Atrás

El Port de Tarragona dóna a conèixer els seus projectes estratègics a la presidenta de Puertos del Estado

El Port de Tarragona dóna a conèixer els seus  projectes estratègics a la presidenta de Puertos del Estado
10 Gen
2019

Ornella Chacón destaca l’activitat econòmica consolidada i especialitzada del Port de Tarragona

El president del Port de Tarragona, Josep Maria Cruset, confirma que s’està treballant perquè el moll de Balears rebi creuers l’any 2021

La presidenta de Puertos del Estado, Ornella Chacón, ha visitat aquesta setmana per primera vegada el Port de Tarragona. La màxima representant del sistema portuari espanyol, acompanyada pel director de Planificació i Desenvolupament de Puertos del Estado, Álvaro Rodríguez Dapena, han estat rebuts pel president del Port de Tarragona, Josep Maria Cruset.

La visita va iniciar-se el dimecres 9 de gener amb l’arribada de la presidenta a les oficines del Port de Tarragona, on es va celebrar una primera reunió de treball. Avui, dijous 10, Ornella Chacón ha presidit una nova edició del cicle ‘Bon Dia Tarragona’, organitzat per la Cambra de Comerç de Tarragona, on la màxima representant del Puertos del Estado ha explicat la voluntat de renovar l’actual marc estratègic portuari.

En finalitzar la jornada, Ornella Chacón i Josep Maria Cruset s’han traslladat de nou al Port de Tarragona per celebrar una trobada amb el comitè executiu del Port i amb representants i empresaris de la comunitat portuària. Tot seguit, s’han visitat les instal•lacions del port industrial i els espais públics com ara el Moll de Costa i l’emblemàtic barri pescador del Serrallo, clars exemples de la implicació del Port de Tarragona amb la ciutat.

Per a Josep Maria Cruset, president del Port de Tarragona, aquesta primera visita d’Ornella Chacón ha estat “una gran oportunitat per traslladar a Puertos del Estado els projectes estratègics impulsats des de l’Autoritat Portuària de Tarragona, per demanar la seva col•laboració i perquè, quan sigui necessari, intercedeixi per a aquests projectes davant d’altres administracions". Cruset ha posat com a exemple projectes estratègics del Port de Tarragona com la nova Zona d’Activitats Logístiques (ZAL) que té l’aprovació inicial a punt de publicar.

També s’ha parlat de la terminal intermodal Puerto Centro (Guadalajara) en el que es demana a Puertos del Estado la seva col•laboració perquè aquesta plataforma ferroviària estigui operativa en el calendari previst del 2020.

 

Durant la trobada amb la presidenta de Puertos del Estado, Cruset ha confirmat l’aposta de Tarragona pels creuers. El president del Port de Tarragona ha recordat que s’està redactant el projecte del moll de Balears i que en 3 o 4 mesos s'enviarà a Puertos del Estado per a la seva aprovació i, posteriorment, es procedirà a la seva licitació. La previsió és que l’obra estigui enllestida a mitjans de 2021. El moll de Balears serà un moll multifuncional que, mentre no es disposi del contradic dels Prats, es destinarà a l’arribada de creuers.

Ornella Chacón, que amb la seva visita també ha tingut l’oportunitat de conèixer de primera mà les inquietuds i reptes de futur de la comunitat portuària tarragonina, ha assegurat que “el Port de Tarragona té una activitat econòmica molt consolidada i molt especialitzada que el converteix en un esglaó molt important dins del sistema portuari espanyol”. En aquesta línia, la presidenta de Puertos del Estado ha lloat la capacitat del Port de Tarragona per “adaptar-se constantment als canvis de mercat i per la seva envejable situació geoestratègica” a la Mediterrània.

 

Canals socials

Propers esdeveniments fires i jornades

Dijous 9 Juliol 2020
Divendres 10 Juliol 2020
00:00 - 00:00
Platts European Petrochemicals Conference

Dimarts 7 Juliol 2020
Dijous 9 Juliol 2020
00:00 - 00:00
Trans Middle East

Avís de circulació

9 Juliol 2020
9 Juliol 2020
19:30 - 22:00
Tall de trànsit: Treballs manteniment Pont mòbil
Pont mòbil
11 Juliol 2020
12 Juliol 2020
08:00 - 18:00
Tall de trànsit: Treballs manteniment Pont mòbil
Pont mòbil
13 Juliol 2020
13 Juliol 2020
19:30 - 22:00
Tall de trànsit: Treballs manteniment Pont mòbil
Pont mòbil

 

  Ajudeu-nos a millorar

      Heu trobat alguna incidència? 

                Aviseu-nos