Primer trimestre de rècord al Port de Tarragona

Primer trimestre de rècord al Port de Tarragona
03 Maig
2019

Els 9 milions de tones de mercaderies mogudes entre gener i març, la dada més alta des de l'any 2012

Mes de març històric amb creixements excepcionals en diferents tipus de mercaderia

Primer trimestre de rècord al Port de Tarragona, que entre gener i març de 2019 ha mogut 9 milions de tones de mercaderies, el que representa un creixement del 6,6% en comparació amb el mateix període de l'any anterior. L'alta activitat en aquest inici de l'any respon sobretot a un excel•lent comportament dels tràfics durant el passat mes de març, en què es va arribar als 3,1 milions de tones mogudes (un 11,2% en comparació amb març de 2018). En l'històric del Port de Tarragona, aquest primer trimestre de 2019 és el millor dels darrers set anys (des de 2012).

Els resultats d'aquest primer trimestre de 2019 mostren un creixement del 8% en els tràfics de líquids a doll (5,5 milions de tones) i en els sòlids a lloure, amb un increment del 7,4% (2,9 milions de tones). Per contra, la càrrega general ha experimentat un decrement del 12,1% durant el trimestre, tot havent mogut 458.000 tones. Aquesta tipologia de tràfics, però, ja ha experimentat una important millora en el darrer mes de març.

Un març excepcional

El bon comportament del Port de Tarragona en aquest primer trimestre de 2019 s'explica sobretot a partir d'un mes de març excepcional. El creixement de l'activitat durant aquest mes ha estat d'un 11,2%, tot arribant als 3,1 milions de tones de mercaderies mogudes. Aquesta dada el situa com a segon millor mes de març dels darrers 15 anys al Port de Tarragona (el millor març registrat en l'històric va ser el 2008).

I és que el Port de Tarragona ha viscut un darrer mes de març amb creixements en tots els grups de tràfics. En líquids a doll s’han mogut 2 milions de tones (+7%); els sòlids a lloure han arribat al les 900.000 tones (+20,8%) i, pel que fa a la càrrega general, s’ha registrat un augment del 17,7% amb més de 192.000 tones mogudes.

Pel que fa a la càrrega general convencional, ha crescut un 32,8% de increment amb 154.501 tones mogudes. En aquest apartat mereixen una menció especial el paper i la pasta de paper que, amb més de 71.300 tones mogudes (+101,4%), han viscut el seu millor mes de març.

Creixement en els agroalimentaris

Els tràfics de productes agroalimentaris segueixen a l’alça, tant a nivell trimestral com mensual. I és que durant els primers tres mesos, l’augment de moviment en aquest camp ha estat un 11,4% respecte el mateix període de l’any passat, amb més d’1,6 milions de tones mogudes. Cal destacar els cereals i les seves farines, que amb 1,08 milions de tones (+1,9%) han viscut el millor primer trimestre, tot superant els 1,06 milions de tones de 2018 i més concretament durant el mes de març amb un increment de 9,1%, amb 327.000 tones mogudes. I els pinsos i farratges, amb 479.137 tones, han registrat també el seu millor trimestre superant les dades registrades des de el 2005.

Rècord històric en cru i derivats

En el grup de líquids a doll, cal destacar el tràfic de el cru de petroli. Entre gener i març el Port de Tarragona va moure 2,52 milions de tones, el que situa el trimestre com el millor de la història portuària, tot superant els 2,45 milions de tones de cru del mateix període de 2007. El tràfic de benzina, amb 406.795 tones (+764,6%) també ha significat que s'hagi viscut tant el millor primer trimestre com el millor març amb un moviment de 192.235 tones (+437,2%). Els gasos energètics (propà i butà) també han estat els millors en els dos casos: 458.016 tones al trimestre (+38,3%) i 151.332 tones al març (+2,6%).

Tràfics

 
+ info
    

Estadístiques

+ info

El més visitat

Treballa amb nosaltres

Treballa amb nosaltres

Borsa de treball de la Autoritat Portuària de Tarragona
Servei atenció al client

Servei atenció al client

Contacta amb nosaltres
Dades Obertes

Dades Obertes

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Perfil del Contractant

Perfil del Contractant

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Comunicació i premsa

Comunicació i premsa

Notícies d'interés i actualitat de la Autoritat Portuària de Tarragona
SEA

SEA

SISTEMA D'ENTREGUES D'AGROALIMENTARIS
Situació de Vaixells

Situació de Vaixells

Gisweb, programa de situació de vaixells, escales i moviments
Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis i comunicats per al vaixell, la mercaderia i el passatge

Centre d'acreditacions

Centre d'acreditacions

Procés administratiu que comporta certificar a una empresa/organització per accedir-hi al Port

Tràfics

Tràfics

Tràfic de mercaderies a la Autoritat Portuària de Tarragona

 

JORNADES DE L'AIGUA | PORT TARRAGONA | De l'11 d'abril al 5 de maig

 ACTE CENTRAL 25 I 26 D'ABRIL - INSCRIPCIONS

 

 Acte central - 25 i 26 abril. Jornades Tècniques | La Gestió de l'aigua en un escenari de crisi climàtica. L’objectiu de les Jornades tècniques és abordar amb els actors implicats la complexitat de la gestió de l’aigua des d’una visió transversal: climàtica, ambiental, social i de governança. Més enllà de la sequera actual i de les incògnites que planteja, cal avançar cap a una gestió sostenible dels recursos hídrics.

Inscripcions 25 i 26 abril

25 i 26 abril

Registra't ara
+ info

L'AIGUA DEL FUTUR DE L'11 D'ABRIL AL 5 DE MAIG.És un esdeveniment compost de diverses jornades tècniques, debats, exposicions i art al Port de Tarragona que tindrà lloc durant els dies compresos entre l'11 d'abril i el 5 de maig en diversos punts del Port de Tarragona. Amb l'objectiu d'informar-vos sobre tota la programació i que no us perdeu res, us deixem totes les activitats a continuació:

 

Pàgina oficial de les Jornades - Agenda i programació - accés lliure

 

Pàgina oficial Primera edició Jornades de l'Aigua Port Tarragona

Més informació PROGRAMACIÓ 
+ info

 

Mitjans col·laboradors