Atrás

L’empresa alemanya Linde construeix plantes de producció de gasos industrials al Port de Tarragona

L’empresa alemanya Linde construeix plantes de producció de gasos industrials al Port de Tarragona
11 Nov
2019

Els treballs que duraran 12 mesos suposaran una càrrega de més de 5.000 tones amb destinació Corpus Christi a Texas (EUA)

El projecte es desenvolupa en una de les zones destinades a Project Cargo, en la prolongació del Moll de Cantàbria

L’empresa alemanya Linde AG Engeneering, especialitzada en el disseny i construcció de plantes químiques a gran escala, desenvolupa un projecte per als estats Units en les instal·lacions i infraestructures del Port de Tarragona. Linde AG hi construeix plantes per a la producció de gasos industrials. El projecte té una durada de dotze mesos i suposarà un total de càrrega de 5.352 tones que s’embarquen, posteriorment, amb destinació Corpus Christi, a Texas (EUA).

A finals del mes de setembre passat es van iniciar els treballs de càrrega, a la prolongació del Moll de Cantàbria, de les dues primeres plantes. Aquestes dues superestructures, una de producció de gas metà i una altra d'etilè, van haver de ser desplaçades amb mitjans especials atès el seu volum i el seu pes per poder ser carregades al vaixell. Les dimensions de la planta de producció de metà són de 32,9 m x 18,4 m x 26,2 m; i les dimensions de la planta d’etilè són de 19,5 m x 31,3 m x 27,1 m. Unes mides similars a un edifici de 9 plantes d’alçada!

Aquesta és una operativa que es repetirà diverses vegades durant els mesos vinents. Linde AG porta a terme aquesta complexa operació de càrrega, en col·laboració amb Fagioli, una empresa d'enginyeria especialitzada en transport pesat i d'elevació. Fagioli realitza les activitats de remolc i càrrega al vaixell de cada planta desplaçant cada superestructura pel moll mitjançant remolc modular autopropulsat des de l'àrea de magatzem fins a la rampa Ro-Ro per a la seva càrrega en el vaixell ROLLDOCK, pertanyent al grup ROLL GROUP. Roll Group és una empresa amb embarcacions multifuncionals semisubmergibles garanteixen el transport de càrrega pesada a través dels oceans del món. Cada moviment segueix els procediments segons la norma de qualitat ISO 9001:2015, de seguretat i salut en el treball segons la UNI 45001:2018 així com les garanties marines i d'operacions establertes en el DNVGL-ST-N001:2016.

L’empresa Bergé Marítima SL és l’encarregada de dur a terme la consignació i l'estiba d'aquesta càrrega especial en el marc de Project Cargo. Un servei portuari que es caracteritza per la customització de cada càrrega, adaptat a les característiques de cada superestructura, la qual cosa converteix cada enviament en únic, amb una seva configuració especial en cada cas i estudis únics. A diferència d'altres mercaderies, Project Cargo no és una operació portuària estandarditzable i requereix sempre un treball de disseny i planificació prèvia.

Una aposta per la diversificació

Project Cargo és una de les apostes del Port de Tarragona per aconseguir una major diversificació dels tràfics marítims. La infraestructura portuària del Port permet desenvolupar aquest servei per les particularitats que presenta respecte als seus competidors: una excel·lent climatologia que permet que gairebé la totalitat dels projectes es realitzin en esplanades a l'aire lliure, i la possibilitat d'embarcament directe des del moll.

A més a més, el Port té àmplies àrees operacionals amb una disponibilitat de 280.000 m2 d’espai, rampes RO-RO i una excel·lent accessibilitat per carretera i ferroviària que ofereixen totes les garanties per a una logística de subministrament d'aquestes característiques.

Un altre avantatge competitiu del Port de Tarragona és el calat de 16 metres de fondària. Aquesta profunditat dins de els aigües interiors del port és quasi inexistent en la resta dels ports de la mediterrània i permet l'atracada de vaixells especials preparats per a transportar grans càrregues, impossibles de traslladar amb vaixells de càrrega en contenidor.

Finalment, les grues multipropòsit amb capacitat de càrrega màxima de fins a 35 tones, permeten dur a terme operatives de desenvolupament, realització i càrrega d'aquests tipus d'estructures durant quasi tot l'any, fent que el Port Tarragona sigui una localització perfecta per aquests tipus de megaprojectes.

 

Canals socials

Propers esdeveniments fires i jornades

Dimarts 17 Mai 2022
Dijous 19 Mai 2022
00:00 - 00:00
Break Bulk Europe

Dilluns 21 Març 2022
Dijous 2 Juny 2022
00:00 - 00:00
Oberta la VII Convocatòria d’Ajudes Sílvia Cuesta a projectes solidaris de PortSolidari-PortTarragona

Dimecres 18 Mai 2022
Dijous 19 Mai 2022
00:00 - 00:00
V Congreso internacional de Seguridad Industrial en puertos
Sede Afundación A Coruña

Avís de circulació

29 Mai 2022
29 Mai 2022
Arribada creuer
Km. 0

 

  Ajudeu-nos a millorar

      Heu trobat alguna incidència? 

                Aviseu-nos