El Port de Tarragona es consolida com un dels principals importadors del sector fructícola

El Port de Tarragona es consolida com un dels principals importadors del sector fructícola
17 Oct
2017

 

El Port participarà un any més a la fira Fruit Attraction, una de les més importants del sector a Europa

 

El Port de Tarragona participa un any més a la fira Fruit Attraction, que se celebrarà a Feria de Madrid del 18 al 20 d’octubre. Tot Europa es donarà cita en aquesta fira que, any rere any, incrementa el seu reconeixement a nivell internacional, amb un total de 45.000 m2 i 1.500 empreses participants.

 

El Port assistirà a la fira amb un estand, dintre de l’espai de Puertos del Estado, i ja té entrevistes formalitzades, no només amb empreses importadores i exportadores del sector, sinó també amb empreses comercialitzadores i navilieres.

 

Tarragona, un port de referència

 

El tràfic de fruites i verdures està assistint a un important creixement al Port de Tarragona. El 2016 es va tancar amb resultats de tràfic de productes fructícoles superant les 170.000 tones, un 6,1% més que durant l’any anterior, amb especial protagonisme dels kiwis, principalment de Nova Zelanda, i de les pinyes i els plàtans, que arriben procedents de Costa Rica i Colòmbia.

 

El Port de Tarragona és un sòlid referent internacional que ha aconseguit un progressiu posicionament en el rànquing de ports espanyols, consolidant els bons resultats tot i el context econòmic. La localització estratègica al sud d’Europa ha contribuït a reforçar les relacions internacionals, especialment en la importació de fruita, consolidant-se com a port d’entrada per a la fruita tropical a la Península Ibèrica. Alhora, per donar sortida al tràfic hortofructícola, el Port de Tarragona compta amb unes infraestructures i uns serveis intermodals que el converteixen en la millor opció de la Mediterrània per a la distribució cap a la Península i Europa.

 

 

Instal·lacions i serveis eficients

 

El Port compta amb unes instal·lacions refrigerades de més de 20.000 m2 i amb una terminal de contenidors que complementa els serveis a l’exportació, facilitant els serveis de valor afegit per a aquest tràfic: picking, consolidació, controls de qualitat, etiquetatge... De la terminal de fruita, cal especificar que està operada per Fruport i està adaptada per a recepció de fruita paletitzada.

 

 

L’oferta de serveis es concreta amb un ampli i modern Punt d’Inspecció Fronterera (PIF), amb totes les seves instal·lacions homologades per a l’entrada de fruites a la UE. També compta amb controls de qualitat específics, controls de temperatura, sistemes de seguiment de càrregues via RF i una gran varietat de serveis logístics de valor afegit.

 

La infraestructura portuària tarragonina disposa de dues àrees dedicades exclusivament al tràfic de fruita, amb rampes ro-ro, una línia d’atracament de 350m i 230m respectivament i uns calats de 8,50m i 10,50m cada un. En total, la terminal de fruita compta amb 100 connexions per a contenidors reefer i disposa de 12 naus refrigerades –a només 50m del moll- amb una capacitat de 20.000m2, apta per a 170.000 palets de productes.

 

Connexions marítimes amb els principals productors

 

El Port de Tarragona disposa de connexions marítimes amb els principals països exportadors de fruita, que es tradueixen en serveis regulars amb Nova Zelanda, Costa Rica, Colòmbia i República Dominicana. La major part dels kiwis que es consumeixen a la Península entren per les instal·lacions tarragonines, així com diferents varietats de pinyes, plàtans i alvocats. L’oferta de serveis regulars es completa amb el Canadà i els Estats Units d’Amèrica.

 

Tràfic de fruita

+ info

Control de mercaderies

+ info

 

El més visitat

Treballa amb nosaltres

Treballa amb nosaltres

Borsa de treball de la Autoritat Portuària de Tarragona
Servei atenció al client

Servei atenció al client

Contacta amb nosaltres
Dades Obertes

Dades Obertes

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Perfil del Contractant

Perfil del Contractant

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Comunicació i premsa

Comunicació i premsa

Notícies d'interés i actualitat de la Autoritat Portuària de Tarragona
SEA

SEA

SISTEMA D'ENTREGUES D'AGROALIMENTARIS
Situació de Vaixells

Situació de Vaixells

Gisweb, programa de situació de vaixells, escales i moviments
Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis i comunicats per al vaixell, la mercaderia i el passatge

Centre d'acreditacions

Centre d'acreditacions

Procés administratiu que comporta certificar a una empresa/organització per accedir-hi al Port

Tràfics

Tràfics

Tràfic de mercaderies a la Autoritat Portuària de Tarragona

 

III Jornades Tècniques de Seguretat i Gestió d'emergències a l'àmbit portuari

 

 

 

 

DATA i LLOC

30-31 maig 2024 - Tinglado1 Moll Costa ( Maps -- https://tuit.cat/RBgaA )) + info

 PROGRAMA

REGISTRE OBERT