El Port de Tarragona transporta 16.080 milions de tones en els sis primers mesos de l’any

El Port de Tarragona transporta 16.080 milions de tones en els sis primers mesos de l’any
11 Ago
2017

La xifra suposa un creixement de gairebé l’11% respecte el mateix període de l’any passat

El Port de Tarragona ha mogut 16.079.396 tones des de gener fins a juny d’aquest 2017, el que representa un increment del 10,9% respecte del mateix període de l’any passat (14.493.283 tones). Durant aquests mesos la infraestructura portuària tarragonina ha registrat un destacat creixement en diferents tràfics com el moviment de vehicles (+24,5%), bestiar (+52,6%), cru (+23,9%), carbó (+30,9%), minerals no metàl·lics (+197,3%), materials de construcció (+573,2%) i asfalt (37.091,3%).

11,6 milions de tones de mercaderies del sector energètic

Pel que fa a tràfics energètics s’ha mogut un total d’11.601.728 tones, un 14,4% més que l’any passat en el mateix període. Si parlem només del mes de juny, l’increment ha estat de més del 50%, una conseqüència directa de la normalització de resultats després que l’any passat es dugués a terme l’aturada tècnica de Repsol. Dins aquest sector, s’ha aconseguit un destacat increment en el cru, amb 4.693.865 tones mogudes (+23,9%), així com en el carbó, amb 1.896.354 (+30,9).

El Port de Tarragona manté el seu posicionament com a port hub (distribuïdor) de productes refinats del petroli. A les terminals especialitzades atraquen grans bucs petroquímics procedents de destinacions internacionals, i des d’aquí es distribueix el producte a la resta de ports mediterranis.

En referència al tràfic de productes agroalimentaris, tot i que aquest primer semestre de l’any ha registrat una baixada del 28,2%, amb 1,5 milions de tones, el president del Port, Josep Andreu, ha anunciat que les previsions per al segon semestre són molt bones pel que fa al tràfic de cereals i “els resultats a finals d’any es preveu que donin un resultat positiu”.

Una altra dada significativa és la del tràfic d’animals vius, que ha registrat un increment del 52,6% en els primers sis mesos de l’any, passant dels 119.286 als 181.997 caps de bestiar.

Creixement exponencial del moviment de vehicles

El Port de Tarragona continua amb un augment significatiu en el moviment de vehicles. Fins el mes de juny, la terminal de vehicles ha transportat 107.589 unitats, un 24,5% més que en el mateix període de l’any anterior.

Creuers

Per altra banda, en el sector dels creuers, cal destacar que aquest any 2017 s’arribarà a una xifra rècord, amb 40.000 passatgers i 38 creuers. De cara al 2018, Costa Cruceros ja ha anunciat que substituirà el vaixell Costa NeoRiviera pel Costa NeoVictoria, de majors dimensions (600 passatgers més), el que suposarà un increment anual de gairebé 10.000 passatgers.

Bons resultats de la gestió econòmica

El Port de Tarragona també presenta uns bons resultats econòmics en aquest primer semestre de l’any, amb uns ingressos de 26,9 M euros, xifra que representa un increment del 5,91% respecte del mateix període de l’any anterior.

Pel que fa als resultats de la gestió operativa, el Port, comparant el primer semestre del 2017 amb el del 2016, presenta un increment de l’EBITDA del 8,78% i un increment del seu cashflow del 10,79%.

Novetats Port - Ciutat

Com a projectes de Port Ciutat i amb l’objectiu de millorar la informació cap a la ciutadania, Josep Andreu ha anunciat la instal·lació de tres pantalles de leds informatives. Una d’elles es col·locarà a la zona del Pont de la Petxina i una altra a la zona de les Escales Reials. En aquestes dues es podrà veure tota la informació de les activitats culturals del Port de Tarragona, activitats del Teatret del Serrallo, el Museu i les exposicions del Moll de Costa, entre d’altres. La darrera s’instal·larà al passeig de l’Escullera per informar sobre el Km 0 i les possibles incidències que hi pugui haver: tancament per inclemències del temps, manteniments o reparacions de l’escullera o restriccions d’accés per l’activitat de creuers...

Resultats 1r semestre 2017 del Port de Tarragona

Estadístiques

 
+ info
    

Tràfics al Port de Tarragona

 
+ info
 

El més visitat

Treballa amb nosaltres

Treballa amb nosaltres

Borsa de treball de la Autoritat Portuària de Tarragona
Servei atenció al client

Servei atenció al client

Contacta amb nosaltres
Dades Obertes

Dades Obertes

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Perfil del Contractant

Perfil del Contractant

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Comunicació i premsa

Comunicació i premsa

Notícies d'interés i actualitat de la Autoritat Portuària de Tarragona
SEA

SEA

SISTEMA D'ENTREGUES D'AGROALIMENTARIS
Situació de Vaixells

Situació de Vaixells

Gisweb, programa de situació de vaixells, escales i moviments
Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis i comunicats per al vaixell, la mercaderia i el passatge

Centre d'acreditacions

Centre d'acreditacions

Procés administratiu que comporta certificar a una empresa/organització per accedir-hi al Port

Tràfics

Tràfics

Tràfic de mercaderies a la Autoritat Portuària de Tarragona

 

JORNADES DE L'AIGUA | PORT TARRAGONA | De l'11 d'abril al 5 de maig

 ACTE CENTRAL 25 I 26 D'ABRIL - INSCRIPCIONS

 

 Acte central - 25 i 26 abril. Jornades Tècniques | La Gestió de l'aigua en un escenari de crisi climàtica. L’objectiu de les Jornades tècniques és abordar amb els actors implicats la complexitat de la gestió de l’aigua des d’una visió transversal: climàtica, ambiental, social i de governança. Més enllà de la sequera actual i de les incògnites que planteja, cal avançar cap a una gestió sostenible dels recursos hídrics.

Inscripcions 25 i 26 abril

25 i 26 abril

Registra't ara
+ info

L'AIGUA DEL FUTUR DE L'11 D'ABRIL AL 5 DE MAIG.És un esdeveniment compost de diverses jornades tècniques, debats, exposicions i art al Port de Tarragona que tindrà lloc durant els dies compresos entre l'11 d'abril i el 5 de maig en diversos punts del Port de Tarragona. Amb l'objectiu d'informar-vos sobre tota la programació i que no us perdeu res, us deixem totes les activitats a continuació:

 

Pàgina oficial de les Jornades - Agenda i programació - accés lliure

 

Pàgina oficial Primera edició Jornades de l'Aigua Port Tarragona

Més informació PROGRAMACIÓ 
+ info

 

Mitjans col·laboradors