El Port de Tarragona es promociona com a hub regional per als líquids a granel en la primera edició del Workshop Hub Day

El Port de Tarragona es promociona com a hub regional per als líquids a granel en la primera edició del Workshop Hub Day
24 Nov
2017

La jornada de treball, organitzada pel Port conjuntament amb les seves terminals d’emmagatzematge líquid (químic i petroquímic) i amb el clúster ChemMed, ha estat inaugurada pel president del Port, Josep Andreu, i el president de Puertos del Estado, José Llorca

Participants vinguts de diversos llocs d’Espanya, Portugal, Regne Unit, Holanda i França han protagonitzat dijous i divendres la primera edició del Workshop Hub Day, una jornada de treball organitzada pel Port de Tarragona amb l’objectiu de celebrar una trobada amb els diferents actors del sector per buscar línies de millora i potenciació de la Mediterrània com a plataforma logística del sud d’Europa i com a porta d’entrada alternativa a la zona ARA (ports d’Amsterdam, Rotterdam i Anvers).

La intenció d’aquesta trobada és donar resposta a l’actual tendència del mercat. Des del Port de Tarragona s’ha constatat que els fluxos procedents d’Orient Mitjà entren a Europa pels ports de la zona ARA. En els darrers anys, els grans hubs internacionals han crescut de manera exponencial i la centralització de les mercaderies al nord d’Europa perjudica la regió mediterrània.

La jornada ha servit per posar en comú les visions, opinions i necessitats dels diferents actors del mercat per millorar el posicionament, infraestructures i serveis del Port de Tarragona amb la finalitat de millorar la competitivitat davant els ports del nord d’Europa.

Després que el dijous es dugués a terme la presentació del cas de Tarragona a la sala d’actes de l’Autoritat Portuària, aquest divendres s’ha dut a terme la jornada de treball pròpiament dita al Teatret del Serrallo. El president del Port de Tarragona, Josep Andreu, i el de Puertos del Estado, José Llorca, han estat els encarregats d’inaugurar aquesta sessió.

Josep Andreu ha parlat de les terminals d’emmagatzematge de líquids a granel del Port de Tarragona i del moll de la Química que, actualment, tres anys després de la seva ampliació, que va doblar la superfície, està pràcticament ocupat en la seva totalitat. L’actual capacitat d’emmagatzematge independent ronda els 800.000 m³ i, com ha explicat Andreu, “la intenció és duplicar aquesta xifra en els propers anys, permetent l’emmagatzematge de grans quantitats de productes líquids variats amb les màximes garanties de seguretat, independentment de si són petrolis, hidrocarburs o químics”.

Per la seva banda, el president de Puertos del Estado, José Llorca, ha parlat de la necessitat que es faci realitat el Corredor del Mediterrani, amb l’ample de via europeu, per donar més competitivitat al Port de Tarragona i de la feina que s’està duent a terme des del Govern de l’Estat per a què això sigui una realitat en pocs anys.

El Workshop Hub Day s’ha celebrat enguany per primera vegada però neix amb la vocació de consolidar-se com una cita anual indispensable que faciliti el diàleg i la col•laboració a la regió mediterrània i, alhora, exposar els avenços en emmagatzematge de productes petrolífers i químics.

Tràfic de líquids

 El Port de Tarragona es reafirma com la porta logística del Mediterrani que connecta la potent indústria química de Tarragona amb la resta del món.  
+ info
    

 

 

ChemMed Tarragona

 Som membres fundadors de ChemMed Tarragona, que disposa de 350 hectàrees de terreny disponibles al nostre territori
+ info
 

Etiquetat com
  • Port Hub Tarragona
  • Port del Mediterrani
  • Port referent

El més visitat

Treballa amb nosaltres

Treballa amb nosaltres

Borsa de treball de la Autoritat Portuària de Tarragona
Servei atenció al client

Servei atenció al client

Contacta amb nosaltres
Dades Obertes

Dades Obertes

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Perfil del Contractant

Perfil del Contractant

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Comunicació i premsa

Comunicació i premsa

Notícies d'interés i actualitat de la Autoritat Portuària de Tarragona
SEA

SEA

SISTEMA D'ENTREGUES D'AGROALIMENTARIS
Situació de Vaixells

Situació de Vaixells

Gisweb, programa de situació de vaixells, escales i moviments
Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis i comunicats per al vaixell, la mercaderia i el passatge

Centre d'acreditacions

Centre d'acreditacions

Procés administratiu que comporta certificar a una empresa/organització per accedir-hi al Port

Tràfics

Tràfics

Tràfic de mercaderies a la Autoritat Portuària de Tarragona