Els accessos al Port registren més de 2,4 milions de moviments d’entrada i sortida en un any

Els accessos al Port registren més de 2,4 milions de moviments d’entrada i sortida en un any
30 Jul
2019

El domini públic portuari, l’espai dedicat a l’activitat portuària i restringit al públic general, va registrar 2.467.392 moviments durant l’any 2018. És a dir, els tres punts de control d’accés del Port de Tarragona van registrar quasi 2,5 milions d’entrades i sortides de vehicles l’any passat. Aquesta xifra anual de moviments és el resultat de més de 6.700 entrades i sortides diàries realitzats per les 3.269 empreses i organitzacions que treballen al Port de Tarragona.

 

Les dades, extretes dels registres de control d’accés al Port de Tarragona, permeten visualitzar l’abast de l’activitat del Port i tenir un aproximació a la realitat econòmica del Port de Tarragona des d’una perspectiva diferent i complementària a les dades periòdiques de tràfic de mercaderies.

 

La xifra de moviments podria ser en realitat més alta, ja que les dades fetes públiques pel Port de Tarragona només compatibilitzen els moviments de les persones registrades en els accessos o, dit d’una altra manera, que han hagut d’identificar-se en una de les 3 barreres d’accés al Port: a l’Eix Transversal, al Moll de Llevant o al Moll de Reus. No obstant, malgrat que no hi consten les entrades i sortides dels treballadors de l’APT, dels grups en autocar o dels creueristes, per citar tres dels col•lectius més nombrosos, aquests més de 2,4 milions de moviments són un reflex de la gran activitat econòmica que genera el Port en un any.

 

59.000 persones en un any

Segons les estadístiques extretes dels controls d’accessos, aquests milions de moviments es corresponen a un total de 58.831 persones diferents que van accedir al domini públic del Port l’any 2018. És un volum molt significatiu de persones que, per fer-nos una idea i si ho comparem a la població de la ciutat de Tarragona, equivaldria a un 44,5 % de la població resident a la ciutat.

Aquestes gairebé 59.000 visites es corresponen a les realitzades per personal de les més de 3.200 organitzacions diferents, entre empreses, autònoms i altres entitats que, en algun moment de 2018, han treballat amb el Port de Tarragona o amb empreses concessionàries o serveis que operen dins del domini públic portuari.

 

Unes 3.000 persones tenen el seu lloc de treball al Port

El registre d’entrades i sortides del domini públic portuari permet establir una estimació que xifra en gairebé 3.000 persones les que tenen el seu lloc de treball dins del Port. Aquesta aproximació fixa en 2.738 les persones que desenvolupen una activitat econòmica regular dins del Port de Tarragona (4,7 % sobre total de 58.831 persones). Aquesta dada es desprèn del fet que es considera que un ús de la targeta d’accés al port durant 100 dies o més a l’any, equival a tenir el lloc de treball al port.

 

Aquesta xifra no representa el total de les persones que realitzen algun tipus de feina relacionada amb el Port de Tarragona, ja que les persones que no necessiten accedir a la zona restringida del port (com per exemple empleats o proveïdors de Marina Port Tarraco, Moll de Costa, APT, etc.) tampoc no es troben incloses dins d’aquesta xifra de quasi 3.000 persones. Però en canvi, sí que dimensiona el nombre de persones que a títol personal o per compte d’una empresa desenvolupen tota o gran part de la seva activitat laboral dins de la zona restringida del port.

Situació i accessos

 
+ info
    

 

 

Comunitat Portuària

+ info

Etiquetat com
  • Infraestructures portuàries
  • Infraestructures
  • accedir al port

El més visitat

Treballa amb nosaltres

Treballa amb nosaltres

Borsa de treball de la Autoritat Portuària de Tarragona
Servei atenció al client

Servei atenció al client

Contacta amb nosaltres
Dades Obertes

Dades Obertes

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Perfil del Contractant

Perfil del Contractant

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Comunicació i premsa

Comunicació i premsa

Notícies d'interés i actualitat de la Autoritat Portuària de Tarragona
SEA

SEA

SISTEMA D'ENTREGUES D'AGROALIMENTARIS
Situació de Vaixells

Situació de Vaixells

Gisweb, programa de situació de vaixells, escales i moviments
Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis i comunicats per al vaixell, la mercaderia i el passatge

Centre d'acreditacions

Centre d'acreditacions

Procés administratiu que comporta certificar a una empresa/organització per accedir-hi al Port

Tràfics

Tràfics

Tràfic de mercaderies a la Autoritat Portuària de Tarragona

 

JORNADES DE L'AIGUA | PORT TARRAGONA | De l'11 d'abril al 5 de maig

 ACTE CENTRAL 25 I 26 D'ABRIL - INSCRIPCIONS

 

 Acte central - 25 i 26 abril. Jornades Tècniques | La Gestió de l'aigua en un escenari de crisi climàtica. L’objectiu de les Jornades tècniques és abordar amb els actors implicats la complexitat de la gestió de l’aigua des d’una visió transversal: climàtica, ambiental, social i de governança. Més enllà de la sequera actual i de les incògnites que planteja, cal avançar cap a una gestió sostenible dels recursos hídrics.

Inscripcions 25 i 26 abril

25 i 26 abril

Registra't ara
+ info

L'AIGUA DEL FUTUR DE L'11 D'ABRIL AL 5 DE MAIG.És un esdeveniment compost de diverses jornades tècniques, debats, exposicions i art al Port de Tarragona que tindrà lloc durant els dies compresos entre l'11 d'abril i el 5 de maig en diversos punts del Port de Tarragona. Amb l'objectiu d'informar-vos sobre tota la programació i que no us perdeu res, us deixem totes les activitats a continuació:

 

Pàgina oficial de les Jornades - Agenda i programació - accés lliure

 

Pàgina oficial Primera edició Jornades de l'Aigua Port Tarragona

Més informació PROGRAMACIÓ 
+ info

 

Mitjans col·laboradors