El president del Port de Tarragona participa com a ponent en la XV Trobada Nacional d’Operadors de Cereals

El president del Port de Tarragona participa com a ponent en la XV Trobada Nacional d’Operadors de Cereals
31 Mar
2017

El president del Port de Tarragona, Josep Andreu, ha realitzat aquest matí una conferència sota el títol “La logística portuària en productes agroalimentaris” en el marc de la XV Trobada Nacional d’Operadors de Cereals que s’està celebrant a Saragossa. Com cada any, aquesta jornada reuneix a més de 500 professionals del sector del cereal i s’estructura amb conferències que es realitzen al llarg del matí, i que inclouen anàlisis de la situació del mercat.

En la seva ponència, Josep Andreu ha posat de manifest “el lideratge del Port de Tarragona en el tràfic de productes agroalimentaris, i concretament en els cereals”. I és que el Port de Tarragona representa el 20% del total d’aquest tipus de tràfic en el conjunt de ports espanyols.

Així, el president del Port de Tarragona ha afegit que “durant el 2016 hem estat líders a l’Estat en el moviment de cereals i farines amb 3,2 milions de tones mogudes, un 11,3% més que en l’exercici 2015”.

Port hub del sector agroalimentari del Mediterrani
En la seva intervenció, Josep Andreu ha ressaltat que “ el Port de Tarragona és el port líder al Mediterrani en moviment d’agroalimentaris per davant de ports com Ravenna (Itàlia), Cartagena o València” a la vegada, ha destacat que “a la zona d’influència més propera (hinterland) del Port de Tarragona que comprèn la zona de Lleida, la vall de l’Ebre i part d’Aragó i Castella produeix el 40% dels pinsos que es fabriquen en tot l’Estat, i la infraestructura portuària contribueix a aquesta activitat econòmica gràcies als serveis i infraestructures que faciliten la importació”.

Andreu també ha volgut posar en valor “l’alta especialització de la comunitat portuària”, “així com les bones comunicacions terrestres, tan viàries com ferroviàries al hinterland consumidor”. En total són 560.702m2 de superfície al Port dedicats al tràfic de productes agroalimentaris i amb una capacitat d‟emmagatzematge de 1,3 milions de tones. El Port de Tarragona compta amb quatre terminals especialitzades en moure aquest tipus de tràfic i la productivitat mitjana és de 500 tones mogudes/hora.

“A més, el Port de Tarragona es converteix en punt de connexió amb la matèria prima que s’importa per alimentar l’oví i boví de la ramaderia de la zona d’influència, i posteriorment, part d’aquests animals s’exporten a través del mateix Port de Tarragona amb destinació els països del nord d’Àfrica” ha destacat Andreu. “En cinc anys hem exportat uns 800.000 caps de bestiar”. 

 

El més visitat

Treballa amb nosaltres

Treballa amb nosaltres

Borsa de treball de la Autoritat Portuària de Tarragona
Servei atenció al client

Servei atenció al client

Contacta amb nosaltres
Dades Obertes

Dades Obertes

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Perfil del Contractant

Perfil del Contractant

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Comunicació i premsa

Comunicació i premsa

Notícies d'interés i actualitat de la Autoritat Portuària de Tarragona
SEA

SEA

SISTEMA D'ENTREGUES D'AGROALIMENTARIS
Situació de Vaixells

Situació de Vaixells

Gisweb, programa de situació de vaixells, escales i moviments
Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis i comunicats per al vaixell, la mercaderia i el passatge

Centre d'acreditacions

Centre d'acreditacions

Procés administratiu que comporta certificar a una empresa/organització per accedir-hi al Port

Tràfics

Tràfics

Tràfic de mercaderies a la Autoritat Portuària de Tarragona