Atrás

Els delegats internacionals d’ACCIÓ visiten les instal·lacions de ChemMed Tarragona

Els delegats internacionals d’ACCIÓ visiten les instal·lacions de ChemMed Tarragona
20 Jun
2017

Una delegació internacional d’ACCIÓ van visitar divendres Tarragona per a conèixer el projecte ChemMed, la indústria química, el Port i les sinèrgies amb el territori.

Sobre les 10h del matí uns cinquanta delegats van arribar a la seu de l’Autoritat Portuària de Tarragona on els va rebre el president del Port de Tarragona i vice-president del clúster, Josep Andreu; el director del Complex Industrial de Tarragona de ERCROS i vocal de la Junta ChemMed, Marc Fargas; la directora general del clúster i de l’AEQT, Teresa Pallarès; així com altres representants de ChemMed Tarragona.

Allí els delegats d’ACCIÓ van rebre les explicacions de com treballa el clúster químic del Mediterrani i quins són els trets diferencials i el valor afegit del pol químic tarragoní.

En el marc d’aquesta primera reunió informativa, els representants del clúster van presentar els polígons, les infraestructures associades i el Port de Tarragona. A la vegada, es va fer palès l’equilibri i la convivència entre dos dels principals motors econòmics del territori: química i turisme.

Així, es va presentar una visió global del territori què és focus d’atracció d’activitats vinculades al sector químic, però també turístiques. Sota el títol “Tarragona, una destinació per a invertir, viure i gaudir’ es van presentar dos casos d’èxit de multinacionals ubicades a Tarragona, Nitricomax i PortAventura.

Després d’aquesta primera trobada, els delegats internacionals d’ACCIÓ van realitzar una visita marítima per a conèixer in situ les instal·lacions portuàries i el pol químic sud, acompanyats de la directora Comercial i de Desenvolupament de Negoci del Port, Genoveva Climent; i pel director general de DP World Tarragona, Xavier Boluda. 

Al migdia, la delegació es va traslladar a PortAventura , on van visitar el parc temàtic Ferrari Land.

 

Internacionalització de ChemMed Tarragona

Aquesta visita de la delegació internacional d’ACCIÓ s’emmarca en l’estratègia d’internacionalització del clúster. Trobar sinèrgies per ubicar Tarragona en el mapa mundial petroquímic, posicionar la marca ChemMed al món per atreure inversions i consolidar l’equilibri existent entre els sectors químic i turístic.

 

Tràfic de líquids

 El Port de Tarragona es reafirma com la porta logística del Mediterrani que connecta la potent indústria química de Tarragona amb la resta del món.  
+ info
    

 

 

ChemMed Tarragona

 Som membres fundadors de ChemMed Tarragona, que disposa de 350 hectàrees de terreny disponibles al nostre territori
+ info