Atrás

El Port de Tarragona participa a la Intermodal South America per captar noves línies i tràfics de major valor afegit

El Port de Tarragona participa a la Intermodal South America per captar noves línies i tràfics de major valor afegit
13 Mar
2018

Es tracta d’una de les principals fires de transport de mercaderies, logística i comerç exterior a nivell internacional

El Port de Tarragona participa aquesta setmana a la Intermodal South America, a Sao Paulo (Brasil), una de les principals fires de transport de mercaderies, logística i comerç exterior d’Amèrica del Sud. Amb una gran varietat d’expositors d’arreu del món, la fira serveix per presentar els últims productes i serveis del mercat, així com els equips i les darreres innovacions tecnològiques per a la indústria de la logística. La infraestructura tarragonina estarà present en aquesta fira amb l’estand de Puertos del Estado.

Els objectius del Port en aquesta fira són els d’incrementar volums en serveis regulars existents, captar mercaderies provinents del seu hinterland, augmentar les mercaderies en importació i exportació i seguir buscant volums per detectar noves destinacions d’Amèrica Llatina y Amèrica del Sud.

Aposta per la intermodalitat

El Port de Tarragona presenta la seva estratègia intermodal com element clau per a la seva projecció internacional com a hub logístic a la Mediterrània. La connexió eficient entre els diferents modus de transport és el seu gran objectiu per als propers anys per poder consolidar el seu posicionament. Per això presenta una proposta logística molt competitiva, amb uns serveis eficients.

Infraestructures clau

La terminal intermodal ‘La Boella” del Port de Tarragona està oberta per a totes les empreses del territori que decideixin apostar pel ferrocarril. Pot acollir trens de fins a 750m de longitud en ample mixt (UIC i ibèric) i està situada al costat de la terminal de contenidors operada per DP World, la qual cosa permet disminuir el cost de les maniobres des dels vaixells portacontenidors fins als trens.

A més, també té molt a prop la zona d’inspeccions i duana, un altre punt fort al seu favor, ja que l’ordenació dels espais relacionats amb la logística intermodal fan del Port una infraestructura de primer ordre, competitiva i àgil.

La Zona d’Activitats Logísitques (ZAL) és també un dels projectes estratègics en què està treballant el Port de Tarragona. Amb una superfície de 100 Ha, la ZAL és imprescindible per a què el port pugui assumir operacions logístiques de major valor afegit, a més de la càrrega i descàrrega de mercaderia. La realització de noves activitats requereix majors centres logístics i, per això, es fa necessari construir zones logístiques que puguin allotjar aquestes activitats en una zona propera al port: la ZAL.

A més, aquest centre logístic tindrà accés ferroviari directe per facilitar l’entrada del tren a aquesta àrea i fer més eficients els moviments que puguin produir-se des de la terminal de contenidors.

 

Intermodalitat

 
+ info
    

Infraestructures en desenvolupament

+ info