El Port de Tarragona participa a la fira internacional Fruit Attraction

El Port de Tarragona participa a la fira internacional Fruit Attraction
24 Oct
2019

La nova edició de la trobada del sector hortofrutícola professional té lloc del 22 al 24 d’octubre a Madrid

Tarragona és el port d’entrada de la fruita tropical a la península ibèrica

El Port de Tarragona participa un any més a la fira Fruit Attraction, que se celebrar aquests dies a IFEMA-Feria de Madrid. Del 22 al 24 d’octubre, aquesta fira internacional del sector de la fruita i les hortalisses reuneix 1.800 empreses expositores i més de 90.000 professionals de 130 països.

En aquesta fira que any rere any incrementa el seu reconeixement a nivell internacional, el Port assisteix a la fira amb un estand, dintre de l’espai de Puertos del Estado, en el qual espera mantenir una sèrie d’entrevistes formalitzades tant amb empreses importadores i exportadores del sector com també amb empreses comercialitzadores i navilieres.

Fruit Attraction suposa una excel·lent oportunitat per a establir contactes amb els principals proveïdors d'aquest mercat i continuar essent competitius en el tràfic import/export de fruites, llegums i hortalisses a nivell mundial.

Tarragona és porta d’entrada de la fruita tropical al Sud d’Europa

El tràfic de fruites i verdures està assistint a un important creixement al Port de Tarragona. Concretament, durant el 2018 el Port va moure un total 195.858 tones, el que representa un creixement d’un 42,19% en aquest mercat respecte 2017, segons l’estadística de Puertos del Estado, especialment gràcies a l’entrada de kiwis, principalment de Nova Zelanda, i de pinyes i els plàtans arriben procedents de Costa Rica i Colòmbia. El Port de Tarragona aspira així a consolidar-se com a referent internacional en la importació de fruita, gràcies a ser un dels principals ports d’entrada de fruita tropical a la Península Ibèrica.

El Port de Tarragona disposa de connexions marítimes amb els principals països exportadors de fruita, que es tradueixen en serveis regulars amb Nova Zelanda, Costa Rica, Colòmbia i República Dominicana. La major part dels kiwis neozelandesos que es consumeixen a la Península entren per les instal•lacions tarragonines, així com diferents varietats de pinyes, plàtans i alvocats.

El port tarragoní també té serveis regulars per aquest tipus de tràfic amb el Canadà i els Estats Units d’Amèrica.

Instal•lacions i serveis eficients

Al mateix temps, per donar sortida al tràfic fructícola, el Port de Tarragona compta amb unes infraestructures i uns serveis intermodals que el converteixen en la millor opció de la Mediterrània per a la distribució cap a la Península i Europa. El Port compta amb unes instal•lacions refrigerades de més de 20.000 m2 i amb una terminal de contenidors que complementa els serveis a l’exportació, facilitant els serveis de valor afegit per a aquest tràfic: picking, consolidació, controls de qualitat i etiquetatge.

L’oferta de serveis es concreta amb un Punt d’Inspecció Fronterera (PIF) ampli i modern amb totes les seves instal•lacions homologades per a l’entrada de fruites a la UE. També compta amb controls de qualitat específics, controls de temperatura, sistemes de seguiment de càrregues via RF i una gran varietat de serveis logístics de valor afegit.

La infraestructura portuària tarragonina disposa de dues àrees dedicades exclusivament al tràfic de fruita, de la terminal de Fruport, amb rampes ro-ro, una línia d’atracament de 600m i uns calats de fins a 14 metres. En total, la terminal de fruita compta amb 100 connexions per a contenidors reefer i disposa de magatzems refrigerats a només 25m del moll amb una capacitat per a 17.000 palets de productes.

Dades dels ports de l’Estat

Els ports de titularitat pública van moure més de 563 milions de tones en 2018, dels quals 11,5 milions van ser fruites, hortalisses i llegums, amb un increment del 12,5% respecte a l'any anterior. En el cas concret del Port de Tarragona, durant el 2018 va créixer en aquest mercat un 42,19% respecte 2017 amb un moviment total de 195.858 tones de fruita.

A més, els ports de l’Estat, durant els set primers mesos de 2019 el trànsit de fruites, hortalisses i llegums, van aconseguir els 7,2 milions de tones, la qual cosa ha suposat un increment del 6,5% respecte al mateix període de l'any anterior.

 

 

Tràfic de fruita

+ info

Control de mercaderies

+ info

El més visitat

Treballa amb nosaltres

Treballa amb nosaltres

Borsa de treball de la Autoritat Portuària de Tarragona
Servei atenció al client

Servei atenció al client

Contacta amb nosaltres
Dades Obertes

Dades Obertes

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Perfil del Contractant

Perfil del Contractant

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Comunicació i premsa

Comunicació i premsa

Notícies d'interés i actualitat de la Autoritat Portuària de Tarragona
SEA

SEA

SISTEMA D'ENTREGUES D'AGROALIMENTARIS
Situació de Vaixells

Situació de Vaixells

Gisweb, programa de situació de vaixells, escales i moviments
Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis i comunicats per al vaixell, la mercaderia i el passatge

Centre d'acreditacions

Centre d'acreditacions

Procés administratiu que comporta certificar a una empresa/organització per accedir-hi al Port

Tràfics

Tràfics

Tràfic de mercaderies a la Autoritat Portuària de Tarragona

 

III Jornades Tècniques de Seguretat i Gestió d'emergències a l'àmbit portuari

 

 

 

 

DATA i LLOC

30-31 maig 2024 - Tinglado1 Moll Costa ( Maps -- https://tuit.cat/RBgaA )) + info

 PROGRAMA

REGISTRE OBERT