El Port de Tarragona incrementa un 35% l’exportació de caps de bestiar durant els primers 10 mesos

El Port de Tarragona incrementa un 35% l’exportació de caps de bestiar durant els primers 10 mesos
05 Des
2017

Des de 2012, any en que es va iniciar aquest servei, aquest tràfic ha registrat un creixement exponencial

Des de 2012 i fins aquest mes d’octubre el Port de Tarragona ha mogut un total de 1’14 milions de caps de bestiar, a través de 300 vaixells destinats a aquesta càrrega. I si parlem del bestiar boví, i sumem les previsions de tancament de 2017, es preveu que es superin les millors expectatives, assolint les 300.000 unitats. Amb aquestes dades s’obria aquest dijous la jornada tècnica sobre l’exportació d’animals vius que organitza anualment l’Associació Catalana de Productors de Boví de Carn (ASOPROVAC Catalunya) i que es va celebrar a la sala d’actes de l’Autoritat Portuària. L’encarregat d’inaugurar la jornada va ser Pedro Bernal, cap de Divisió Comercial i Desenvolupament de Negoci del Port de Tarragona.

Seguint amb les xifres de tràfic de bestiar, de moment, aquest 2017 la infraestructura portuària tarragonina ha exportat més de 308.996 caps de bestiar fins a l’octubre, la qual cosa representa un increment del 35,7% respecte el mateix període de l’any anterior. Concretament, la càrrega de boví ha augmentat un 163%, arribant a les quasi 80.000 unitats, i confirma així la tendència a l’alça d’aquestes exportacions. Per la seva banda, el moviment de bestiar oví tampoc es queda enrere i creix un 16,2% arribant als 229.562 unitats entre gener i octubre de 2017.

Per arribar a aquestes xifres, és important la comercialització amb països tercers, especialment de Líbia i més recentment Turquia i Egipte.

La jornada va reunir, per cinquè any consecutiu, els principals productors de bestiar i ramaders catalans. Sota el títol “Exportació: salvaguarda de la nostra economia”, la trobada va servir per posar de manifest la transcendència del volum d’exportacions per al sector i, especialment, d’aquelles destinades a països del Nord d’Àfrica i de la conca mediterrània.

A més de Bernal, van participar a la jornada Ricard Gòdia, president d’ASOPROVAC Catalunya; Carles Buxadé, catedràtic de l’ETSIA a Madrid; Matilde Moro, directora tècnica d’ASOPROVAC Nacional; Javier López, director de l’empresa Provacuno; Albert Sanz, tècnic veterinari del Servei de Sanitat Animal del DARP de la Generalitat de Catalunya, i Moises Pérez, del Ministeri d’Economia, Indústria i Competitivitat.

La jornada va deixar com a idea principal el fet que l’exportació de boví a través d’infraestructures com les del Port de Tarragona és una via de sortida important per al sector ramader que, a la vegada, n’assegura la producció. I per altra banda, a llarg termini, tot sembla indicar que la destinació d’aquestes exportacions -que ara demanden principalment regions europees i de la conca mediterrània- haurà de virar cap a altres països de la resta del món

 

Tràfic d'animals vius

 
+ info
    

Estadístiques

 
+ info
 

Etiquetat com
  • Puerto de Tarragona
  • Port del Mediterrani

El més visitat

Treballa amb nosaltres

Treballa amb nosaltres

Borsa de treball de la Autoritat Portuària de Tarragona
Servei atenció al client

Servei atenció al client

Contacta amb nosaltres
Dades Obertes

Dades Obertes

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Perfil del Contractant

Perfil del Contractant

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Comunicació i premsa

Comunicació i premsa

Notícies d'interés i actualitat de la Autoritat Portuària de Tarragona
SEA

SEA

SISTEMA D'ENTREGUES D'AGROALIMENTARIS
Situació de Vaixells

Situació de Vaixells

Gisweb, programa de situació de vaixells, escales i moviments
Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis i comunicats per al vaixell, la mercaderia i el passatge

Centre d'acreditacions

Centre d'acreditacions

Procés administratiu que comporta certificar a una empresa/organització per accedir-hi al Port

Tràfics

Tràfics

Tràfic de mercaderies a la Autoritat Portuària de Tarragona