El Port de Tarragona i ChemMed participen a la reunió anual de l’EPCA i a la conferència d’Argus a Berlin

El Port de Tarragona i ChemMed participen a la reunió anual de l’EPCA i a la conferència d’Argus a Berlin
11 Oct
2019

Els representants del Port s’han reunit amb diverses empreses petroquímiques i operadors logístics

S’han presentat els projectes d’ampliació del moll de la Química, la ZAL, la terminal intermodal la Boella i la terminal Puerto-Centro, entre d’altres

El president del Port de Tarragona i president de ChemMed Tarragona, Josep Maria Cruset, i la directora Comercial i de Desenvolupament de Negoci i directora de ChemMed, Genoveva Climent, han encapçalat la presència del Port de Tarragona a la reunió anual de l’European Petrochemicals Association (EPCA) de la qual el Port n’és soci. La trobada internacionals s’ha celebrat del dia 6 al 9 d’aquest mes d’octubre a Berlin (Alemanya).

El Port de Tarragona també ha participat a la conferència Argus Olefins & Aromatics, European Seminar, que es va celebrar a la mateixa ciutat europea i de la que en són patrocinadors el Port i ChemMed. En ambdós esdeveniments, els interlocutors dels representants del Port de Tarragona ha valorat molt positivament el Port com una porta d’entrada clau al continent europeu des del Mediterrani. El contacte amb empreses del sector ha permès realitzar una trentena de contactes en forma de trobades i reunions amb agents que han manifestat el seu interès pel Port i el clúster així com pel territori. i el sud d’Europa.

L’EPCA és la principal xarxa europea de negocis per a la comunitat empresarial petroquímica global. Ofereix als membres de tot el món l’oportunitat de conèixer a líders de la indústria i parts interessades externes i mantenir-se al corrent dels desenvolupaments del mercat internacional, així com les tendències tecnològiques i socials. En aquesta reunió anual s’han donat cita més de 700 empreses químiques i prop de 2.500 assistents de 54 països d’arreu del món. A més, l’EPCA ajuda als membres en temes específics que sustenten el desenvolupament sostenible de la indústria petroquímica. Aquest any la temàtica de l’esdeveniment ha estat enfocada a la petroquímica i l'economia de baix consum del carboni, per cercar solucions per a una millor sostenibilitat, amb conferències de ponents de prestigi.

El format de l’EPCA es basa en reunions BtoB amb la possibilitat, al llarg de 3 dies, per facilitar les reunions bilaterals amb diferents empreses productores i logístiques relatives al sector petroquímic. Aquesta 53ª edició de la Reunió Anual és un esdeveniment empresarial d’abast mundial per a la comunitat empresarial química, que acull als principals agents del sector.

Projecció internacional

A Berlin, el Port de Tarragona i ChemMed, seguint amb l’estratègia de guanyar projecció́ internacional, han mantingut reunions amb diversos operadors logístics i, sobretot, industrials, on han presentat els projectes que s’hi estan desenvolupant, com l’ampliació del moll de la Química, la ZAL, la terminal intermodal la Boella i la futura terminal Puerto-Centro, així com el clúster ChemMed i les possibilitats de Tarragona de rebre noves inversions del sector petroquímic.

Els representants del Port de Tarragona han aprofitat l’esdeveniment per posicionar activitats de tipus hub regional, o sigui d’emmagatzematge i distribució de productes químics a la zona mediterrània. A més de donar a conèixer el Port de Tarragona com a plataforma logística per a productes petroquímics al Mediterrani. Es tracta també de millorar el nivell de negoci dels operadors atès que l’ampliació de les terminals ha generat noves capacitats d’emmagatzematge que permeten la diversificació dels productes emmagatzemats i obren la porta a nous mercats, alhora que la cerca de possibles inversors estrangers.

Conferència Argus

Argus, consultoria de renom dins del sector petroquímic, reuneix productors, comerciants, distribuïdors i analistes de mercat que debaten durant el seminari sobre les tendències de la demanda i l’oferta, l’ampliació de capacitat mundial i els fluxos comercials. L'esdeveniment ha tingut lloc el passat diumenge 6 d'octubre també a Berlin i les ha ofert l'oportunitat d'explorar el futur dels mercats internacionals amb els analistes de la indústria petroquímica.

Els objectius del Port de Tarragona i de ChemMed Tarragona en aquesta conferència han estat la comunicació i millora de la visibilitat del clúster a nivell europeu; a més de la promoció del clúster com a zona d’inversió i les accions de networking per a trobar a possibles clientes i/o inversores potencials.

Tràfic de líquids

 El Port de Tarragona es reafirma com la porta logística del Mediterrani que connecta la potent indústria química de Tarragona amb la resta del món.  
+ info
    

 

 

ChemMed Tarragona

 Som membres fundadors de ChemMed Tarragona, que disposa de 350 hectàrees de terreny disponibles al nostre territori
+ info
 

Etiquetat com
  • Port Hub Tarragona
  • Port del Mediterrani
  • Port referent

El més visitat

Treballa amb nosaltres

Treballa amb nosaltres

Borsa de treball de la Autoritat Portuària de Tarragona
Servei atenció al client

Servei atenció al client

Contacta amb nosaltres
Dades Obertes

Dades Obertes

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Perfil del Contractant

Perfil del Contractant

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Comunicació i premsa

Comunicació i premsa

Notícies d'interés i actualitat de la Autoritat Portuària de Tarragona
SEA

SEA

SISTEMA D'ENTREGUES D'AGROALIMENTARIS
Situació de Vaixells

Situació de Vaixells

Gisweb, programa de situació de vaixells, escales i moviments
Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis i comunicats per al vaixell, la mercaderia i el passatge

Centre d'acreditacions

Centre d'acreditacions

Procés administratiu que comporta certificar a una empresa/organització per accedir-hi al Port

Tràfics

Tràfics

Tràfic de mercaderies a la Autoritat Portuària de Tarragona

 

JORNADES DE L'AIGUA | PORT TARRAGONA | De l'11 d'abril al 5 de maig

 ACTE CENTRAL 25 I 26 D'ABRIL - INSCRIPCIONS

 

 Acte central - 25 i 26 abril. Jornades Tècniques | La Gestió de l'aigua en un escenari de crisi climàtica. L’objectiu de les Jornades tècniques és abordar amb els actors implicats la complexitat de la gestió de l’aigua des d’una visió transversal: climàtica, ambiental, social i de governança. Més enllà de la sequera actual i de les incògnites que planteja, cal avançar cap a una gestió sostenible dels recursos hídrics.

Inscripcions 25 i 26 abril

25 i 26 abril

Registra't ara
+ info

L'AIGUA DEL FUTUR DE L'11 D'ABRIL AL 5 DE MAIG.És un esdeveniment compost de diverses jornades tècniques, debats, exposicions i art al Port de Tarragona que tindrà lloc durant els dies compresos entre l'11 d'abril i el 5 de maig en diversos punts del Port de Tarragona. Amb l'objectiu d'informar-vos sobre tota la programació i que no us perdeu res, us deixem totes les activitats a continuació:

 

Pàgina oficial de les Jornades - Agenda i programació - accés lliure

 

Pàgina oficial Primera edició Jornades de l'Aigua Port Tarragona

Més informació PROGRAMACIÓ 
+ info

 

Mitjans col·laboradors