Visita als terrenys de la futura Terminal Intermodal Puerto Centro del Port de Tarragona, després de la signatura de l’acord per a l’adquisició de terrenys

Visita als terrenys de la futura Terminal Intermodal Puerto Centro del Port de Tarragona, després de la signatura de l’acord per a l’adquisició de terrenys
15 Jun
2018

L’enclavament català compta amb 150.000m2 a Ciudad del Transporte-Puerta Centro, la plataforma logística intermodal més important de la Península, situada entre Guadalajara i Marchamalo

El president del Port de Tarragona, Josep Andreu, i el president d’Hercesa Inmobiliaria y DTL (Desarrollos Tecnológicos y Logísticos), Juan José Cercadillo, han encapçalat la visita als terrenys de la futura Terminal Intermodal Puerto Centro que ratifica l’acord entre Puerta Centro-Ciudad del Transporte i el Port de Tarragona, projecte que suposarà un autèntic valor afegit i punt d’inflexió per a la creació de la principal plataforma intermodal de la península Ibèrica.

Aquesta visita es du a terme després que aquesta setmana s’hagi signat l’acord d’adquisició dels terrenys entre el Port de Tarragona i Hercesa Inmobiliaria y DTL (empresa promotora de Puerta Centro) a les oficines de l’Autoritat Portuària tarragonina.

L’acte d’avui ha comptat amb l’assistència d’autoritats com Antonio Román i Rafael Esteban, alcaldes de Guadalajara i Marchamalo, màxims representants dels termes municipals on està enclavada la Ciudad del Transporte.

El president del Port de Tarragona ha incidit en els avantatges estratègics d’aquest projecte, que significa la major aposta logística dels últims temps. Josep Andreu ha destacat l’esforç i treball conjunt que s’ha realitzat en els darrers set anys per aconseguir aquesta fita i ha volgut agrair el paper de les administracions i, en especial, de Puertos del Estado.

7.500 camions de formigó en moviment donaran forma a Puerta Centro-Ciudad del Transporte. Més de 2.200.000m2 per allotjar la plataforma logística intermodal més important d’Espanya, amb capacitat per canalitzar els principals fluxos de mercaderies nacionals i internacionals entre ferrocarril i carretera cap als ports marítims i el centre.

Els alcaldes dels municipis on s’ubica aquest projecte han destacat la seva ubicació privilegiada en estar a la província de Guadalajara, a l’àrea d’influència de Madrid i fora de la xarxa de rodalies. Compta amb accés per carretera a través de la R-2, CM-101 i A2, per ferrocarril junt a la línia Madrid-Barcelona/Tarragona-Frontera francesa. Disposarà de capacitat per a trens de més de 750 metres de longitud i d’un recinte duaner marítim de caràcter interior per a la reducció de temps i costos.

Tràfics

 
+ info
    

Intermodalitat

+ info

El més visitat

Treballa amb nosaltres

Treballa amb nosaltres

Borsa de treball de la Autoritat Portuària de Tarragona
Servei atenció al client

Servei atenció al client

Contacta amb nosaltres
Dades Obertes

Dades Obertes

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Perfil del Contractant

Perfil del Contractant

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Comunicació i premsa

Comunicació i premsa

Notícies d'interés i actualitat de la Autoritat Portuària de Tarragona
SEA

SEA

SISTEMA D'ENTREGUES D'AGROALIMENTARIS
Situació de Vaixells

Situació de Vaixells

Gisweb, programa de situació de vaixells, escales i moviments
Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis i comunicats per al vaixell, la mercaderia i el passatge

Centre d'acreditacions

Centre d'acreditacions

Procés administratiu que comporta certificar a una empresa/organització per accedir-hi al Port

Tràfics

Tràfics

Tràfic de mercaderies a la Autoritat Portuària de Tarragona

 

JORNADES DE L'AIGUA | PORT TARRAGONA | De l'11 d'abril al 5 de maig

 ACTE CENTRAL 25 I 26 D'ABRIL - INSCRIPCIONS

 

 Acte central - 25 i 26 abril. Jornades Tècniques | La Gestió de l'aigua en un escenari de crisi climàtica. L’objectiu de les Jornades tècniques és abordar amb els actors implicats la complexitat de la gestió de l’aigua des d’una visió transversal: climàtica, ambiental, social i de governança. Més enllà de la sequera actual i de les incògnites que planteja, cal avançar cap a una gestió sostenible dels recursos hídrics.

Inscripcions 25 i 26 abril

25 i 26 abril

Registra't ara
+ info

L'AIGUA DEL FUTUR DE L'11 D'ABRIL AL 5 DE MAIG.És un esdeveniment compost de diverses jornades tècniques, debats, exposicions i art al Port de Tarragona que tindrà lloc durant els dies compresos entre l'11 d'abril i el 5 de maig en diversos punts del Port de Tarragona. Amb l'objectiu d'informar-vos sobre tota la programació i que no us perdeu res, us deixem totes les activitats a continuació:

 

Pàgina oficial de les Jornades - Agenda i programació - accés lliure

 

Pàgina oficial Primera edició Jornades de l'Aigua Port Tarragona

Més informació PROGRAMACIÓ 
+ info

 

Mitjans col·laboradors