Primera reunió de la comissió de seguiment mediambiental de les obres de restauració dels Prats d’Albinyana-Xarxa Natura 2000

Primera reunió de la comissió de seguiment mediambiental de les obres de restauració dels Prats d’Albinyana-Xarxa Natura 2000
05 Abr
2024

FALTA TRADUCCION - Mensaje para ayudar a ver que le falta Traducir ;)

Les administracions implicades en aquesta comissió son la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Vila-seca i l’Autoritat Portuària de Tarragona

Aquesta comissió vetlla per al compliment de totes les normes mediambientals aplicables en aquesta obra

Avui divendres 5 d’abril s’ha reunit per primera vegada la comissió de seguiment mediambiental de les obres de restauració de l’espai natural dels Prats d’Albinyana inclosos dins de la Xarxa Natura 2000 i situats a la Pineda, en el terme municipal de vila-seca. Amb aquest acte es dona és un pas imprescindible per a poder iniciar les obres de restauració que tindran un durada de 12 mesos i un pressupost assignat de 2,3 milions d’euros. Els Prats d’Albinyana és un espai natural de gran valor mediambiental i paisatgístic amb una extensió total de 37,78 hectàrees situat al costat de la Zona d’Activitats Logístiques de Vila-seca que està impulsant el Port de Tarragona.

La Sala Roger de Llúria de la Seu Institucional del Port de Tarragona ha reunit avui a les 12h i per primera vegada la comissió de seguiment mediambiental de la Xarxa Natura 2000. Aquest acte ha comptat amb la presència de representants de les tres administracions implicades en aquest projecte, Port de Tarragona, Ajuntament de Vila-seca i Departament d'Acció Climàtica de la Generalitat de Catalunya.

Per part del Port de Tarragona, han assistit el seu president, Saül Garreta, el director general, Ramón I. García, el subdirector general, Carles Segura, el cap de divisió d'Infraestructures, David Borrell, la cap de divisió de Medi Ambient, Cristina Miret i el cap de departament d'Acció Climàtica i Territori, Rafel López.

L’Ajuntament de Vila-seca ha estat present amb el seu alcalde, Pere Segura, la cap de Serveis Territorials i Planificació, Mònica Bernal, i l’ arquitecte municipal, Josep Maria Castells. I per part del Departament d'Acció Climàtica de la Generalitat de Catalunya ha assistit Glòria Tibau, directora dels Serveis Territorials d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural a Tarragona i Laureà Giner, cap de l'Oficina Territorial d'Acció i Avaluació Ambiental de Tarragona.

Una restauració de gran valor

El projecte de restauració dels Prats d’Albinyana té com a objectiu restaurar els hàbitats i ecosistemes propis d’aquest espai natural protegit i potenciar els elements d’interès ecològic, naturalístic i sociocultural presents. El termini d’execució per aquest projecte és de 12 mesos des del moment en què s'iniciïn les obres, previst durant aquest mes d’abril.

La primera fase d’obres durà a terme el tancament perimetral de tota la zona per continuar amb el moviment de terres.

Prats d’Albinyana de la Pineda

La primera intervenció es tracta del projecte de restauració de l’espai natural protegit dels Prats d’Albinyana. El passat 25 d’octubre, l’APT va licitar l’execució del projecte de recuperació d’aquesta zona humida amb l’objectiu de potenciar els seus elements d’interès ecològic i sociocultural. Recentment, el projecte s’ha adjudicat a la UTE formada per les empreses Romà Infraestructures, J.Morell i ILERSIS, per un import de 2,3 milions d’euros (IVA inclòs).

Creació d’una llacuna i d’un bosc de ribera

La segona actuació consistirà en la construcció d’una llacuna de 107.700 metres quadrats i d'una illa de 26.990 metres quadrats, juntament amb la creació d’un bosc de ribera que envoltarà la llacuna i connectarà amb la platja existent. Amb aquesta actuació es vol recuperar la vocació de zona humida de l’espai. Per poder realitzar aquesta part, es va procedir a fer el desviament del canal de drenatge de la A-7 que estava situat dins de la zona protegida mitjançant una actuació amb un cost d’aproximadament 1 milió d’euros.

Delimitar i protegir l’espai arqueològic de la vil·la romana de Cal·lípolis

La tercera línia d’actuació es tracta de la finalització de les accions de consolidació arqueològica del conjunt patrimonial de l’antiga vil·la romana de Cal·lípolis, com són, la neteja i l’eliminació superficial del paviment dels camins que creuen el jaciment i la consolidació de les estructures existents.

Instal·lació de serveis viaris interns

En darrer lloc, l’APT portarà a terme l’execució de la instal·lació de serveis viaris interns, com són, la projecció de camins, miradors faunístics i passarel·les.

Lo más visitado

Trabaja con nosotros

Trabaja con nosotros

Bolsa de trabajo de la Autoridad Portuaria de Tarragona
Dades Obertes

Dades Obertes

Aquí encontrará publicados los datos de carácter público del organismo
Perfil del Contratante

Perfil del Contratante

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Comunicación y prensa

Comunicación y prensa

Noticias de interés y actualidad de la Autoridad Portuaria de Tarragona
SEA

SEA

SISTEMA DE ENTREGAS DE AGROALIMENTARIOS
Situación de barcos

Situación de barcos

Gisweb, programa de situación de barcos, escalas y movimientos
Solicitudes de servicios vía portus

Solicitudes de servicios vía portus

Solicitudes de servicios y comunicados para el barco, mercancía y pasaje
Centro de acreditaciones

Centro de acreditaciones

Proceso administrativo que comporta certificar a una empresa/organización para acceder al Puerto
Tráficos

Tráficos

Tráfico de mercancías en la Autoridad Portuaria de Tarragona

 

SETMANES DE L'AIGUA | PORT TARRAGONA | De l'11 d'abril al 5 de maig

 

 

 

 

 

L'AIGUA DEL FUTUR DE L'11 D'ABRIL AL 5 DE MAIG.És un esdeveniment compost de diverses jornades tècniques, debats, exposicions i art al Port de Tarragona que tindrà lloc durant els dies compresos entre l'11 d'abril i el 5 de maig en diversos punts del Port de Tarragona. Amb l'objectiu d'informar-vos sobre tota la programació i que no us perdeu res, us deixem totes les activitats a continuació:

 

Pàgina oficial de les Setmanes de l'Aigua Port Tarragona- Agenda i programació - accés lliure

 

Pàgina oficial Primera edició

Més informació PROGRAMACIÓ 
+ info

 

Mitjans col·laboradors