El Cònsol de Corea del Sud visita el Port de Tarragona

El Cònsol de Corea del Sud visita el Port de Tarragona
03 Set
2019

La delegació sudcoreana es mostra interessada en conèixer els avantatges competitius de les instal·lacions portuàries tarragonines

El president de l’Autoritat Portuària de Tarragona (APT), Josep Maria Cruset, ha rebut avui la visita del Cònsol de Corea del Sud a Barcelona, Sr. Taewan Huh, i el vice-cònsol, Sr. Jun Ho CHoi en el marc d’un projecte de promoció gestionat per Acció, l’agència pública per a la competitivitat de l’empresa catalana, adscrita al Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya.

L’objectiu de la reunió ha estat la presentació del Port de Tarragona i l’àrea del Camp de Tarragona com un espai d’interès per a inversions per part d’empreses de Corea del Sud. La trobada forma part d’una sèrie de visites que la representació diplomàtica de la República de Corea està efectuant a Catalunya per conèixer l’ecosistema econòmic del país. El Sr Taewan Huh, Cònsol de Corea del Sud, ha demostrat interès per les activitats del Port de Tarrragona en els sectors petroquímic i químic.

El president de l’APT i la directora comercial del Port, Genoveva Climent, han presentat les diferents instal·lacions i equipaments del Port, les principals xifres de tràfics de mercaderies i els projectes estratègics a la delegació sudcoreana i a les representants d’Acció, Mar Farrés, Cap del Programa Partners Externs; Mireia López, Cap de Promoció i responsable directa del mercat de Corea del Sud a Catalonia Trade & Investment; Montse Casas, Gerent de Relacions Institucionals.

La segona part de la visita ha consistit en una visita de les instal·lacions portuàries en vaixell. Els representants diplomàtics de Corea del Sud han pogut conèixer de primera mà els diferents molls del Port de Tarragona, els seus equipaments i les diferents mercaderies que passen per ells.

Captació d’Inversions

Una de les missions d’Acció és l’atracció d’inversió estrangera. El 2018, aquesta agència de la Generalitat de Catalunya va materialitzar 84 projectes que van mobilitzar més de 322 milions d’euros i van contribuir a la creació de 5.455 nous llocs de treball i al manteniment de 1.269 d'addicionals. L’economia Sudcoreana ocupa l’11a posició en el món, amb un PIB per càpita de 29.742,84 dòlars (2017) i amb un creixement de l’1,1 % en el primer trimestre de 2019.

El Port de Tarragona és un dels 6 ports més importants de l’Estat espanyol en volum de tràfic de mercaderies amb 32 milions de tones, l’any 2018. El Port aposta per la diversificació de tràfics de mercaderies a través de la potenciació de nous tràfics, i el reposicionament estratègic de tràfics més tradicionals amb oportunitat de créixer.

 

Infraestructures en desenvolupament

+ info
   

  

Línies estratègiques

 
+ info
 

 

 

 

El més visitat

Treballa amb nosaltres

Treballa amb nosaltres

Borsa de treball de la Autoritat Portuària de Tarragona
Servei atenció al client

Servei atenció al client

Contacta amb nosaltres
Dades Obertes

Dades Obertes

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Perfil del Contractant

Perfil del Contractant

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Comunicació i premsa

Comunicació i premsa

Notícies d'interés i actualitat de la Autoritat Portuària de Tarragona
SEA

SEA

SISTEMA D'ENTREGUES D'AGROALIMENTARIS
Situació de Vaixells

Situació de Vaixells

Gisweb, programa de situació de vaixells, escales i moviments
Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis i comunicats per al vaixell, la mercaderia i el passatge

Centre d'acreditacions

Centre d'acreditacions

Procés administratiu que comporta certificar a una empresa/organització per accedir-hi al Port

Tràfics

Tràfics

Tràfic de mercaderies a la Autoritat Portuària de Tarragona