Atrás

El Port de Tarragona clausura l’Agrifood International Congress consolidant el seu lideratge en el sector agroalimentari a la Mediterrània

El Port de Tarragona clausura l’Agrifood International Congress consolidant el seu lideratge en el sector agroalimentari a la Mediterrània
15 Maig
2018

Èxit d’assistència a la segona edició del Congrés, amb més de 200 inscrits

El Port de Tarragona ha clausurat avui l’Agrifood International congress consolidant el seu posicionament de lideratge en el sector agroalimentari a la Mediterrània. Més de 200 persones han assistit a aquesta segona edició del congrés, organitzat pel Port de Tarragona i Puertos del Estado.

El primer panell d’aquesta segona jornada ha tractat sobre “El papel de las asociaciones de fabricantes en la producción animal” i ha comptat amb la participació de Jaime Piçarra, secretari executiu de IACA; Xavier Solanes, vicepresident d’ASFAC; José Luis Esteban, president de la Llotja de Barcelona, i Joan Marc Papió, delegat d’Ership a Tarragona com a moderador. Els ponents han reivindicat el rol de les associacions de fabricants en la producció animal, un rol que ha de ser proactiu, no pas reactiu, per poder defensar els interessos del sector. També s’ha parlat de la necessitat, en plena era d’Internet, de fomentar el contacte directe per crear confiança, una qüestió en la qual aquestes associacions tenen també un paper fonamental.

El segon panell, “Los mercados alimentarios”, ha anat a càrrec de Jaime Nolan, president i director general d’FCStone; el nord-americà Robert Bresnahan, director executiu de Trilateral Inc. i economista; Erik Norland, director executiu de CME i economista, i Javier Massó, director comercial de Brunge Ibérica SAU com a moderador. En aquest cas, s’ha parlat de la volatilitat dels escenaris dels mercats agroalimentaris, uns escenaris, però, que responen a un patró de pujades i baixades de preu que es va repetint, i de la necessitat de calcular molt bé el nivell de risc per tenir un mínim control.

El tercer panell, “Los consumidores”, ha comptat amb Felipe Medina (ASEDAS); Víctor Yuste, director general de Foro Interalimentario; Alex Döring, secretari general de FEFAC; José Manuel García, director general de De Heus Nutrición Animal SAU; Pedro Cordero, director general de Nanta, i Joaquín Unzué, director de Piensos Unzué. Segons els ponents, el perfil del consumidor ha evolucionat molt, els seus comportaments són molt canviants, però hi ha un denominador comú: té accés a molta informació i és molt racional. S’han apuntat també els drivers del sector de cara al consumidor: salut, innovació, qualitat i sostenibilitat. Per altra banda, s’ha comentat que, tot i que Espanya és un dels països líders en seguretat alimentària, això no es transmet a través dels mitjans. Per això és necessari fer servir les noves formes de comunicació (xarxes socials) per implementar aquest missatge en la societat.

Per acabar, el director de Sistemes d’Informació del Port de Tarragona, David González, ha fet una breu ponència sobre el blockchain, un tipus de llibre de registres que permet mantenir permanentment a prova de manipulació la transacció de dades.

En la clausura, el president del Port de Tarragona, Josep Andreu, ha reivindicat la infraestructura tarragonina com a líder del sector agroalimentari a la Mediterrània i ha dit que l’Agrifood International Congress ha esdevingut un any més un fòrum de debat, necessari per al sector, on els diferents agents han plasmat les inquietuds d’aquest àmbit. Després d’agrair l’assistència de ponents i participants, ha emplaçat els assistents a la propera edició del congrés d’aquí a dos anys.

Per la seva banda, el director dels Serveis Territorials d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat, Àngel Xifré, ha posat en valor la importància del sector agroalimentari a Catalunya i, en especial, a les comarques tarragonines i ha destacat el paper fonamental del Port de Tarragona en aquest sector.

Ha tancat l’acte de clausura el secretario de Estado de Infraestructuras, Transporte y Vivienda del Ministerio de Fomento, Julio Gómez-Pomar, que ha parlat del Plan de Inversiones de accesibilidad terrestre portuària 2017-2021 que, amb una dotació de 1.418 milions d’euros, permet executar les Inversiones destinades a la millora de l’accessibilitat terrestre, especialment la connectivitat ferroviària del sistema portuari espanyol.

 

Tràfics

 
+ info
    

Agroalimentaris

+ info