L'APT es reuneix amb representants de les empreses estibadores i ASFAC per assegurar el subministrament de blat i soja

L'APT es reuneix amb representants de les empreses estibadores i ASFAC per assegurar el subministrament de blat i soja
30 Dic
2022

FALTA TRADUCCION - Mensaje para ayudar a ver que le falta Traducir ;)

L'APT treballa per garantir la cadena de subministrament i perquè hi hagi més prioritat per a la descàrrega de blat i soja

El president del Port de Tarragona insta les empreses a prendre mesures extraordinàries per fer front a la situació actual

El president del Port de Tarragona, Saül Garreta, el director general de l'APT, Ramon Ignacio Garcia, i la directora d'operacions Portuàries, Núria Obiols, es va reunir ahir amb representants de les 5 empreses estibadores que operen a Tarragona i amb el representant d'ASFAC per tractar la situació actual de congestió del Port de Tarragona i la preocupació pel possible risc de desproveïment de la cadena de subministrament de blat i soja per a l'elaboració de pinsos animals.

El president de l'APT va recordar a les parts "el compromís ferm amb el posicionament i la competitivitat del Port de Tarragona i la seva predisposició per trobar solucions a curt termini per als reptes de càrrega i descàrrega de final d'any" que empreses i representació social de els estibadors van manifestar en una reunió amb aquest i que es va fer públic mitjançant una nota de premsa el 14 de desembre passat.

Garreta va assegurar que, “des d'una posició neutral i des d'una actitud mediadora, alhora que proactiva i exigent, l'APT treballarà per garantir la cadena de subministrament desenvolupant totes les gestions necessàries per donar més prioritat de descàrrega als vaixells carregats amb blat i amb soja”. Alhora, el president del Port de Tarragona ha instat les empreses estibadores a prendre mesures extraordinàries necessàries per descongestionar els molls de Tarragona.

Per la seva banda, les empreses van explicar que “ja havien advertit que, malgrat haver reforçat els seus serveis, les mesures adoptades serien insuficients” i que “estaven disposades a posar altres accions en marxa, però fins ara no s'ha pogut avançar més”, entre les quals hi ha la incorporació de 19 treballadors homologats per poder operar en vaixell i el reforç puntual de treballadors d'empreses temporals destinats a tasques auxiliars.

Les dues parts van coincidir que en les properes setmanes es podrà recuperar un ritme de descàrrega més gran que permetrà accelerar la descongestió dels molls de Tarragona i assegurar més si és possible el subministrament de cereals a l'hinterland del Port de Tarragona.

Previsions de blat i soja

La mala collita de cereals d'aquest any a Espanya i França, l'agressió russa a Ucraïna (principal exportador mundial) i la crisi energètica han obligat a importar més cereals que el 2021 i ha augmentat en un 25% l'arribada d'agroalimentaris al Port de Tarragona respecte l'any passat.

A dia d'avui, els magatzems del Port de Tarragona compten amb més de 580.000 tones de cereals, dels quals 40.000 tones són de blat i 40.000 més són de farina de soja. També en aquests moments, el Port de Tarragona presenta una ocupació gairebé total dels seus molls amb 20 vaixells atracats, la meitat carregats amb productes alimentaris. Mentre 20 vaixells més esperen fondejats que s'alliberin espais a l'interior del port per descarregar les seves mercaderies, entre aquests vaixells ancorats davant la costa tarragonina hi ha 10 vaixells carregats amb cereals i altres productes agroalimentaris.

Segons les dades de l'APT, als molls d'Aragó, Navarra i Castella estan en procés de descàrrega quatre vaixells carregats de blat que en conjunt sumen 200.670 tones d'aquest cereal. Altres 4 vaixells estan sent descarregats amb altres productes agroalimentaris (majoritàriament blat de moro) una càrrega que suma 232.900 tones. En zona de fondeig, tres vaixells més sumen 76.000 tones més de blat; quatre vaixells més transporten 192.600 tones de blat de moro; i altres 3 embarcacions: una amb 26.000 tones de farina de soja i dues amb 34.000 tones de polpa de remolatxa i sègol. A més, a partir del 8 de gener, s'espera l'arribada de 2 vaixells amb farina de soja.

Lo más visitado

Trabaja con nosotros

Trabaja con nosotros

Bolsa de trabajo de la Autoridad Portuaria de Tarragona
Dades Obertes

Dades Obertes

Aquí encontrará publicados los datos de carácter público del organismo
Perfil del Contratante

Perfil del Contratante

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Comunicación y prensa

Comunicación y prensa

Noticias de interés y actualidad de la Autoridad Portuaria de Tarragona
SEA

SEA

SISTEMA DE ENTREGAS DE AGROALIMENTARIOS
Situación de barcos

Situación de barcos

Gisweb, programa de situación de barcos, escalas y movimientos
Solicitudes de servicios vía portus

Solicitudes de servicios vía portus

Solicitudes de servicios y comunicados para el barco, mercancía y pasaje
Centro de acreditaciones

Centro de acreditaciones

Proceso administrativo que comporta certificar a una empresa/organización para acceder al Puerto
Tráficos

Tráficos

Tráfico de mercancías en la Autoridad Portuaria de Tarragona

 

SETMANES DE L'AIGUA | PORT TARRAGONA | De l'11 d'abril al 5 de maig

 ACTE CENTRAL 25 I 26 D'ABRIL - INSCRIPCIONS

 

 Acte central - 25 i 26 abril. Jornades Tècniques | La Gestió de l'aigua en un escenari de crisi climàtica. L’objectiu de les Jornades tècniques és abordar amb els actors implicats la complexitat de la gestió de l’aigua des d’una visió transversal: climàtica, ambiental, social i de governança. Més enllà de la sequera actual i de les incògnites que planteja, cal avançar cap a una gestió sostenible dels recursos hídrics.

Inscripcions 25 i 26 abril

25 i 26 abril

Registra't ara
+ info

L'AIGUA DEL FUTUR DE L'11 D'ABRIL AL 5 DE MAIG.És un esdeveniment compost de diverses jornades tècniques, debats, exposicions i art al Port de Tarragona que tindrà lloc durant els dies compresos entre l'11 d'abril i el 5 de maig en diversos punts del Port de Tarragona. Amb l'objectiu d'informar-vos sobre tota la programació i que no us perdeu res, us deixem totes les activitats a continuació:

 

Pàgina oficial de les Setmanes de l'Aigua Port Tarragona- Agenda i programació - accés lliure

 

Pàgina oficial Primera edició

Més informació PROGRAMACIÓ 
+ info

 

Mitjans col·laboradors