Atrás

El Port de Tarragona i BERGÉ reben professionals de l’Institut de Formació Portuària del Marroc

El Port de Tarragona i BERGÉ reben professionals de l’Institut de Formació Portuària del Marroc
28 Set
2018

La visita s’emmarca dins de l’acord de col·laboració signat per l’empresa espanyola amb l’Agència Nacional de Ports del Marroc

El Port de Tarragona va rebre ahir una delegació de professionals de l’Institut de Formació Portuària (IFP) del Marroc. La visita s’emmarca dins el “Programa de Desenvolupament Internacional de Talent” impulsat per BERGÉ (www.bergelogistics.com), a través de la seva unitat de negoci d’Operacions Portuàries. L’institut està integrat dins de l’Agència Nacional de Ports (ANP) amb la qual BERGÉ va signar un acord de col·laboració, el passat mes de març, per afavorir la formació i especialització en l’àmbit de la gestió i logística portuària.

Durant les dues pròximes setmanes, un grup seleccionat de 12 professionals de l’ANP participaran en un curs amb jornades i trobades professionals que inclouran la realització de visites tècniques als ports i instal·lacions on la companyia opera a Espanya, des de la seva seu central i centre logístic de vehicles (Ciempozuelos) a Madrid, fins a les terminals portuàries de Barcelona, Tarragona, Bilbao i Santander, terminals especialitzades en vehicles, granel agroalimentari i industrial, productes siderúrgics, així com les destinades a project cargo

El programa dissenyat abraça diferents mòduls on es tractarà la gestió de plataformes logístiques i ports secs, gestió d’infraestructures portuàries, seguretat i prevenció a ports, eficiència, innovació i digitalització de processos, així com màrqueting i comunicació. Es tracta d’una iniciativa que té per objectiu promoure la cooperació bilateral amb el Marroc per a la formació de joves professionals al sector portuari.

A més, i en col·laboració amb Puertos del Estado, també s’oferirà als participants marroquins una visió sobre el sistema portuari espanyol i el seu pla de desenvolupament.

Durant la visita, la delegació de professionals portuaris marroquins va assistir a una presentació sobre les instal·lacions portuàries de Tarragona, on se’ls hi va parlar de les línies estratègiques del Port de Tarragona, les principals infraestructures i la seva projecció internacional. En acabar, van fer una visita a les instal·lacions.

L’Agència Nacional de Ports ANP (www.anp.org.ma) és l’autoritat i l’organisme regulador del sistema portuari marroquí establert per la Llei 15-02 i agrupa tota la comunitat portuària al voltant d’objectius comuns. Treballa per crear un entorn portuari competitiu que promogui un desenvolupament equitatiu i sostenible, caracteritzat per una sòlida competència, eficiència, transparència i bon govern, i que garanteixi serveis segurs i de qualitat.

BERGÉ és l’operador logístic multimodal de referència a Espanya. Compta amb una àmplia estructura especialitzada en operacions portuàries, logística integral de vehicles, logística de valor afegit i externalització de processos i Shipping. Està present a 26 ports a Espanya des d’on realitza la manipulació de tot tipus de mercaderies.

 

Infraestructures en desenvolupament

+ info
   

  

Línies estratègiques

 
+ info