Petrochemical Day, un pas més en la consolidació del Port de Tarragona com a hub petroquímic de la Mediterrània

Petrochemical Day, un pas més en la consolidació del Port de Tarragona com a hub petroquímic de la Mediterrània
21 Jun
2018

Es tracta de la primera edició d’un workshop de dos dies, 20 i 21 de juny, que porta per títol ‘Investigating ME potencial, Welcoming Iran’

Una cinquantena d’empresaris d’Espanya i l’Iran, entre consultories, inversors, consignatàries, representants de terminals i institucions, participen avui i demà a la primera edició del Petrochemical Day, un workshop sobre la indústria petroquímica de l’Iran organitzat pel Port de Tarragona i que se celebra al Seminari. Aquest workshop tindrà una cadència anual.

La jornada ha començat avui a les 13,15h, amb un dinar, i es clausurarà demà a les 13h. El president del Port de Tarragona i president del clúster ChemMed, Josep Andreu, ha estat l’encarregat d’inaugurar les ponències. En el seu discurs ha destacat l’ampliació del moll de la Química com un exemple de treball conjunt entre el Port i les empreses concessionàries per potenciar el lideratge de l’enclavament tarragoní com a hub de la Mediterrània en productes petroquímics, un sector que mou 20 milions de tones anuals a les instal•lacions tarragonines.

Com ha comentat Andreu, un dels principals actius del Port de Tarragona són les seves infraestructures dedicades a granels líquids i el seu potencial com a hub a la regió mediterrània. Per fomentar els seus avantatges i permetre un desenvolupament sostenible en el mercat de futurs, s’ha inclòs en l’estratègia comercial de l’Autoritat Portuària de Tarragona una acció clau que permetrà la visibilitat del Port, l’organització de jornades temàtiques amb format workshop, com el Petrochemical Day.

Aquesta iniciativa servirà per crear oportunitats per a la indústria del territori i l’intercanvi d’informació clau del mercat, a més de descobrir un mercat de futur, enfocat a diferents països, per destacar les oportunitats de negoci vinculades a la indústria petroquímica. L’edició d’enguany està dedicada a l’Iran i la de l’any 2019 serà sobre Corea del Sud.

Per què l’Iran?

L’Iran té un importantíssim potencial de creixement en diversos sectors, però és un mercat complex a causa de la situació política actual. Per això és important estar ben informat i conèixer partners i entitats que facilitin l’obertura a aquest mercat. Europa és un mercat madur i, per tant, les empreses han de buscar noves oportunitats de negoci fora de les seves fronteres. Històricament, Espanya ha tingut una relació privilegiada amb aquest país, amb el qual tenia acords i vincles que avui dia ens permeten reenfocar-nos en aquest mercat de futur. Per aquest motiu, el Port de Tarragona va decidir dedicar aquest primer Petrochemical Day a l’Iran.

Líquids a dojo

 
+ info
    

Tràfics

+ info

El més visitat

Treballa amb nosaltres

Treballa amb nosaltres

Borsa de treball de la Autoritat Portuària de Tarragona
Servei atenció al client

Servei atenció al client

Contacta amb nosaltres
Dades Obertes

Dades Obertes

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Perfil del Contractant

Perfil del Contractant

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Comunicació i premsa

Comunicació i premsa

Notícies d'interés i actualitat de la Autoritat Portuària de Tarragona
SEA

SEA

SISTEMA D'ENTREGUES D'AGROALIMENTARIS
Situació de Vaixells

Situació de Vaixells

Gisweb, programa de situació de vaixells, escales i moviments
Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis i comunicats per al vaixell, la mercaderia i el passatge

Centre d'acreditacions

Centre d'acreditacions

Procés administratiu que comporta certificar a una empresa/organització per accedir-hi al Port

Tràfics

Tràfics

Tràfic de mercaderies a la Autoritat Portuària de Tarragona

 

SETMANES DE L'AIGUA | PORT TARRAGONA | De l'11 d'abril al 5 de maig

 ACTE CENTRAL 25 I 26 D'ABRIL - INSCRIPCIONS

 

 Acte central - 25 i 26 abril. Jornades Tècniques | La Gestió de l'aigua en un escenari de crisi climàtica. L’objectiu de les Jornades tècniques és abordar amb els actors implicats la complexitat de la gestió de l’aigua des d’una visió transversal: climàtica, ambiental, social i de governança. Més enllà de la sequera actual i de les incògnites que planteja, cal avançar cap a una gestió sostenible dels recursos hídrics.

Inscripcions 25 i 26 abril

25 i 26 abril

Registra't ara
+ info

L'AIGUA DEL FUTUR DE L'11 D'ABRIL AL 5 DE MAIG.És un esdeveniment compost de diverses jornades tècniques, debats, exposicions i art al Port de Tarragona que tindrà lloc durant els dies compresos entre l'11 d'abril i el 5 de maig en diversos punts del Port de Tarragona. Amb l'objectiu d'informar-vos sobre tota la programació i que no us perdeu res, us deixem totes les activitats a continuació:

 

Pàgina oficial de les Setmanes de l'Aigua Port Tarragona- Agenda i programació - accés lliure

 

Pàgina oficial Primera edició

Més informació PROGRAMACIÓ 
+ info

 

Mitjans col·laboradors