El Port Tarragona adjudica les “zones d’ombra” del pla de millora de la façana marítima del Serrallo

El Port Tarragona adjudica les “zones d’ombra” del pla de millora de la façana marítima del Serrallo
21 Nov
2022

FALTA TRADUCCION - Mensaje para ayudar a ver que le falta Traducir ;)

L’objectiu de l’actuació és millorar l’estada, de les persones visitants i del veïnat, amb pèrgoles de fusta i arbrat per projectar ombra en els mesos d’estiu

Les obres, que començaran a inicis de 2023, tenen un termini d’execució de tres mesos i un pressupost de 427.000 € (IVA inclòs)

Aquest 17 de novembre el Port de Tarragona ha adjudicat a l’empresa ‘Izer Ingeniería y Economía SL’ amb un pressupost de 426.782,95 € (IVA inclòs) una de les quatre actuacions del pla de millora de la façana marítima del barri del Serrallo, presentat el passat 22 de març de 2022. Es tracta de la creació de 5 zones d’ombra al llarg del passeig d’aquest barri mariner. En cadascun d’aquests espais està previst instal·lar pèrgoles dissenyades al descans i construïdes amb material resistent amb acabat tipus fusta. A més cada zona anirà acompanyada d’unes jardineres on es plantarà vegetació per generar un ambient natural i confortable amb més ombra. El termini d’execució del projecte és de tres mesos des de l’inici de les obres, previst a començament de l’any vinent.

Els mòduls (6 unitats de 8x4 m2) sumaran 192 m2 d’espai amb ombra en una zona molt exposada al sol, especialment a l’estiu, on els veïns i veïnes com els visitants, passegen a totes hores del dia. L’actuació forma part de les mesures pactades amb l’Associació de Veïns del Serrallo per donar resposta a les peticions de les famílies que viuen en aquesta zona a cavall del port i de la ciutat. Al mateix temps, també reforçaran l’atractiu turístic i lúdic del barri i millorarà l’estada de les persones visitants en un dels punts icònics de la ciutat, el moll de Pescadors del Serrallo.

Un pla integral per millorar la façana marítima del barri del Serrallo

El passat 22 de març el Port de Tarragona va presentar públicament el pla de millora de la façana marítima del barri mariner de Tarragona, amb la finalitat de millorar l’entorn d’aquest barri mariner amb nous elements de mobiliari urbà.

Els projectes, consensuats el seu dia amb l’Associació de Veïns del Serrallo, han comptat amb un pressupost total d’1.150.000 euros (IVA exclòs) per introduir diverses millores, finançades íntegrament per Port Tarragona i que s’han anat executant durant aquest any 2022.

La restauració del pantalà, la instal·lació de mobiliari urbà per generar ombra en el passeig, la instal·lació de tendals per generar ombra als parcs infantils i la restauració de l’entorn del pont de la Petxina amb nous mural són les 4 accions que conformen aquest pla integral.

El pantalà del Serrallo

El passat 13 d’octubre de 2022 el Port Tarragona va obrir l’accés al reformat pantalà del Serrallo. Una inversió de 415.000 € (IVA exclòs) per restaurar i fer un pantalà continu i fix sobre columnes formades per blocs de formigó, amb una longitud total de 82 metres. La plataforma del pantalà està formada per dues estructures independents a doble alçada i separades per 0,40 metres, el pantalà alt és de 4 m d'amplada mentre que el baix té 2 m d'amplada. Entre les millores que té el nou pantalà destaquen la nova fusta sintètica que substitueix l’anterior natural, reduint així costos de manteniment, i la col·locació de punts de llum i baranes per fer guanyar en seguretat

Zona d’ombra als parcs infantils del Moll de Costa

Des del passat 23 de juny, els parcs infantils davant del Tinglado 4 del Moll de Costa, construïts pel Port de Tarragona l’any 2013 i ampliats l’any 2017, gaudeixen de noves zones d’ombra perquè els més petits de la casa puguin jugar durant tot l’any.

Aproximadament el 50 % del total de la superfície de cadascun dels dos parcs infantils queda sota l’ombra perquè durant les temporades d’estiu, quan les temperatures són més elevades, es pugui continuar utilitzant el mobiliari de jocs infantils. Per aprofitar les hores de sol en les èpoques de l’any on aquest és menys intens, es va decidir deixar una part de cada parc al descobert.

Es van instal·lar uns 217 m2 de material flexible que projecta l’ombra que se subjecta mitjançant una estructura d’acer galvanitzat col·locada en els extrems dels propis parcs infantils. El pressupost per realitzar aquesta instal·lació va ser de 136.120,98 € (IVA exclòs).

Restauració de l’entorn del pont de la Petxina

Restauració de l’entorn del pont de la Petxina La iniciativa artística que va omplir les parets del Serrallo amb cultura urbana amb temes que posen en valor la identitat il la història del barri continua amb una nova proposta conjunta entre l'Associació de Veïns i el Port de Tarragona.

Aquest projecte amplia les oportunitats perquè artistes deixin la seva empremta al barri amb una nova paret ubicada al pont de la Petxina. Aquesta paret està ubicada en un dels accessos al barri del Serrallo pel carrer Pere Martell en la confluència entre el barri del Port i Torres Jordi. És un dels dos passos per sota de la via del tren al barri i que es restaura per donar la benvinguda al Serrallo. El cost d’aquesta rehabilitació amb altres petites actuacions consistents en reparacions i accions en diferents punts del barri suposen una inversió d’aproximadament d’uns 100.000 euros.

Lo más visitado

Trabaja con nosotros

Trabaja con nosotros

Bolsa de trabajo de la Autoridad Portuaria de Tarragona
Dades Obertes

Dades Obertes

Aquí encontrará publicados los datos de carácter público del organismo
Perfil del Contratante

Perfil del Contratante

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Comunicación y prensa

Comunicación y prensa

Noticias de interés y actualidad de la Autoridad Portuaria de Tarragona
SEA

SEA

SISTEMA DE ENTREGAS DE AGROALIMENTARIOS
Situación de barcos

Situación de barcos

Gisweb, programa de situación de barcos, escalas y movimientos
Solicitudes de servicios vía portus

Solicitudes de servicios vía portus

Solicitudes de servicios y comunicados para el barco, mercancía y pasaje
Centro de acreditaciones

Centro de acreditaciones

Proceso administrativo que comporta certificar a una empresa/organización para acceder al Puerto
Tráficos

Tráficos

Tráfico de mercancías en la Autoridad Portuaria de Tarragona

 

JORNADES DE L'AIGUA | PORT TARRAGONA | De l'11 d'abril al 5 de maig

 ACTE CENTRAL 25 I 26 D'ABRIL - INSCRIPCIONS

 

 Acte central - 25 i 26 abril. Jornades Tècniques | La Gestió de l'aigua en un escenari de crisi climàtica. L’objectiu de les Jornades tècniques és abordar amb els actors implicats la complexitat de la gestió de l’aigua des d’una visió transversal: climàtica, ambiental, social i de governança. Més enllà de la sequera actual i de les incògnites que planteja, cal avançar cap a una gestió sostenible dels recursos hídrics.

Inscripcions 25 i 26 abril

25 i 26 abril

Registra't ara
+ info

L'AIGUA DEL FUTUR DE L'11 D'ABRIL AL 5 DE MAIG.És un esdeveniment compost de diverses jornades tècniques, debats, exposicions i art al Port de Tarragona que tindrà lloc durant els dies compresos entre l'11 d'abril i el 5 de maig en diversos punts del Port de Tarragona. Amb l'objectiu d'informar-vos sobre tota la programació i que no us perdeu res, us deixem totes les activitats a continuació:

 

Pàgina oficial de les Jornades - Agenda i programació - accés lliure

 

Pàgina oficial Primera edició Jornades de l'Aigua Port Tarragona

Més informació PROGRAMACIÓ 
+ info

 

Mitjans col·laboradors