Atrás

El Port de Tarragona registra la major descàrrega de pasta de paper de la seva història

El Port de Tarragona registra la major descàrrega de pasta de paper de la seva història
02 Ago
2017

El vaixell SAGA JANDAIA, de bandera xinesa, descarrega, d’un sol cop, 30.000 tones d’aquesta mercaderia

 

El Port de Tarragona ha registrat la descàrrega de paper més important de la seva història. El vaixell SAGA JANDAIA, de bandera xinesa, ha deixat aquest dimarts 29.434 tones d’aquesta mercaderia procedents del port d’Itaqui (Brasil). El SAGA JANDAIA va atracar la matinada de dilluns a les instal•lacions d’Euroports Iberica General Cargo, al moll de Cantàbria, navega sota bandera de Hong Kong i té 199,20 metres d’eslora.

Tot i que no és el primer cop que es descarrega una quantitat important de pasta de paper al Port, sí és la primera vegada que la gran majoria de la càrrega que transporta (29.434 de les 43.162 tones) es queda a Tarragona.

La pasta de paper arriba al Port principalment des de Sud-amèrica (que produeix gairebé el 80% d’aquesta matèria). Països com Xile, Brasil o Suècia en són els principals exportadors. Després de creuar l'Atlàntic, els vaixells que transporten pasta de paper fan la primera parada al Mediterrani: al nostre port, la majoria d’ells a les instal•lacions d’Euroports Iberica General Cargo. Un cop aquí, la seva càrrega s’emmagatzema per tal que posteriorment sigui distribuïda als clients del territori via terrestre o bé a altres ports mediterranis amb vaixell, com és el cas dels destins nord-africans, on aniran destinades més de 20.000 tones de la càrrega del SAGA JANDAIA.

El de pasta de paper és un tràfic que ha crescut molt en els últims anys i representa una clara mostra de la diversificació per la que ha apostat el Port en els darrers anys. El 2016 les instal•lacions portuàries de Tarragona van moure un total de 410.147 tones d’aquesta mercaderia.

El Port de Tarragona treballa per consolidar-se com a port hub de pasta de paper i ha arribat a assolir, en l'actualitat, una xifra de 500.000 tones. Aquesta xifra i les seves instal•lacions el converteixen en el port més important de pasta de paper d’Espanya i el tercer més important d’Europa.

 

Tràfic paper i productes forestals

 
+ info
    

Tràfics al Port de Tarragona

 
+ info
 

Propers esdeveniments fires i jornades

Dilluns 26 Febrer 2018
Dimecres 28 Febrer 2018
00:00 - 00:00
Nou curs d'Oficial de Protecció d'Instal·lació Portuària (OPIP)
Arxiu del Port

Dilluns 5 Març 2018
Dijous 8 Març 2018
00:00 - 00:00
Seatrade Cruise Global
Broward Country Convention Center

Dimarts 13 Març 2018
Dijous 15 Març 2018
00:00 - 00:00
Intermodal South America
Centro de Exposiciones Sao Paulo

Avís de circulació


No hi ha esdeveniments previstos

 

  Ajudeu-nos a millorar

      Heu trobat alguna incidència? 

                Aviseu-nos