Es consolida la línia regular de contenidors entre el Port de Tarragona i Turquia amb el temps de trànsit més competitiu del mercat

Es consolida la línia regular de contenidors entre el Port de Tarragona i Turquia amb el temps de trànsit més competitiu del mercat
14 Nov
2016

La naviliera turca Medkon Lines connecta, en tan sols 6 dies, a la indústria de Tarragona amb mercat turc amb un servei setmanal
El Port de Tarragona va iniciar el passat mes de febrer un servei directe des de Tarragona als principals ports de Turquia (Esmirna, Istanbul i Gebze) i a altres països de la Mediterrània com Líbia (port de Misurata), Tunísia (port de Bizerte) i Algèria ( port d'Alger). A dia d'avui el nombre d'exportacions ha augmentat el doble des de les seves primeres escales fins ara, i ha aconseguit exportar setmanalment més de 300 contenidors amb mercaderies de les empreses i indústries del territori.
Aquesta línia que opera regularment a la terminal de contenidors DP World Tarragona, ha passat en uns mesos de ser un servei decennal a tenir una escala setmanal a Tarragona, concretament cada divendres. És un servei consolidat i amb el transit time (temps de trànsit) més competitiu del mercat (6 dies de navegació des del Port Tarragona al port turc de Esmirna). Aquesta línia ha aconseguit donar resposta a una important demanda del hinterland (zona d'influència) portuari de Tarragona cap al país turc, fruit de la confiança, el suport i l'aposta d'importants empreses del territori en la consolidació d'aquest projecte.
Les mercaderies que s'exporten al mercat turc des del Port de Tarragona són entre altres, els productes químics, paper i pasta de paper, maquinària i eines i materials de construcció elaborats. Diversificar tràfics i potenciar nous serveis és una de les premisses de l'acció comercial del Port de Tarragona i de la pròpia terminal de contenidors, gestionada per DP World Tarragona. D'aquesta manera, aquest servei marítim directe a Turquia suposa una millora competitiva per a les empreses i indústries de Tarragona, reduint sensiblement els costos logístics i contribuint clarament en la reducció d'emissions de CO2.
La connexió de la naviliera Medkon Lines amb el mercat turc dóna resposta a les exigències per part del sector exportador del territori i d'aquesta manera s'afavoreix el volum d'intercanvi comercial existent amb Turquia. Així, el teixit empresarial i industrial del hinterland del Port de Tarragona té a sis dies el mercat turc per les seves exportacions i importacions.

El més visitat

Treballa amb nosaltres

Treballa amb nosaltres

Borsa de treball de la Autoritat Portuària de Tarragona
Servei atenció al client

Servei atenció al client

Contacta amb nosaltres
Dades Obertes

Dades Obertes

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Perfil del Contractant

Perfil del Contractant

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Comunicació i premsa

Comunicació i premsa

Notícies d'interés i actualitat de la Autoritat Portuària de Tarragona
SEA

SEA

SISTEMA D'ENTREGUES D'AGROALIMENTARIS
Situació de Vaixells

Situació de Vaixells

Gisweb, programa de situació de vaixells, escales i moviments
Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis i comunicats per al vaixell, la mercaderia i el passatge

Centre d'acreditacions

Centre d'acreditacions

Procés administratiu que comporta certificar a una empresa/organització per accedir-hi al Port

Tràfics

Tràfics

Tràfic de mercaderies a la Autoritat Portuària de Tarragona

 

SETMANES DE L'AIGUA | PORT TARRAGONA | De l'11 d'abril al 5 de maig

 ACTE CENTRAL 25 I 26 D'ABRIL - INSCRIPCIONS

 

 Acte central - 25 i 26 abril. Jornades Tècniques | La Gestió de l'aigua en un escenari de crisi climàtica. L’objectiu de les Jornades tècniques és abordar amb els actors implicats la complexitat de la gestió de l’aigua des d’una visió transversal: climàtica, ambiental, social i de governança. Més enllà de la sequera actual i de les incògnites que planteja, cal avançar cap a una gestió sostenible dels recursos hídrics.

Inscripcions 25 i 26 abril

25 i 26 abril

Registra't ara
+ info

L'AIGUA DEL FUTUR DE L'11 D'ABRIL AL 5 DE MAIG.És un esdeveniment compost de diverses jornades tècniques, debats, exposicions i art al Port de Tarragona que tindrà lloc durant els dies compresos entre l'11 d'abril i el 5 de maig en diversos punts del Port de Tarragona. Amb l'objectiu d'informar-vos sobre tota la programació i que no us perdeu res, us deixem totes les activitats a continuació:

 

Pàgina oficial de les Setmanes de l'Aigua Port Tarragona- Agenda i programació - accés lliure

 

Pàgina oficial Primera edició

Més informació PROGRAMACIÓ 
+ info

 

Mitjans col·laboradors