El Port de Tarragona i ChemMed constaten la importància de la connexió ferroviària en ample europeu a l’EPCA

El Port de Tarragona i ChemMed constaten la importància de la connexió ferroviària en ample europeu a l’EPCA
05 Oct
2016

El Port de Tarragona i ChemMed han estat presents, un any més a la edició anual de l’EPCA (European Petrochemical Association), un esdeveniment de rellevància internacional què és el punt de trobada per excel·lència del sector petroquímic a Europa, i de la qual el Port de Tarragona n’és soci. 700 empreses químiques i un total 2.500 assistents de 52 països d’arreu del món s’han donat cita a Budapest (Hongria) des del dissabte 1 d’octubre, i fins avui dia 4 dia en que finalitzarà aquest esdeveniment, que serveix per valorar i avaluar les tendències i futur del sector.

El president del Port de Tarragona, i vicepresident de ChemMed Tarragona, Josep Andreu; i la directora Comercial i de Desenvolupament de Negoci i vocal de ChemMed, Genoveva Climent, han liderat la representació del clúster ChemMed i del Port de Tarragona a Budapest, en aquest important fòrum de la química on han dut a terme reunions i networking amb empreses del sector petroquímic (productores, auxiliars, d’emmagatzematge i de transport). El Port de Tarragona i ChemMed valoren positivament la presència en aquests tres dies de trobades i reunions en els que s’han establert contactes amb diferents empreses del sector, i l’interès que han manifestat pel clúster i pel territori.
Satisfacció continguda i preocupació
En les diverses reunions B2B (business to business) que s’han mantingut en el marc d’aquesta fira s’ha constatat que, si bé el clúster ChemMed Tarragona té una bona valoració i es compleixen les expectatives de promoció i posicionament internacional, la falta de connexió ferroviària del territori amb ample UIC, o fins i tot, el fet de no poder disposar d’un calendari real d’execució de les obres que permetria connectar directament Tarragona amb el mercat europeu, és una gran limitació al creixement orgànic del sector petroquímic i del Port de Tarragona, alhora que representa un fre per a l’atracció de nous projectes i noves inversions al territori.

En aquestes trobades B2B s’ha promocionat el clúster ChemMed, així com els avantatges i serveis logístics i d’intermodalitat que ofereix el Port de Tarragona en el moviment de productes químics i petrolífers. Tot amb l’objectiu d’afavorir els contactes amb les indústries químiques i amb les empreses de transport del sector petroquímic.

El més visitat

Treballa amb nosaltres

Treballa amb nosaltres

Borsa de treball de la Autoritat Portuària de Tarragona
Servei atenció al client

Servei atenció al client

Contacta amb nosaltres
Dades Obertes

Dades Obertes

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Perfil del Contractant

Perfil del Contractant

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Comunicació i premsa

Comunicació i premsa

Notícies d'interés i actualitat de la Autoritat Portuària de Tarragona
SEA

SEA

SISTEMA D'ENTREGUES D'AGROALIMENTARIS
Situació de Vaixells

Situació de Vaixells

Gisweb, programa de situació de vaixells, escales i moviments
Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis i comunicats per al vaixell, la mercaderia i el passatge

Centre d'acreditacions

Centre d'acreditacions

Procés administratiu que comporta certificar a una empresa/organització per accedir-hi al Port

Tràfics

Tràfics

Tràfic de mercaderies a la Autoritat Portuària de Tarragona

 

SETMANES DE L'AIGUA | PORT TARRAGONA | De l'11 d'abril al 5 de maig

 ACTE CENTRAL 25 I 26 D'ABRIL - INSCRIPCIONS

 

 Acte central - 25 i 26 abril. Jornades Tècniques | La Gestió de l'aigua en un escenari de crisi climàtica. L’objectiu de les Jornades tècniques és abordar amb els actors implicats la complexitat de la gestió de l’aigua des d’una visió transversal: climàtica, ambiental, social i de governança. Més enllà de la sequera actual i de les incògnites que planteja, cal avançar cap a una gestió sostenible dels recursos hídrics.

Inscripcions 25 i 26 abril

25 i 26 abril

Registra't ara
+ info

L'AIGUA DEL FUTUR DE L'11 D'ABRIL AL 5 DE MAIG.És un esdeveniment compost de diverses jornades tècniques, debats, exposicions i art al Port de Tarragona que tindrà lloc durant els dies compresos entre l'11 d'abril i el 5 de maig en diversos punts del Port de Tarragona. Amb l'objectiu d'informar-vos sobre tota la programació i que no us perdeu res, us deixem totes les activitats a continuació:

 

Pàgina oficial de les Setmanes de l'Aigua Port Tarragona- Agenda i programació - accés lliure

 

Pàgina oficial Primera edició

Més informació PROGRAMACIÓ 
+ info

 

Mitjans col·laboradors