, considerant-lo el “millor vaixell del Mediterrani 2018”. El Symphony of de Seas és el creuer més gran del món amb 2.774 cambrots repartits en 16 cobertes, un tobogan de 10 pisos, set barris, espectacles aquàtics, jocs làser, 20 restaurants, etc.

Per la seva part, Costa Cruceros continuarà operant des de Tarragona amb una nova estratègia. La propera temporada la naviliera italiana aposta per una ruta de 12 dies/11 nits per la Mediterrània occidental, però amb un vaixell amb una major capacitat de passatgers. La nau amb la qual operarà aquest itinerari de cara al 2020 serà el Costa Victoria, un vaixell amb capacitat per a 2.394 passatgers i 790 tripulants, que substituirà el neoRiviera, que pot dur fins a 1.800 creueristes i una tripulació de 622 membres.

A més a més d’aquestes dues grans companyies, el Port de Tarragona rebrà creuers de 15 companyies més: Norwegian,TUI Cruises, Sea Cloud, AIDA Cruises, Viking Cruises, Crystal Cruises, Windstar, Seadream, Regent Seven Seas, Marella Cruises, Phoenix Reisen, Scenic, FTI Cruises, Gran Circle River Cruises i Majestic Cruises.

Construcció del Moll de Balears

La temporada 2020 de creuers conviurà amb la construcció del nou Moll de Balears. Una inversió de més de 30 milions d’euros que servirà per ampliar amb 40 hectàrees l’espai destinat a l’operativa de creuers, la qual cosa constitueix un desafiament organitzatiu per al Port de Tarragona i per a l’operativa de creuers de cara la temporada vinent i, al mateix temps, l’obertura de noves oportunitats per a la temporada de 2021.

La construcció del Moll de Balears és la gran aposta del Port de Tarragona per a la temporada 2021 i les següents. En aquests moments, el Port està ultimant la redacció de la licitació del projecte per poder començar les obres en el primer trimestre de l’any vinent.

La construcció del Moll de Balears permetrà augmentar la línia d’atracada de vaixells, amb 700 metres i 450 m un cop acabada l’obra, i oferir una operativa molt més còmoda i àgil. Aquesta nova infraestructura representarà un salt endavant en el projecte de creuers del Port de Tarragona ja que obre la porta a acollir més vaixells i vaixells més grans, i de manera simultània.

 

Tarragona, ciutat de creuers

 
+ info
    

Tràfic de creuers

+ info

 

 

 

Etiquetat com
  • Creuers
  • Creuers a Tarragona

El més visitat

Treballa amb nosaltres

Treballa amb nosaltres

Borsa de treball de la Autoritat Portuària de Tarragona
Servei atenció al client

Servei atenció al client

Contacta amb nosaltres
Dades Obertes

Dades Obertes

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Perfil del Contractant

Perfil del Contractant

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Comunicació i premsa

Comunicació i premsa

Notícies d'interés i actualitat de la Autoritat Portuària de Tarragona
SEA

SEA

SISTEMA D'ENTREGUES D'AGROALIMENTARIS
Situació de Vaixells

Situació de Vaixells

Gisweb, programa de situació de vaixells, escales i moviments
Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis i comunicats per al vaixell, la mercaderia i el passatge

Centre d'acreditacions

Centre d'acreditacions

Procés administratiu que comporta certificar a una empresa/organització per accedir-hi al Port

Tràfics

Tràfics

Tràfic de mercaderies a la Autoritat Portuària de Tarragona

 

JORNADES DE L'AIGUA | PORT TARRAGONA | De l'11 d'abril al 5 de maig

 ACTE CENTRAL 25 I 26 D'ABRIL - INSCRIPCIONS

 

 Acte central - 25 i 26 abril. Jornades Tècniques | La Gestió de l'aigua en un escenari de crisi climàtica. L’objectiu de les Jornades tècniques és abordar amb els actors implicats la complexitat de la gestió de l’aigua des d’una visió transversal: climàtica, ambiental, social i de governança. Més enllà de la sequera actual i de les incògnites que planteja, cal avançar cap a una gestió sostenible dels recursos hídrics.

Inscripcions 25 i 26 abril

25 i 26 abril

Registra't ara
+ info

L'AIGUA DEL FUTUR DE L'11 D'ABRIL AL 5 DE MAIG.És un esdeveniment compost de diverses jornades tècniques, debats, exposicions i art al Port de Tarragona que tindrà lloc durant els dies compresos entre l'11 d'abril i el 5 de maig en diversos punts del Port de Tarragona. Amb l'objectiu d'informar-vos sobre tota la programació i que no us perdeu res, us deixem totes les activitats a continuació:

 

Pàgina oficial de les Jornades - Agenda i programació - accés lliure

 

Pàgina oficial Primera edició Jornades de l'Aigua Port Tarragona

Més informació PROGRAMACIÓ 
+ info

 

Mitjans col·laboradors