Atrás

Balanç positiu de la participació del Port de Tarragona i ChemMed a l'European Petrochemicals Conference (EPCA)

Balanç positiu de la participació del Port de Tarragona i ChemMed a l'European Petrochemicals Conference (EPCA)
10 Oct
2018

Els representants del Port i ChemMed es reuneixen amb diversos operadors logístics i presenten els projectes com l'ampliació del moll de la Química, la terminal intermodal la Boella, la ZAL i la terminal Puerto Centro.

 

La delegació del Port de Tarragona i ChemMed encapçalada pel president Josep Andreu valora molt positivament la seva presència en la 52nd Annual Meeting de l'European Petrochemical Association (EPCA), celebrada a Viena (Àustria) del 7 al 10 d'aquest mes d'octubre.

Amb més de 2.800 participants, l'EPCA és la trobada més important del sector petroquímic a Europa i en el qual s'ha pogut constatar l'avanç i millor posicionament que està aconseguint el Port de Tarragona en la seva estratègia de millorar la seva projecció internacional. Així ho confirma l'agenda de treball de l'equip del Port de Tarragona que ha consistit en 6 sessions amb terminalistes portuaris, 3 amb empreses petroquímiques, 11 amb operadors logístics, 3 amb traders petroquímics i 4 amb empreses auxiliars vinculades al sector. En total, han estat 27 sessions (el doble que en el 2017), on s'han exposat i explicat els projectes de futur del Port Tarragona i on s'ha destacat: l'ampliació del moll de la Química, la terminal intermodal la Boella, la ZAL i especialment com a novetat en aquesta edició de l'EPCA, la terminal Puerto Centro.

Així mateix, en la majoria de reunions també s'ha promocionat i promogut el clúster ChemMed com a segell de qualitat de les grans oportunitats que ofereix el nostre territori com són la disponibilitat d'espai, l'alta concentració d'empreses petroquímiques, algunes de primer ordre mundial, l'alta eficiència logística amb el Port de Tarragona i els seus operadors i el suport total de totes les administracions públiques intervinents. Així com, el suport de les organitzacions empresarials i sindicals del territori i com a element diferenciador d'altres clústers, el paper fonamental de la universitat URV que ofereix talent a través d'una formació universitària del màxim nivell exigit en aquest sector i els seus centres de recerca de reconegut prestigi internacional. 

Les diferents empreses i agents van rebre la informació de manera molt positiva, una informació que reflecteix que Tarragona és un territori actiu i en continu creixement, amb un port de futur amb moltes possibilitats d'inversió.

Cal recordar que ChemMed ha col·laborat també en el patrocini del seminari organitzat per Argus, aquest any sota el títol Olefins & Aromatics, que amb una assistència d'unes 100 persones ha valorat les últimes tendències de diferents productes d'aquest sector i es va celebrar diumenge passat 7 d'octubre, també a Viena.

 

Liquids

 El Port de Tarragona es reafirma com la porta logística del Mediterrani que connecta la potent indústria química de Tarragona amb la resta del món.  
+ info
    

 

 

ChemMed Tarragona

 Som membres fundadors de ChemMed Tarragona, que disposa de 350 hectàrees de terreny disponibles al nostre territori
+ info