El Port de Tarragona i BERGÉ reben professionals de l’Institut de Formació Portuària del Marroc

El Port de Tarragona i BERGÉ reben professionals de l’Institut de Formació Portuària del Marroc
28 Set
2018

La visita s’emmarca dins de l’acord de col·laboració signat per l’empresa espanyola amb l’Agència Nacional de Ports del Marroc

El Port de Tarragona va rebre ahir una delegació de professionals de l’Institut de Formació Portuària (IFP) del Marroc. La visita s’emmarca dins el “Programa de Desenvolupament Internacional de Talent” impulsat per BERGÉ (www.bergelogistics.com), a través de la seva unitat de negoci d’Operacions Portuàries. L’institut està integrat dins de l’Agència Nacional de Ports (ANP) amb la qual BERGÉ va signar un acord de col·laboració, el passat mes de març, per afavorir la formació i especialització en l’àmbit de la gestió i logística portuària.

Durant les dues pròximes setmanes, un grup seleccionat de 12 professionals de l’ANP participaran en un curs amb jornades i trobades professionals que inclouran la realització de visites tècniques als ports i instal·lacions on la companyia opera a Espanya, des de la seva seu central i centre logístic de vehicles (Ciempozuelos) a Madrid, fins a les terminals portuàries de Barcelona, Tarragona, Bilbao i Santander, terminals especialitzades en vehicles, granel agroalimentari i industrial, productes siderúrgics, així com les destinades a project cargo

El programa dissenyat abraça diferents mòduls on es tractarà la gestió de plataformes logístiques i ports secs, gestió d’infraestructures portuàries, seguretat i prevenció a ports, eficiència, innovació i digitalització de processos, així com màrqueting i comunicació. Es tracta d’una iniciativa que té per objectiu promoure la cooperació bilateral amb el Marroc per a la formació de joves professionals al sector portuari.

A més, i en col·laboració amb Puertos del Estado, també s’oferirà als participants marroquins una visió sobre el sistema portuari espanyol i el seu pla de desenvolupament.

Durant la visita, la delegació de professionals portuaris marroquins va assistir a una presentació sobre les instal·lacions portuàries de Tarragona, on se’ls hi va parlar de les línies estratègiques del Port de Tarragona, les principals infraestructures i la seva projecció internacional. En acabar, van fer una visita a les instal·lacions.

L’Agència Nacional de Ports ANP (www.anp.org.ma) és l’autoritat i l’organisme regulador del sistema portuari marroquí establert per la Llei 15-02 i agrupa tota la comunitat portuària al voltant d’objectius comuns. Treballa per crear un entorn portuari competitiu que promogui un desenvolupament equitatiu i sostenible, caracteritzat per una sòlida competència, eficiència, transparència i bon govern, i que garanteixi serveis segurs i de qualitat.

BERGÉ és l’operador logístic multimodal de referència a Espanya. Compta amb una àmplia estructura especialitzada en operacions portuàries, logística integral de vehicles, logística de valor afegit i externalització de processos i Shipping. Està present a 26 ports a Espanya des d’on realitza la manipulació de tot tipus de mercaderies.

 

Infraestructures en desenvolupament

+ info
   

  

Línies estratègiques

 
+ info
 

 

 

 

El més visitat

Treballa amb nosaltres

Treballa amb nosaltres

Borsa de treball de la Autoritat Portuària de Tarragona
Servei atenció al client

Servei atenció al client

Contacta amb nosaltres
Dades Obertes

Dades Obertes

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Perfil del Contractant

Perfil del Contractant

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Comunicació i premsa

Comunicació i premsa

Notícies d'interés i actualitat de la Autoritat Portuària de Tarragona
SEA

SEA

SISTEMA D'ENTREGUES D'AGROALIMENTARIS
Situació de Vaixells

Situació de Vaixells

Gisweb, programa de situació de vaixells, escales i moviments
Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis i comunicats per al vaixell, la mercaderia i el passatge

Centre d'acreditacions

Centre d'acreditacions

Procés administratiu que comporta certificar a una empresa/organització per accedir-hi al Port

Tràfics

Tràfics

Tràfic de mercaderies a la Autoritat Portuària de Tarragona

 

JORNADES DE L'AIGUA | PORT TARRAGONA | De l'11 d'abril al 5 de maig

 ACTE CENTRAL 25 I 26 D'ABRIL - INSCRIPCIONS

 

 Acte central - 25 i 26 abril. Jornades Tècniques | La Gestió de l'aigua en un escenari de crisi climàtica. L’objectiu de les Jornades tècniques és abordar amb els actors implicats la complexitat de la gestió de l’aigua des d’una visió transversal: climàtica, ambiental, social i de governança. Més enllà de la sequera actual i de les incògnites que planteja, cal avançar cap a una gestió sostenible dels recursos hídrics.

Inscripcions 25 i 26 abril

25 i 26 abril

Registra't ara
+ info

L'AIGUA DEL FUTUR DE L'11 D'ABRIL AL 5 DE MAIG.És un esdeveniment compost de diverses jornades tècniques, debats, exposicions i art al Port de Tarragona que tindrà lloc durant els dies compresos entre l'11 d'abril i el 5 de maig en diversos punts del Port de Tarragona. Amb l'objectiu d'informar-vos sobre tota la programació i que no us perdeu res, us deixem totes les activitats a continuació:

 

Pàgina oficial de les Jornades - Agenda i programació - accés lliure

 

Pàgina oficial Primera edició Jornades de l'Aigua Port Tarragona

Més informació PROGRAMACIÓ 
+ info

 

Mitjans col·laboradors