El Port de Tarragona assisteix al 57th European Commodities Exchange per promocionar el seu lideratge en tràfic d’agroalimentaris

El Port de Tarragona assisteix al 57th European Commodities Exchange per promocionar el seu lideratge en tràfic d’agroalimentaris
19 Oct
2017

El Port participa amb un estand propi en aquesta fira, que s’ha celebrat a Brusel·les el 12 i 13 d’octubre

 

El Port de Tarragona ha participat aquest mes d’octubre en la 57a edició de l’European Commodities Exchange amb l’objectiu de promocionar-se com a port líder en el tràfic de productes agroalimentaris. Un any més, les instal·lacions portuàries tarragonines han estat presents en aquest esdeveniment amb un estand propi de 9m2, amb la voluntat que funcionés com a punt de trobada de les empreses que operen al Port, tant les estibadores com les importadores. En aquest sentit, s’ha comptat amb la col·laboració d’Ership, Noatum Codemar, Bergé i Euroports.

 

Aquesta cita anual és una oportunitat per fer contactes amb tots els protagonistes dels mercats agrícoles, una plataforma de comunicació per a més de 2.500 participants procedents de tot Europa i on també estan presents importants ports europeus en el sector agroalimentari. La fira ha estat molt interessant per al Port de Tarragona perquè s’han pogut consolidar contactes i fer-ne de nous.

 

El Port mou una mitjana de 5 M de tones anuals

 

El Port de Tarragona manté un indiscutible lideratge en el moviment de productes agroalimentaris, tant a Espanya com a la Mediterrània, contribuint a aquesta activitat econòmica gràcies als serveis i infraestructures especialitzats que faciliten la importació.

 

El moviment de productes agroalimentaris és un dels més destacats al Port de Tarragona, tant pel seu volum, uns 5 M de tones anuals de mitjana, com per les importants instal·lacions i repercussió econòmica a la zona. En els primers vuit mesos de l’any, s’han mogut més d’1.200.000 T de cereals i les seves farines, una xifra que està en la tònica d’un any en positiu. Pel que fa a pinsos i farratges, després d’un creixement estable durant tot l’exercici de 2016, les dades d’enguany fins al mes d’agost registren un saldo positiu de més de 200.000 T, el que suposa un increment de gairebé el 30% respecte el mateix període de l’any anterior.

 

Per a l'emmagatzematge d'aquests productes, el Port disposa de 230.000 m2 de superfície coberta, xifra només equiparable a les capacitats del nostre Port en l'emmagatzematge de líquids a granel.

 

L’alta especialització portuària en el tràfic d’agroalimentaris facilita que al Port de Tarragona es treballi amb una àmplia varietat de productes i subproductes agroalimentaris  (més de 70), motiu pel qual el nostre Port està situat en una posició molt destacada respecte a la resta de ports europeus.

 

Importació per abastir un important hinterland

 

El Port de Tarragona rep productes agroalimentaris dels principals països productors com Ucraïna, Romania, Argentina i els Estats Units.

 

 

La distribució d'aquests productes abasta un hinterland molt important, que inclou tot Catalunya, Aragó i gran part de Navarra i de l'est de Castella, on es fabrica el 40% del total de producció de pinsos d’Espanya.

 

Els productes s’importen a través del Port de Tarragona i des d’aquí es transporten a les zones on es fabriquen els pinsos per a l’alimentació animal, com són les fàbriques de Lleida, Saragossa, Girona i, en menor mesura, a indústries de Sòria i Osca.

 

Les empreses productores de pinsos estan ubicades en el hinterland (zona d’influència) del Port de Tarragona, concretament a la vall de l’Ebre i a Lleida. Anualment, pel Port de Tarragona passen més del 60% de les matèries primeres per elaborar pinsos per a la ramaderia catalana, essent el primer port de l’Estat en quant a tràfic de cereals i farines i també de pinsos i farratges.

 

 

Agroalimentaris

Lideratge en el moviment de productes agroalimentaris
+ info
     

 

 

 

Intermodalitat

El ferrocarril pren el protagonisme 
+ info
 

El més visitat

Treballa amb nosaltres

Treballa amb nosaltres

Borsa de treball de la Autoritat Portuària de Tarragona
Servei atenció al client

Servei atenció al client

Contacta amb nosaltres
Dades Obertes

Dades Obertes

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Perfil del Contractant

Perfil del Contractant

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Comunicació i premsa

Comunicació i premsa

Notícies d'interés i actualitat de la Autoritat Portuària de Tarragona
SEA

SEA

SISTEMA D'ENTREGUES D'AGROALIMENTARIS
Situació de Vaixells

Situació de Vaixells

Gisweb, programa de situació de vaixells, escales i moviments
Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis i comunicats per al vaixell, la mercaderia i el passatge

Centre d'acreditacions

Centre d'acreditacions

Procés administratiu que comporta certificar a una empresa/organització per accedir-hi al Port

Tràfics

Tràfics

Tràfic de mercaderies a la Autoritat Portuària de Tarragona