Atrás

Som-Inn Port premiat per la Fundació Tarragona Smart Mediterranean Region

Som-Inn Port premiat per la Fundació Tarragona Smart Mediterranean Region
01 Mar
2019

La Fundació Tarragona Smart Mediterranean Region ha premiat amb una Menció, en la categoria d’Internacionalització i innovació, el nou ecosistema d’innovació del Port de Tarragona Som-Inn Port, per tal de reconèixer l’empenta que professionals del sector públic com és el Port tenen en el territori d’influència i que ajuden a que en aquesta zona del Mediterrani s’assumeixi l’arribada del futur per millorar la vida de les persones. Aquest reconeixement s’ha lliurant en el transcurs del Tarragona Smart Fòrum sota el títol ‘Reconèixer l’empenta, assumir el futur’.

Som-inn Port és un nou ecosistema d’innovació i un espai de col•laboració de la comunitat portuària creat per l’Autoritat Portuària de Tarragona, en col•laboració amb les institucions del seu entorn, els stakeholders i d’altres, que treballa per introduir tècniques innovadores en els processos, serveis i models de negoci del Port de Tarragona. Som-Inn Port compta ja amb 30 entitats adherides de perfils molt diversos: empreses i organismes portuaris amb el rol de subministradors de serveis i de clients, centres tecnològics, Universitat i instituts de formació, i entitats que fomenten la innovació, i 47 agents d’innovació.

L’objectiu és innovar en els serveis que ofereix el Port als seus clients, fent realitat idees i projectes en els quals hi participin totes les entitats vinculades amb l’Autoritat Portuària. També, cooperar per generar i fer tangibles un elevat nombre d’idees i projectes innovadors d’interès comú i fomentar la intel•ligència col•lectiva i la cultura de la innovació. A més de promoure internacionalment les capacitats innovadores del Port de Tarragona i dels membres de l’ecosistema d’innovació.

També, es fomenta el talent professional del Port de Tarragona i de tots el membres de l’ecosistema d’innovació i s’impulsa des de Som-Inn Port la participació en projectes europeus d’innovació, a més de generar una experiència única en innovació en l’àmbit portuari.

Cal recordar que Som-Inn Port impulsa la innovació oberta amb cinc eixos de col•laboració: vigilància competitiva; co-innovació a través de desing thinking; desenvolupament àgil de prototips; formació en innovació corporativa; i networking.