El Port de Tarragona, present a Fruit Logistic Berlin 2017

El Port de Tarragona, present a Fruit Logistic Berlin 2017
15 febrer
2017

El Port de Tarragona participa un any més a Fruit Logistic, la principal fira del sector internacional de fruites i hortalisses que se celebra a Berlín del 8 al 10 de febrer.

El principal objectiu comercial del Port a la fira és donar a conèixer els seus serveis i les oportunitats que ofereix en el sector, com a port hub per a la distribució d'aquest tipus de productes. Així com establir reunions per enfortir vincles comercials amb operadors logístics, importadors i exportadors de fruita i diferents empreses relacionades amb el sector.

El Port de Tarragona és un referent europeu en el tràfic de fruita, amb unes instal·lacions pioneres en el Mediterrani, manté relacions comercials amb 28 països, mou anualment unes 170.000 tones de fruita, de les quals unes 14.000 tones són d'exportació, i 156.000 tones d'importació (importa fruites de contra temporada). Sens dubte, el Port de Tarragona és un sòlid referent internacional que ha aconseguit un progressiu posicionament en el rànquing de ports espanyols, afermant els bons resultats malgrat el context econòmic.

La seva ubicació geoestratègica en el sud d'Europa ha contribuït a reforçar les relacions internacionals, especialment en la importació de fruita, i es consolida com a port d'entrada per a fruita tropical de la península Ibèrica. També, per donar sortida al tràfic hortofrutícola, el Port de Tarragona disposa d'unes infraestructures i uns serveis intermodals que el converteixen en la millor opció en el Mediterrani per a la distribució cap a la península Ibèrica i Europa.

Connexions marítimes amb els principals productors

Els principals mercats d'origen de les importacions són Centre Amèrica, des d'on es transporten principalment pinya, yuca i plàtans, que arriben setmanalment a la terminal portuària. I Nova Zelanda amb kiwis. A més, el Port de Tarragona és hub de distribució de fruita de contra temporada a altres ports del Mediterrani. En exportació, destaca la fruita fresca. Sobretot cítrics com les clementines; i també peres i pomes, que s'exporten a Israel, Canadà, Nigèria i Senegal. El Port de Tarragona continua treballant en la línia d’incrementar les exportacions de fruita de les empreses del seu hinterland, especialment la zona de Lleida i Aragó. 

El més visitat

Treballa amb nosaltres

Treballa amb nosaltres

Borsa de treball de la Autoritat Portuària de Tarragona
Servei atenció al client

Servei atenció al client

Contacta amb nosaltres
Dades Obertes

Dades Obertes

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Perfil del Contractant

Perfil del Contractant

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Comunicació i premsa

Comunicació i premsa

Notícies d'interés i actualitat de la Autoritat Portuària de Tarragona
SEA

SEA

SISTEMA D'ENTREGUES D'AGROALIMENTARIS
Situació de Vaixells

Situació de Vaixells

Gisweb, programa de situació de vaixells, escales i moviments
Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis i comunicats per al vaixell, la mercaderia i el passatge

Centre d'acreditacions

Centre d'acreditacions

Procés administratiu que comporta certificar a una empresa/organització per accedir-hi al Port

Tràfics

Tràfics

Tràfic de mercaderies a la Autoritat Portuària de Tarragona

 

JORNADES DE L'AIGUA | PORT TARRAGONA | De l'11 d'abril al 5 de maig

 ACTE CENTRAL 25 I 26 D'ABRIL - INSCRIPCIONS

 

 Acte central - 25 i 26 abril. Jornades Tècniques | La Gestió de l'aigua en un escenari de crisi climàtica. L’objectiu de les Jornades tècniques és abordar amb els actors implicats la complexitat de la gestió de l’aigua des d’una visió transversal: climàtica, ambiental, social i de governança. Més enllà de la sequera actual i de les incògnites que planteja, cal avançar cap a una gestió sostenible dels recursos hídrics.

Inscripcions 25 i 26 abril

25 i 26 abril

Registra't ara
+ info

L'AIGUA DEL FUTUR DE L'11 D'ABRIL AL 5 DE MAIG.És un esdeveniment compost de diverses jornades tècniques, debats, exposicions i art al Port de Tarragona que tindrà lloc durant els dies compresos entre l'11 d'abril i el 5 de maig en diversos punts del Port de Tarragona. Amb l'objectiu d'informar-vos sobre tota la programació i que no us perdeu res, us deixem totes les activitats a continuació:

 

Pàgina oficial de les Jornades - Agenda i programació - accés lliure

 

Pàgina oficial Primera edició Jornades de l'Aigua Port Tarragona

Més informació PROGRAMACIÓ 
+ info

 

Mitjans col·laboradors