Atrás

Nous documents digitalitzats del Fons de la Junta Protectora de les Obres del Port de Tarragona

Nous documents digitalitzats del Fons de la Junta Protectora de les Obres del Port de Tarragona
22 Maig
2018

Aquest any 2018 s’han passat a format digital uns quants anys més dels llibres de Certificats i lliuraments del Fons de la Junta Protectora de les Obres del Port de Tarragona, organisme que s’encarregà de la gestió portuària tarragonina entre els anys 1790 i 1836.

Es tracta de 39 volums, dels anys 1805 al 1818, en els quals queda reflectida l’activitat econòmica del Port de Tarragona, en forma de dos documents bàsics: els certificats i els lliuraments, encara que també hi trobem llistes de les revistes diàries que es feien als presidiaris que treballaven a les obres, per exemple, o factures de diversos proveïdors.

La sèrie de Certificats i Lliuraments és molt completa, només falten els anys de 1810 al 1813, època de la Guerra del Francès, que afectà greument la ciutat de Tarragona. En total unes 20.603 imatges digitals disponibles en línia a la pàgina web del Port de Tarragona a l’apartat Arxiu Digital.

En total unes 20.603 imatges digitals disponibles en línia a la pàgina web del Port de Tarragona a l’apartat Arxiu Digital.

La digitalització de documents en els arxius té una doble finalitat: multiplicar la seva difusió i preservar-los de la manipulació directa per part de les persones usuàries i del personal que hi treballa.

 

 

 

Arxiu del Port

 
+ info
    

Servei de publicacions

+ info