El Port de Tarragona s'implica en el desenvolupament del GNL com a combustible

El Port de Tarragona s'implica en el desenvolupament del GNL com a combustible
29 Nov
2018

L'APT acull una jornada de l'ús del gas natural liquat i es presenta el projecte de l'adaptació d'una locomotora de dièsel a GNL

La sala d'actes de l'edifici de l'Autoritat Portuària de Tarragona (APT) ha estat l'escenari, aquest matí, de la jornada de divulgació de l'ús del gas natural liquat (GNL) en un entorn portuari. Jornada que ha despertat l'interès dels empresaris de la comunitat portuària de Tarragona. En les diferents sessions s'han presentat el projecte europeu Core LNGas hive i les seves aplicacions en el sector portuari i el projecte del Port de Tarragona sobre l'adaptació d'una locomotora de maniobres dièsel a GNL, amb l'exposició de l'estudi de viabilitat tècnica, legal i econòmica per part de l'Institut Cerdà i l'enginyeria dels processos de transformació per part de l'Assessoria de GPO Enginyeria.

El director de Desenvolupament Corporatiu i Sostenibilitat, Joan Basora, ha obert la jornada destacant que “El Port de Tarragona és un port compromès i implicat en l'aplicació del GNL i així es demostra amb el projecte que avui presentem. Dins del sector portuari hi ha múltiples opcions d'aplicació del GNL. L'adaptació d'una locomotora de dièsel a GNL n'és una clara mostra i aquesta representa una aposta per la eficiència i eficàcia en el transport ferroviari”.

Després el director general d'Enagás Emprèn i coordinador del projecte, Fernando Imposat, ha presentat el projecte Core LNGas hive, que ha presentat el projecte i els seus avanços i ha destacat “el paper clau de la península Ibèrica i les seves infraestructures, així com els desenvolupaments del GNL per millorar la qualitat de l’aire en el sector marítim i a l’entorn portuari”.

També ha participat en aquesta jornada l'assessora de l'Institut Cerdà, Jèssica Civil, que ha presentat l'estudi de viabilitat tècnica, legal i econòmica en la presentació del projecte del Port de Tarragona, sobre l'adaptació d'una locomotora de maniobres dièsel a GNL; i, a més, l'assessor de GPO Enginyeria, Enric Boné, ha exposat l'enginyeria dels processos de transformació en aquest projecte.

Aquesta iniciativa, el projecte europeu Core LNGas hive, que encapçala Ports de l'Estat i coordina Enagás, que està cofinançat per la Unió Europea, té com a finalitat el desenvolupament d'una cadena logística integrada, segura i eficient per al subministrament de gas natural liquat com a combustible en el sector del transport, especialment marítim, a la península Ibèrica.

Locomotora amb GNL

El Port de Tarragona, com a soci del projecte CORE LNGas hive, ha desenvolupat el projecte Locomotora de port alimentada per GNL que prepara el camí cap a la introducció del GNL com una alternativa més sostenible a la tecnologia dièsel actual.

La primera fase, l'estudi de factibilitat, va ser realitzada per l'Institut Cerdà. Com a resultat, es van identificar barreres tècniques i legals i es va analitzar la factibilitat econòmica i l'impacte ambiental relacionats amb la introducció de GNL en el servei ferroviari de maniobres en el port de Tarragona.

La segona fase es va adjudicar a GPO Enginyeria. El seu estudi detalla tots els passos a considerar per a la transformació del model de locomotora Adif 310, amb l'objectiu d'implementar una futura prova pilot a l'àrea del port. Les categories considerades en l'estudi inclouen l’enginyeria i les característiques tècniques del motor i els tancs i el seu impacte, per exemple, en plans de manteniment, distribució de pes o centre de gravetat del vehicle.

 

PortSostenible

 
+ info
    

 

Port en desenvolupament

 
+ info
 

 

El més visitat

Treballa amb nosaltres

Treballa amb nosaltres

Borsa de treball de la Autoritat Portuària de Tarragona
Servei atenció al client

Servei atenció al client

Contacta amb nosaltres
Dades Obertes

Dades Obertes

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Perfil del Contractant

Perfil del Contractant

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Comunicació i premsa

Comunicació i premsa

Notícies d'interés i actualitat de la Autoritat Portuària de Tarragona
SEA

SEA

SISTEMA D'ENTREGUES D'AGROALIMENTARIS
Situació de Vaixells

Situació de Vaixells

Gisweb, programa de situació de vaixells, escales i moviments
Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis i comunicats per al vaixell, la mercaderia i el passatge

Centre d'acreditacions

Centre d'acreditacions

Procés administratiu que comporta certificar a una empresa/organització per accedir-hi al Port

Tràfics

Tràfics

Tràfic de mercaderies a la Autoritat Portuària de Tarragona

 

JORNADES DE L'AIGUA | PORT TARRAGONA | De l'11 d'abril al 5 de maig

 ACTE CENTRAL 25 I 26 D'ABRIL - INSCRIPCIONS

 

 Acte central - 25 i 26 abril. Jornades Tècniques | La Gestió de l'aigua en un escenari de crisi climàtica. L’objectiu de les Jornades tècniques és abordar amb els actors implicats la complexitat de la gestió de l’aigua des d’una visió transversal: climàtica, ambiental, social i de governança. Més enllà de la sequera actual i de les incògnites que planteja, cal avançar cap a una gestió sostenible dels recursos hídrics.

Inscripcions 25 i 26 abril

25 i 26 abril

Registra't ara
+ info

L'AIGUA DEL FUTUR DE L'11 D'ABRIL AL 5 DE MAIG.És un esdeveniment compost de diverses jornades tècniques, debats, exposicions i art al Port de Tarragona que tindrà lloc durant els dies compresos entre l'11 d'abril i el 5 de maig en diversos punts del Port de Tarragona. Amb l'objectiu d'informar-vos sobre tota la programació i que no us perdeu res, us deixem totes les activitats a continuació:

 

Pàgina oficial de les Jornades - Agenda i programació - accés lliure

 

Pàgina oficial Primera edició Jornades de l'Aigua Port Tarragona

Més informació PROGRAMACIÓ 
+ info

 

Mitjans col·laboradors