Atrás

El Cònsol de Corea del Sud visita el Port de Tarragona

El Cònsol de Corea del Sud visita el Port de Tarragona
03 Set
2019

La delegació sudcoreana es mostra interessada en conèixer els avantatges competitius de les instal·lacions portuàries tarragonines

El president de l’Autoritat Portuària de Tarragona (APT), Josep Maria Cruset, ha rebut avui la visita del Cònsol de Corea del Sud a Barcelona, Sr. Taewan Huh, i el vice-cònsol, Sr. Jun Ho CHoi en el marc d’un projecte de promoció gestionat per Acció, l’agència pública per a la competitivitat de l’empresa catalana, adscrita al Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya.

L’objectiu de la reunió ha estat la presentació del Port de Tarragona i l’àrea del Camp de Tarragona com un espai d’interès per a inversions per part d’empreses de Corea del Sud. La trobada forma part d’una sèrie de visites que la representació diplomàtica de la República de Corea està efectuant a Catalunya per conèixer l’ecosistema econòmic del país. El Sr Taewan Huh, Cònsol de Corea del Sud, ha demostrat interès per les activitats del Port de Tarrragona en els sectors petroquímic i químic.

El president de l’APT i la directora comercial del Port, Genoveva Climent, han presentat les diferents instal·lacions i equipaments del Port, les principals xifres de tràfics de mercaderies i els projectes estratègics a la delegació sudcoreana i a les representants d’Acció, Mar Farrés, Cap del Programa Partners Externs; Mireia López, Cap de Promoció i responsable directa del mercat de Corea del Sud a Catalonia Trade & Investment; Montse Casas, Gerent de Relacions Institucionals.

La segona part de la visita ha consistit en una visita de les instal·lacions portuàries en vaixell. Els representants diplomàtics de Corea del Sud han pogut conèixer de primera mà els diferents molls del Port de Tarragona, els seus equipaments i les diferents mercaderies que passen per ells.

Captació d’Inversions

Una de les missions d’Acció és l’atracció d’inversió estrangera. El 2018, aquesta agència de la Generalitat de Catalunya va materialitzar 84 projectes que van mobilitzar més de 322 milions d’euros i van contribuir a la creació de 5.455 nous llocs de treball i al manteniment de 1.269 d'addicionals. L’economia Sudcoreana ocupa l’11a posició en el món, amb un PIB per càpita de 29.742,84 dòlars (2017) i amb un creixement de l’1,1 % en el primer trimestre de 2019.

El Port de Tarragona és un dels 6 ports més importants de l’Estat espanyol en volum de tràfic de mercaderies amb 32 milions de tones, l’any 2018. El Port aposta per la diversificació de tràfics de mercaderies a través de la potenciació de nous tràfics, i el reposicionament estratègic de tràfics més tradicionals amb oportunitat de créixer.

 

Infraestructures en desenvolupament

+ info
   

  

Línies estratègiques

 
+ info
 

 

 

 

 

Canals socials

Propers esdeveniments fires i jornades

Dijous 17 Octubre 2019
Divendres 18 Octubre 2019
00:00 - 00:00
European Commodities Exchange (ECE)

Dimarts 22 Octubre 2019
Dijous 24 Octubre 2019
00:00 - 00:00
Fruit Attraction
Madrid

Avís de circulació

18 Octubre 2019
18 Octubre 2019
Arribada creuer
Km. 0
20 Octubre 2019
20 Octubre 2019
Arribada creuer
Km. 0
22 Octubre 2019
22 Octubre 2019
Arribada creuer
Km. 0
25 Octubre 2019
25 Octubre 2019
Arribada creuer
Km. 0

 

  Ajudeu-nos a millorar

      Heu trobat alguna incidència? 

                Aviseu-nos

   

PRESTACIÓ DE SERVEIS ESSENCIALS DEGUT A LA VAGA GENERAL A CATALUNYA  CONVOCADA EL 18 D'OCTUBRE DE 2019
 
 

18 / 10/ 2019

Tot el dia

A la vista de la vaga general convocada per al dia 18 d'octubrre de 2019  i d'acord amb la resolució de la Secretaria d'Estat d'Infraestructures, Transport i Habitatge de data 15 d'octubre de 2019 i, conforme el que s'estableix en Reial decret 58/1994, sobre l'obligació d'aquesta Autoritat Portuària de garantir la prestació dels Serveis Portuaris essencials definides en l'article 2 del citat Reial decret, s'informa del següent:

La vaga està convocada per la Intersindical-CSC i per la Intersindical Alternativa de Catalunya-IAC que afecta a les províncies de Catalunya.

La vaga s'ha convocat per el dia 18 d'octubre de 2019 des de les 00.00 hores fin les 24.00 hores.

  La convocatòria afecta a la totalitat dels treballadors/es  de les Autoritats Portuàries de Barcelona i Tarragona així com els treballadors/es que realitzen la seva activitat en els serveis portuaris d'aquests ports.

  A fi de garantir les seguretat en aquestes infraestructures portuàries i d'establir un mínim servei que permeti la mobilitat per la mateixa del transport marítim de persones i mercaderies, al mateix temps que es compagina amb el lliure exercici del dret de vaga dels treballadors/es.

Els serveis mínims que s'estableixen són:

Els de vigilància, control i seguretat necessaris per a garantir el 50%, arrodonit en excés, dels accessos d'entrada i sortida disponibles, així com per a garantir la seguretat en totes les instal·lacions portuàries.

Els imprescindibles per a garantir el desenvolupament normal del trànsit de passatgers i vehicles en règim de passatge, en els serveis mínims establerts en Marina Mercant (serveis de transport marítim). A més, hauran de quedar garantits els serveis a la resta de bucs de passatge que tingui prevista escala en el port.

El personal mínim imprescindible per a garantir el desenvolupament de les operacions que afectin mercaderies perilloses, inclosa l'estiba i desestiba, la permanència de la qual en el port pugui representar un risc greu per a persones o instal·lacions. Així mateix, el personal d'estiba i desestiba necessari per al corriment de càrregues o urgències de descàrrega per contingències imprevistes.

Els serveis de practicatge, remolc, amarri, estiba i desestiba, necessaris per a garantir els serveis mínims establerts per al transport marítim i aquelles situacions d'emergència o sinistres que així ho requereixin. En tot cas, aquests serveis hauran de prestar-se als bucs de passatge que tinguin prevista escala en el port.

Els serveis de senyalització marítima i sistemes d'ajuda a la navegació al 100%.

El personal de manteniment imprescindible per a l'adequada realització dels serveis mínims establerts.