El Port de Tarragona incorpora dos drons per reforçar la seguretat integral de les instal·lacions portuàries

El Port de Tarragona incorpora dos drons per reforçar la seguretat integral de les instal·lacions portuàries
05 May
2023

FALTA TRADUCCION - Mensaje para ayudar a ver que le falta Traducir ;)

Els aparells serviran per augmentar la vigilància, la seguretat, la prevenció, la lluita contra la contaminació i el control de emergències

La Policia Portuària serà l’encarregada de prestar aquest nou servei

L’Autoritat Portuària de Tarragona (APT) vol mantenir el seu lideratge en seguretat dins del sistema portuari estatal

Aquesta adquisició forma part de l’estratègia del Port per comptar amb equipament tecnològic de darrera generació i personal propi especialitzat en seguretat

La seguretat del Port de Tarragona compta a partir d’avui amb dos nous drons per reforçar i millorar la gestió de les emergències. La incorporació de les dues unitats de drons, permetrà una millora en les operatives ordinàries de control i vigilància del recinte portuari, el control mediambiental i el suport en la gestió d'emergències, la qual cosa permet mantenir el lideratge de l'APT en gestió de la seguretat dins del conjunt del sistema portuari estatal.

L'empresa Baysan Quality Pro, S.L. lliurat aquest divendres les dues unitats UAS (Unmanned Aerial System), com a empresa adjudicatària de l'expedient de contractació oberta “Adquisició de dos equips UAS-Sistemes d'Aeronaus no Tripulades (drons)”, per un import d'adjudicació de 38.308,60 € (iva inclòs). Els drons presenten característiques diferents i alhora complementàries. En primer lloc, la unitat Mavic 2 Enterprise Advanced va equipada amb càmera visual d'alta definició, càmera tèrmica, focus i altaveu, així com l'última tecnologia en sistemes de control i comandament de l'equipament. Per una altra banda, la unitat Mavic 300 RTK, equipada amb càmeres de visió en alta definició i infraroja, així com càmera tèrmica i igualment l'última tecnologia en sistemes de control i comandament de l'equipament. En tots dos casos, el programari de gestió de les diferents dades que s’obtinguin de totes dues unitats permetran la gestió de la informació obtinguda per donar suport a la presa de decisions en situacions de crisi.

Seguretat integral al Port

L'adquisició d'aquests equipaments és un pas més en el projecte de gestió d'unitats UAS (drons) vinculats a la millora contínua de la seguretat del Port de Tarragona, que permetran una vigilància i el control perimetral del recinte portuari des de l’aire amb més camp visual, més precisió i més immediatesa, així com el suport en tasques de control mediambiental i gestió d'emergències.

El Port de Tarragona compta avui amb un equipament tecnològic de darrera generació i personal propi altament especialitzat i format per prestar serveis de suport en els usos relacionats amb la seguretat.

Tarragona és l’únic port de l’estat que compta amb una ISO 22320 de Gestió d’Emergències, fruit del seu esforç constant per millorar els processos d’informació i presa de decisions en situació de crisi, en la millora continuada dels procediments definits en el plans d’emergències (PAU, PIM, etc.) i en la formació integral del seu personal i d’aquest amb els cossos de seguretat (Mossos d’Esquadra, Guàrdia Civil, etc.), equips de salvament (SASEMAR, Creu Roja, SEM) i equips d’emergències (Protecció Civil, Bombers de la Generalitat de Catalunya, Bombers Parc Químic, etc.).

Procés d’implementació

El proper mes d'octubre finalitzarà el procés d'implantació dels vols de drons per a la realització de tasques de suport i reforç de la seguretat. El desplegament d’aquest nou servei es considerarà acabat un cop estigui aprovada la declaració de l'APT com a operador de dron i realitzada la formació i el procés de capacitació del personal de la Policia Portuària, encarregada del pilotatge d'aquestes unitats.

En el procés d’implementació i operació de les unitats UAS (drons) l'APT ha comptat amb l'ajuda i l'assessorament de Senasa, societat mercantil estatal, que proporciona assistència tècnica especialitzada a les entitats públiques del sector aeronàutic espanyol en nombroses àrees: seguretat operacional i física, navegació aèria, meteorologia, aeroports, servituds aeronàutiques i sostenibilitat mediambiental, entre altres, constituint a més, un referent internacional en formació i capacitació tècnica. A més a més, desenvolupa les línies de negoci de consultoria, formació de controladors aeris, formació de pilots de UAS, manteniment i operació d'aeronaus.

Lo más visitado

Trabaja con nosotros

Trabaja con nosotros

Bolsa de trabajo de la Autoridad Portuaria de Tarragona
Dades Obertes

Dades Obertes

Aquí encontrará publicados los datos de carácter público del organismo
Perfil del Contratante

Perfil del Contratante

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Comunicación y prensa

Comunicación y prensa

Noticias de interés y actualidad de la Autoridad Portuaria de Tarragona
SEA

SEA

SISTEMA DE ENTREGAS DE AGROALIMENTARIOS
Situación de barcos

Situación de barcos

Gisweb, programa de situación de barcos, escalas y movimientos
Solicitudes de servicios vía portus

Solicitudes de servicios vía portus

Solicitudes de servicios y comunicados para el barco, mercancía y pasaje
Centro de acreditaciones

Centro de acreditaciones

Proceso administrativo que comporta certificar a una empresa/organización para acceder al Puerto
Tráficos

Tráficos

Tráfico de mercancías en la Autoridad Portuaria de Tarragona