Exposició Tarragona durant la Guerra del Francès, 1808-1814

EXPOSICIÓ "TARRAGONA DURANT LA GUERRA DEL FRANCÈS, 1808-1814" AL TINGLADO 1 DEL MOLL DE COSTA

El dilluns 11 d'abril de 2011, el president del Port, Josep Andreu, va inaugurar l'exposició: Tarragona durant la Guerra del Francès, 1808-1814, que han organitzat conjuntament l'Ajuntament de Tarragona i el Port de Tarragona, i que s'inclou dins els actes previstos per commemorar el bicentenari del setge de Tarragona del 1811. Produïda pel Port de Tarragona i el Centre d'Estudis Marítims  i Activitats del Port, i coordinada per l'Arxiu Històric de la Ciutat i l'Arxiu del Port de Tarragona, la mostra, que es fa al Tinglado 1 del Moll de Costa, romandrà oberta fins el 3 de juliol de 2011.

L'exposició, comissariada per Francesc Pintado Simó, Josep Sánchez Cervelló i Josep A. Carbonell Pallarès, consta de quatre àmbits temàtics:

  1. Vida i societat abans de l’ocupació en què s’exposa a què es dedicava la ciutadania de Tarragona abans de ser sotmesa als francesos, com era la seva economia i societat i com es visqueren les primeres notícies de l’ocupació.
  2. La tragèdia de la guerra. En aquest àmbit el visitant pot contemplar una excel·lent mostra d’objectes militars i armes amb les quals es va fer aquesta crua guerra, que comptà, a més, amb la superioritat, tant numèrica com tècnica, dels ocupants.
  3. Resistència i adaptació a l’ocupant. Tarragona va patir 56 dies de setge al que seguiren, a més, uns terribles dies de persecució, acarnissament sobre la població civil i destrucció de gairebé tots els seus edificis.
  4. Postguerra i commemoracions. La memòria del setge. Tarragona restà sota domini francès fins el 18 d’agost de 1813 i no es recuperà de la desfeta fins a meitats del segle XIX. Com visqueren aquells 5.000 tarragonins la postguerra és el que es pretén deixar palès en aquest àmbit, a més de la memòria del setge, fet que ha perdurat històricament i s’ha anat commemorant al llarg del temps.

El visitant podrà contemplar un bon nombre d’objectes de l’època, tant d’armament: espases, sabres, baionetes i pistoles, però també gravats, diaris i documents, monedes, restes d’un naufragi, i un canó de plaça que presidirà l’entrada de l’exposició al Tinglado 1 del Moll de Costa mentre aquesta romangui oberta. Tots els diumenges a les 12 del migdia hi haurà una visita guiada gratuïta.

 

 

El més visitat

Treballa amb nosaltres

Treballa amb nosaltres

Borsa de treball de la Autoritat Portuària de Tarragona
Servei atenció al client

Servei atenció al client

Contacta amb nosaltres
Dades Obertes

Dades Obertes

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Perfil del Contractant

Perfil del Contractant

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Comunicació i premsa

Comunicació i premsa

Notícies d'interés i actualitat de la Autoritat Portuària de Tarragona
SEA

SEA

SISTEMA D'ENTREGUES D'AGROALIMENTARIS
Situació de Vaixells

Situació de Vaixells

Gisweb, programa de situació de vaixells, escales i moviments
Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis i comunicats per al vaixell, la mercaderia i el passatge

Centre d'acreditacions

Centre d'acreditacions

Procés administratiu que comporta certificar a una empresa/organització per accedir-hi al Port

Tràfics

Tràfics

Tràfic de mercaderies a la Autoritat Portuària de Tarragona