El Port de Tarragona participa en Fruit Attraction, la fira del sector fructícola

El Port de Tarragona participa en Fruit Attraction, la fira del sector fructícola
23 Oct
2018

Presentarà la seva oferta de serveis hortofructícoles, del 23 al 26 d’octubre, a Madrid

El Port de Tarragona participarà un any més a la fira Fruit Attraction, que se celebrarà a IFEMA, Feria de Madrid, del 23 al 26 d’octubre. En aquesta fira internacional del sector de la fruita i les hortalisses, es donaran cita 1.600 empreses expositores i més de 70.000 professionals participants, de 12 països. Aquesta fira, any rere any, incrementa el seu reconeixement a nivell internacional.

El Port assistirà a la fira amb un estand, dintre de l’espai de Puertos del Estado, i ja té entrevistes formalitzades, no només amb empreses importadores i exportadores del sector, sinó també amb empreses comercialitzadores i navilieres. La delegació del Port de Tarragona està encapçalada pel seu president Josep Andreu i la directora Comercial i de Desenvolupament de Negoci del Port. Genoveva Climent.

Tarragona, un port de referència

El tràfic de fruites i verdures està assistint a un important creixement al Port de Tarragona. El 2017 es va tancar amb resultats de tràfic de productes fructícoles superant les 137.739 tones, amb especial protagonisme dels kiwis, principalment de Nova Zelanda, i de les pinyes i els plàtans, que arriben procedents de Costa Rica i Colòmbia.

El Port de Tarragona és un sòlid referent internacional que ha aconseguit un progressiu posicionament en el rànquing de ports espanyols, consolidant els bons resultats tot i el context econòmic. La localització estratègica al sud d’Europa ha contribuït a reforçar les relaciones internacionals, especialment en la importació de fruita, consolidant-se com a port d’entrada per a la fruita tropical a la Península Ibèrica. Alhora, per donar sortida al tràfic fructícola, el Port de Tarragona compta amb unes infraestructures i uns serveis intermodals que el converteixen en la millor opció de la Mediterrània per a la distribució cap a la Península i Europa.

Instal•lacions i serveis eficients

El Port compta amb unes instal•lacions refrigerades de més de 20.000 m2 i amb una terminal de contenidors que complementa els serveis a l’exportació, facilitant els serveis de valor afegit per a aquest tràfic: picking, consolidació, controls de qualitat i etiquetatge. L’oferta de serveis es concreta amb un ampli i modern Punt d’Inspecció Fronterera (PIF), amb totes les seves instal•lacions homologades per a l’entrada de fruites a la UE. També compta amb controls de qualitat específics, controls de temperatura, sistemes de seguiment de càrregues via RF i una gran varietat de serveis logístics de valor afegit

La infraestructura portuària tarragonina disposa de dues àrees dedicades exclusivament al tràfic de fruita, de la terminal de Fruport, amb rampes ro-ro, una línia d’atracament de 350m i 230m respectivament i uns calats de 8,50m i 10,50m cada un. En total, la terminal de fruita compta amb 100 connexions per a contenidors reefer i disposa de 12 naus refrigerades –a només 50m del moll- amb una capacitat de 20.000m2, apta per a 170.000 palets de productes. També, la terminal de contenidors de DP World Tarragona mou contenidors reefer per la fruita i disposa de calats de 16 metres, tres grues superpostPanamax, 10 E-RTGs, tres reach-stacker i 200 connexions reefer.

Connexions marítimes amb els principals productors

El Port de Tarragona disposa de connexions marítimes amb els principals països exportadors de fruita, que es tradueixen en serveis regulars amb Nova Zelanda, Costa Rica, Colòmbia i República Dominicana. La major part dels kiwis que es consumeixen a la Península entren per les instal•lacions tarragonines, així com diferents varietats de pinyes, plàtans i alvocats. L’oferta de serveis regulars es completa amb el Canadà i els Estats Units d’Amèrica.  

 

 

Tràfic de fruita

+ info

Control de mercaderies

+ info

El més visitat

Treballa amb nosaltres

Treballa amb nosaltres

Borsa de treball de la Autoritat Portuària de Tarragona
Servei atenció al client

Servei atenció al client

Contacta amb nosaltres
Dades Obertes

Dades Obertes

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Perfil del Contractant

Perfil del Contractant

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Comunicació i premsa

Comunicació i premsa

Notícies d'interés i actualitat de la Autoritat Portuària de Tarragona
SEA

SEA

SISTEMA D'ENTREGUES D'AGROALIMENTARIS
Situació de Vaixells

Situació de Vaixells

Gisweb, programa de situació de vaixells, escales i moviments
Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis i comunicats per al vaixell, la mercaderia i el passatge

Centre d'acreditacions

Centre d'acreditacions

Procés administratiu que comporta certificar a una empresa/organització per accedir-hi al Port

Tràfics

Tràfics

Tràfic de mercaderies a la Autoritat Portuària de Tarragona

 

JORNADES DE L'AIGUA | PORT TARRAGONA | De l'11 d'abril al 5 de maig

 ACTE CENTRAL 25 I 26 D'ABRIL - INSCRIPCIONS

 

 Acte central - 25 i 26 abril. Jornades Tècniques | La Gestió de l'aigua en un escenari de crisi climàtica. L’objectiu de les Jornades tècniques és abordar amb els actors implicats la complexitat de la gestió de l’aigua des d’una visió transversal: climàtica, ambiental, social i de governança. Més enllà de la sequera actual i de les incògnites que planteja, cal avançar cap a una gestió sostenible dels recursos hídrics.

Inscripcions 25 i 26 abril

25 i 26 abril

Registra't ara
+ info

L'AIGUA DEL FUTUR DE L'11 D'ABRIL AL 5 DE MAIG.És un esdeveniment compost de diverses jornades tècniques, debats, exposicions i art al Port de Tarragona que tindrà lloc durant els dies compresos entre l'11 d'abril i el 5 de maig en diversos punts del Port de Tarragona. Amb l'objectiu d'informar-vos sobre tota la programació i que no us perdeu res, us deixem totes les activitats a continuació:

 

Pàgina oficial de les Jornades - Agenda i programació - accés lliure

 

Pàgina oficial Primera edició Jornades de l'Aigua Port Tarragona

Més informació PROGRAMACIÓ 
+ info

 

Mitjans col·laboradors