El Port de Tarragona creix un 1,8% entre gener i abril

El Port de Tarragona creix un 1,8% entre gener i abril
02 Jun
2017

La infraestructura portuària tarragonina tanca el primer quadrimestre de l’any amb una tendència de creixement. Concretament, durant els quatre primers mesos de l’any (gener-abril) s’han mogut 10,6 milions de tones, el que suposa un increment de l’1,8%.

Si ens centrem en els tràfics moguts durant el darrer mes d’abril, el Port de Tarragona ha tancat un positiu mes d’abril en quant a tràfics. S’han mogut 2,7 milions de tones, el que suposa un increment de 17%, respecte abril de l’any passat. Destaquen els sòlids a lloure amb un increment de 103%, principalment els cereals amb gairebé 300.000 tones i un augment del 65,9%; i també el moviment de carbó amb 374.000 tones mogudes durant el mes d’abril. Tanmateix, els líquids a doll registren un creixement del 1,5% amb 1,8 milions de tones mogudes durant el darrer mes d’abril. Pel que fa a la càrrega general, destaca l’augment de la càrrega general no conteneritzada en un 26,6%, amb 123.154 tones.

10,6 milions de tones mogudes entre gener i abril

El Port de Tarragona és un dels primers ports del Mediterrani en quant al tràfic de productes agroalimentaris. De gener a abril, el Port ha manipulat 1,2 milions de tones. En aquest segment, destaca l’increment de pinsos i farratges (38,3%) impulsat per l’augment de la importació. Aquest creixement es deu a l’increment de la importació, i posteriorment, aquesta matèria prima és distribuïda des del Port de Tarragona a les empreses productores de pinsos ubicades al hinterland (zona d’influència), i que representen el 60% de la producció de pinsos de tota Espanya.

El moviment de mercaderies del sector energètic augmenta un 4,9%

Els productes energètics mantenen la seva tendència a l’alça. Entre els mesos de gener a abril les terminals portuàries han manipulat 7,6 milions de tones de productes energètics, un 4,9% més respecte el mateix període del 2016. Els tràfics més destacats respecte al creixement són el carbó (+33,8%), els gasos energètics del petroli (+23%), el fuel-oil (+17,1%) i el gas-oil (15,2%). Pel que fa al moviment de productes químics, el Port de Tarragona ha mogut 607.769 tones, xifra que suposa un decreixement del 2,4% respecte el mateix període del 2016. Per contra, els adobs registren un creixement exponencial del 115,9% i la xifra de tones mogudes se situa en 176.647

Càrrega general i vehicles

Pel que fa a càrrega general al Port de Tarragona durant els primers quatre mesos de l’any es manté en les mateixes xifres que en el període de l’any anterior (al voltant de les 600.000 tones mogudes). Cal destacar que un dels tràfics més significatius ha estat l’increment tràfic de vehicles (càrrega i descàrrega) situant-se a 64.478 vehicles moguts, respecte la xifra de 56.985 del primer quadrimestre de l’any anterior.

Tràfics

+ info
     

Estadístiques

+ info
     

Etiquetat com
  • Tràfics mercaderies
  • Estadístiques

El més visitat

Treballa amb nosaltres

Treballa amb nosaltres

Borsa de treball de la Autoritat Portuària de Tarragona
Servei atenció al client

Servei atenció al client

Contacta amb nosaltres
Dades Obertes

Dades Obertes

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Perfil del Contractant

Perfil del Contractant

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Comunicació i premsa

Comunicació i premsa

Notícies d'interés i actualitat de la Autoritat Portuària de Tarragona
SEA

SEA

SISTEMA D'ENTREGUES D'AGROALIMENTARIS
Situació de Vaixells

Situació de Vaixells

Gisweb, programa de situació de vaixells, escales i moviments
Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis i comunicats per al vaixell, la mercaderia i el passatge

Centre d'acreditacions

Centre d'acreditacions

Procés administratiu que comporta certificar a una empresa/organització per accedir-hi al Port

Tràfics

Tràfics

Tràfic de mercaderies a la Autoritat Portuària de Tarragona