Tarragona, presentada com a model d’èxit a l’International Cruise Summit, el fòrum de debat europeu de creuers a nivell internacional

Tarragona, presentada com a model d’èxit a l’International Cruise Summit, el fòrum de debat europeu de creuers a nivell internacional
01 Des
2017

El Port de Tarragona espera rebre 55 creuers i 80.000 passatgers la propera temporada

Tarragona s’ha presentat aquest dijous com a model d’èxit a l’International Cruise Summit (ICS), principal fòrum de debat global sobre la indústria de creuers mundial que se celebra anualment a Madrid. En els darrers anys s’ha registrat un augment significatiu del negoci de creuers a nivell mundial i cada any aquest sector demostra ser una de les forces motrius de la indústria del turisme.

L’ICS és un esdeveniment de rellevància internacional que atrau una mitjana de 400 professionals nacionals i internacionals cada any. Des de la seva creació l’any 2011 ha anat creixent fins a convertir-se en una de les trobades més reconegudes del sector. En aquesta edició 2017, el Port de Tarragona i el seu territori d’influència han estat protagonistes, presentant-se com un model d’èxit des que va començar la seva singladura l’any 2013 i que enguany ha tingut el seu punt àlgid amb l’aposta de Costa Cruceros per Tarragona com a port base.

En l’acte de presentació del cas tarragoní hi han participat Raffaele D’Ambrosio, director general de Costa a Espanya i Portugal; Josep Andreu, president del Port de Tarragona, i Marta Farrero, directora tècnica del Patronat de Turisme Costa Daurada. D’Ambrosio ha parlat de l’aposta de Costa Cruceros per Tarragona com a nova destinació, una aposta que “ha estat molt exitosa per dues qüestions: perquè s’ha treballat en equip, entre companyia, Port i destinació, i perquè s’ha fet tot pensant en el consumidor final”.

Per la seva banda, Josep Andreu ha explicat com va començar tot el projecte de convertir Tarragona en port de creuers l’any 2013 i ha destacat el paper desenvolupat per la mesa institucional de creuers, integrada pel Port, els patronats de turisme dels ajuntaments de Tarragona i Reus, el Patronat de Turisme de la Costa Daurada de la Diputació de Tarragona, la Cambra de Comerç Indústria i Navegació de Tarragona, la Universitat Rovira i Virgili, PortAventura World i la Federació Empresarial d’Hoteleria i Turisme.

Andreu ha fet un repàs de les dades de tancament de temporada de creuers d’aquest 2017, amb 51.390 creueristes i 37 creuers. El president del Port ha parlat també de la previsió per a 2018, unes xifres que situen el nombre de vaixells en 55 i els passatgers en 80.000.

Aquest important creixement per a l’any 2018 es deu, en part, al fet que Costa Cruceros ha decidit canviar el creuer d’enguany, el Costa neoRiviera, amb capacitat per a 1.727 passatgers, pel Costa Victoria, que pot allotjar fins a 2.394 passatgers, la qual cosa suposarà un increment importantíssim dels passatgers que arribaran al Port de Tarragona. De la mateixa manera, s’enregistrarà un creixement destacat en l’aposta d’altres navilieres per aquesta destinació.

Andreu també ha explicat com s’ha arribat a aquest model d’èxit. Ha detallat els reptes que s’han hagut assolir aquest 2017 per organitzar la logística d’embarcament i desembarcament que requereix el fet de convertir-se per primera vegada en port base.

 

L’última a intervenir ha estat la directora tècnica del Patronat de Turisme de la Costa Daurada, Marta Farrero, que ha presentat les dades que fan referència a Tarragona i la Costa Daurada com a destinació turística: nacionalitat dels passatgers (majoritàriament italians, espanyols i anglesos, per aquest ordre), excursions (un 68% dels creueristes opten per visitar la ciutat de Tarragona) i valoració d’aquestes excursions (una nota de 9 per a Tarragona i una de 8,1 per a Reus i Cambrils), entre d’altres.

 

 

Tràfic de creuers

 
+ info
    

Tarragona, ciutat de creuers

 
+ info
 

Etiquetat com
  • Puerto de Tarragona
  • Tarragona Cruise Port
  • Tarragona ciutat de creuers
  • Creuers a Tarragona

El més visitat

Treballa amb nosaltres

Treballa amb nosaltres

Borsa de treball de la Autoritat Portuària de Tarragona
Servei atenció al client

Servei atenció al client

Contacta amb nosaltres
Dades Obertes

Dades Obertes

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Perfil del Contractant

Perfil del Contractant

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Comunicació i premsa

Comunicació i premsa

Notícies d'interés i actualitat de la Autoritat Portuària de Tarragona
SEA

SEA

SISTEMA D'ENTREGUES D'AGROALIMENTARIS
Situació de Vaixells

Situació de Vaixells

Gisweb, programa de situació de vaixells, escales i moviments
Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis i comunicats per al vaixell, la mercaderia i el passatge

Centre d'acreditacions

Centre d'acreditacions

Procés administratiu que comporta certificar a una empresa/organització per accedir-hi al Port

Tràfics

Tràfics

Tràfic de mercaderies a la Autoritat Portuària de Tarragona