Atrás

Nova sèrie del Fons de la Junta Protectora de les Obres del Port digitalitzada per l’Arxiu del Port de Tarragona

Nova sèrie del Fons de la Junta Protectora de les Obres del Port digitalitzada per l’Arxiu del Port de Tarragona
19 Des
2017

Són 19.500 imatges digitals que estan disponibles a la web del Port

Aquest any 2017 s’ha passat a format digital una part dels llibres de Certificats i Lliuraments del Fons de la Junta Protectora de les Obres del Port de Tarragona, organisme que s’encarregà de la gestió portuària tarragonina entre els anys 1790 i 1836. Concretament són 31 volums, dels anys 1790 al 1804, en els quals queda reflectida l’activitat econòmica del Port de Tarragona en aquells anys, en forma de dos documents bàsics: els certificats i els lliuraments, encara que també hi trobem llistes de les revistes diàries que es feien als presidiaris que treballaven a les obres, per exemple, o factures de proveïdors.

Els lliuraments són documents comptables en els quals s’autoritza al tresorer a fer un pagament, mentre que el certificat dóna fe d’haver-se executat una tasca determinada per un tercer i el consegüent cobrament d’aquest servei.

La sèrie de Certificats i Lliuraments és molt completa, només falta la corresponent als anys de 1810 al 1813, època de la Guerra del Francès.

En total, són unes 19.500 imatges digitals disponibles en línia a la pàgina web del Port de Tarragona a l’apartat d’Arxiu Digital que l’any 2016 va tenir 976.913 visites.

La digitalització de documents en els arxius té una doble finalitat: multiplicar la seva difusió i preservar-los de la manipulació directa.

 

Arxiu del Port

 
+ info
    

Arxiu Digital

 
+ info
 

Etiquetat com
  • Arxiu Digital
  • Arxiu del Port