La Delegada del Govern visita el Port de Tarragona

La Delegada del Govern visita el Port de Tarragona
02 Set
2019

Teresa Cunillera: “El Port de Tarragona és una infraestructura fonamental, una referència en transport i logística a la Mediterrània, un port dinàmic en expansió amb projectes que avançaran des del treball conjunt”

Tarragona, 2 de setembre del 2019.- La delegada del Govern a Catalunya, Teresa Cunillera ha visitat aquest dilluns el Port de Tarragona on ha estat rebuda pel president de l’Autoritat Portuària de Tarragona (APT), Josep Maria Cruset. La trobada de caràcter institucional ha consistit en la visita de les instal·lacions portuàries i, en particular, dels espais de control i inspecció duanera.

La primera part de la visita ha consistit en una presentació del Port i de les seves activitats per part del president de l’APT. La delegada del Govern ha pogut conèixer les darreres dades de trànsit de mercaderies que, en els darrers mesos, marquen una tendència a alça i també ha pogut conèixer els projectes estratègics del Port de Tarragona.

Segons Teresa Cunillera, el Port de Tarragona “és una infraestructura fonamental, una referència en transport i logística a la Mediterrània, un port dinàmic en expansió, amb projectes que avançaran des del treball conjunt”.

Per la seva banda, Cruset ha destacat que “el Port de Tarragona ha augmentat un 6% el tràfic de mercaderies entre gener i juliol de 2019, respecte al mateix període de l’any anterior, i al mateix temps es prepara per fer front als reptes de futur amb unes inversions que milloraran encara més la seva competitivitat”.

La delegada també ha rebut explicació dels darrers avenços en les inversions estratègiques del Port, entre ells, el projecte del Moll de Balears que permetrà millorar l’acollida de creuers, el projecte de la Zona d’Activitats Logístiques, el projecte del dic dels Prats, el de la terminal intermodal a Guadalajara i la rehabilitació de l’antic edifici de l’APT, entre d’altres.

Després de la signatura en el llibre d’honor del Port, Cunillera ha visitat les instal·lacions portuàries per conèixer les activitats i tràfics dels diferents molls de la zona portuària. La visita s’ha centrat de manera especial en les instal·lacions frontereres de control sanitari de mercaderies (IFCSM) i en els diferents espais d’aquest equipament com el Punt d’Inspecció Fiscal (PIF), el Punt d’Inspecció duaner (PIA) i l’escàner de contenidors i vehicles situats en el moll d’Andalusia.

Les IFCSM el formen el PIF, destinat a la inspecció d'animals vius i productes d'origen animal, consum humà i consum no humà; el PIA, un espai per al control duaner i aranzelari i impostos establerts a la normativa vigent estatal i de la Unió Europea, operat per la Duana, Departament de Duanes i Impostos Especials de l’Agència Estatal d' Administració Tributària (AEAT); i l’escàner per a la inspecció no intrusiva de contenidors i vehicles que facilita els procediments duaners al port, i dóna la necessària agilitat al control de les mercaderies i redueix la demora pròpia d’aquestes inspeccions.

 

Infraestructures en desenvolupament

+ info
   

  

Línies estratègiques

 
+ info
 

 

 

 

El més visitat

Treballa amb nosaltres

Treballa amb nosaltres

Borsa de treball de la Autoritat Portuària de Tarragona
Servei atenció al client

Servei atenció al client

Contacta amb nosaltres
Dades Obertes

Dades Obertes

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Perfil del Contractant

Perfil del Contractant

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Comunicació i premsa

Comunicació i premsa

Notícies d'interés i actualitat de la Autoritat Portuària de Tarragona
SEA

SEA

SISTEMA D'ENTREGUES D'AGROALIMENTARIS
Situació de Vaixells

Situació de Vaixells

Gisweb, programa de situació de vaixells, escales i moviments
Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis i comunicats per al vaixell, la mercaderia i el passatge

Centre d'acreditacions

Centre d'acreditacions

Procés administratiu que comporta certificar a una empresa/organització per accedir-hi al Port

Tràfics

Tràfics

Tràfic de mercaderies a la Autoritat Portuària de Tarragona

 

III Jornades Tècniques de Seguretat i Gestió d'emergències a l'àmbit portuari

 

 

 

 

DATA i LLOC

30-31 maig 2024 - Tinglado1 Moll Costa ( Maps -- https://tuit.cat/RBgaA )) + info

 PROGRAMA

REGISTRE OBERT