El Port de Tarragona presenta a Puertos del Estado el seu nou cicle inversor de 160 MEUR pels propers 4 anys

El Port de Tarragona presenta a Puertos del Estado el seu nou cicle inversor de 160 MEUR pels propers 4 anys
13 Jun
2019

Salvador de la Encina, president de Puertos del Estado, destaca el Port de Tarragona com a una de les infraestructures amb més potencialitats del sistema portuari estatal

El president de Puertos del Estado, Salvador de la Encina, ha visitat aquest dimecres, 12 de juny, per primera vegada el Port de Tarragona. El màxim representant del sistema portuari espanyol, acompanyat pel secretari general de Puertos del Estado, Álvaro Sánchez, i Joan Sabaté, subdelegat del Govern a Tarragona han estat rebuts pel president del Port de Tarragona, Josep Maria Cruset.

La visita s’ha iniciat a les 12.30 hores amb l’arribada del president a les instal•lacions del Port de Tarragona, on s’ha signat al llibre d’honor i ha presidit una primera reunió de treball amb l’equip directiu d’aquesta infraestructura portuària. En ella el president del Port, Josep Maria Cruset, ha explicat la realitat portuària tarragonina i ha posat sobre la taula els grans projectes en els quals s’està treballant.

La segona reunió de treball, a la tarda, s’ha mantingut amb la representació sindical de l’APT on el president de Puertos del Estado ha posat en valor «l’alta professionalitat de les plantilles del conjunt de ports i el seu paper cabdal en el bon funcionament del sistema portuari espanyol»

De la Encina també s’ha reunit amb representants sindicals de l’estiba amb qui han parlat sobre la reforma d’aquest sector amb l’aprovació recent del Real Decret Llei.

S’ha tancat la visita amb una reunió amb representants de la comunitat portuària a la sala de conferències. Prop d’una seixantena d’assistents han conegut de primera mà la voluntat de Salvador Encina en potenciar línies de «col•laboració per al desenvolupament futur del Port de Tarragona», especialment en aquelles infraestructures que han de permetre una millor connectivitat terrestre amb els mercats europeus i els de l’interior de la península.

En declaracions als mitjans de comunicació, Josep Maria Cruset ha agraït la visita del president de Ports de l’Estat. Per al president del Port de Tarragona, aquesta primera visita de Salvador de la Encina ha estat «una gran oportunitat per traslladar els projectes estratègics impulsats des de l’Autoritat Portuària de Tarragona, per demanar la seva col•laboració i facilitar l’avenç d’aquests projectes davant altres administracions, quan es requereixi». Cruset ha posat en valor el «nou cicle inversor encetat pel Port de Tarragona, que repercutirà en una inversió de 160 MEUR en els pròxims quatre anys, per tal d’impulsar-nos com a infraestructura de primer ordre a la Mediterrània». Entre les inversions previstes, a banda de la nova ZAL i la terminal intermodal de Puerto Centro, Cruset ha destacat la futura posada en marxa del Moll de Balears com a terminal multifuncional que, en una primera fase, servirà com a nova terminal provisional de creuers i que preveu iniciar les obres a finals d’aquest any o principis de l’any vinent.

De la Encina de la seva banda ha felicitat el Port de Tarragona, el qual està considerat un «eix fonamental i estratègic, diversificat i amb un gran equip humà». El president de Ports de l’Estat reconeix que «Tarragona es una gran porta logística en el sud d’Europa que està condicionada pel retard en el desplegament d’infraestructures de transport terrestre, com ara el nou tram d’autovia A-27 per salvar el Coll de l’Illa o el transport ferroviari de mercaderies amb el desplegament del Corredor Mediterrani. Des de l’Estat treballarem per dotar el Port de Tarragona i el territori de les infraestructures que necessita per a un futur millor». Salvador de la Encina també ha recordat que recentment s’ha aconseguit signar el nou conveni col•lectiu per als treballadors dels Port de l’Estat que estableix el marc laboral fins a l’any 2026 i que permetrà la recuperació salarial del col•lectiu després de 10 anys de sous congelats. Està pendent que ens els propers dies es publiqui al BOE.

El més visitat

Treballa amb nosaltres

Treballa amb nosaltres

Borsa de treball de la Autoritat Portuària de Tarragona
Servei atenció al client

Servei atenció al client

Contacta amb nosaltres
Dades Obertes

Dades Obertes

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Perfil del Contractant

Perfil del Contractant

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Comunicació i premsa

Comunicació i premsa

Notícies d'interés i actualitat de la Autoritat Portuària de Tarragona
SEA

SEA

SISTEMA D'ENTREGUES D'AGROALIMENTARIS
Situació de Vaixells

Situació de Vaixells

Gisweb, programa de situació de vaixells, escales i moviments
Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis i comunicats per al vaixell, la mercaderia i el passatge

Centre d'acreditacions

Centre d'acreditacions

Procés administratiu que comporta certificar a una empresa/organització per accedir-hi al Port

Tràfics

Tràfics

Tràfic de mercaderies a la Autoritat Portuària de Tarragona

 

JORNADES DE L'AIGUA | PORT TARRAGONA | De l'11 d'abril al 5 de maig

 ACTE CENTRAL 25 I 26 D'ABRIL - INSCRIPCIONS

 

 Acte central - 25 i 26 abril. Jornades Tècniques | La Gestió de l'aigua en un escenari de crisi climàtica. L’objectiu de les Jornades tècniques és abordar amb els actors implicats la complexitat de la gestió de l’aigua des d’una visió transversal: climàtica, ambiental, social i de governança. Més enllà de la sequera actual i de les incògnites que planteja, cal avançar cap a una gestió sostenible dels recursos hídrics.

Inscripcions 25 i 26 abril

25 i 26 abril

Registra't ara
+ info

L'AIGUA DEL FUTUR DE L'11 D'ABRIL AL 5 DE MAIG.És un esdeveniment compost de diverses jornades tècniques, debats, exposicions i art al Port de Tarragona que tindrà lloc durant els dies compresos entre l'11 d'abril i el 5 de maig en diversos punts del Port de Tarragona. Amb l'objectiu d'informar-vos sobre tota la programació i que no us perdeu res, us deixem totes les activitats a continuació:

 

Pàgina oficial de les Jornades - Agenda i programació - accés lliure

 

Pàgina oficial Primera edició Jornades de l'Aigua Port Tarragona

Més informació PROGRAMACIÓ 
+ info

 

Mitjans col·laboradors