El Concurs de Mestres Romescaires retorna al Serrallo

El Concurs de Mestres Romescaires retorna al Serrallo
21 Oct
2022

FALTA TRADUCCION - Mensaje para ayudar a ver que le falta Traducir ;)

El diumenge 23 d’octubre, la pèrgola del Serrallo, acollirà la XXIX edició del Concurs de Mestres Romescaires posposada el mes passat

El concurs, organitzat pel Sindicat d’Iniciativa i Turisme de Tarragona, es tancarà amb un tastet de cassoletes de romesco acompanyats d’un vi DO Tarragona

El Concurs de Mestres Romescaires que s’havia de celebrar el passat 25 de setembre i que es va ajornar per les previsions meteorològiques en ser una activitat a l’aire lliure, es farà aquest diumenge vinent, 23 d’octubre de 2022, al mateix indret, la pèrgola del Serrallo.

Aquesta nova edició, organitzada pel Sindicat d’Iniciativa i Turisme, també té suport de l’Ajuntament de Tarragona, el Patronat Municipal de Turisme de Tarragona i el Port de Tarragona i, a més, compta amb la col·laboració de l’Associació de Veïns del Serrallo, la Confraria de Pescadors de Tarragona i la DO Tarragona. En la present edició hi participaran 20 concursants, i ha estat un èxit la inscripció perquè té, fins i tot, una llista d’espera.

Calia fer una inscripció prèvia i el pagament dels drets per participar-hi. Des del Sindicat d’Iniciativa de Turisme i la Confraria de Pescadors de Tarragona s’ha comunicat als participants l’ajornament de l’esdeveniment i es farà amb els mateixos participants.

El Concurs té com a objectiu ajudar a la promoció turística del territori amb un dels elements gastronòmics més propis i singulars de la nostra ciutat com és el romesco, un producte genuí de Tarragona que posa la ciutat al mapa gastronòmic català i internacional. Una iniciativa que es fa en un indret com el Serrallo, referent de la cultura marinera tarragonina.

XXIX edició del Concurs de Mestres Romescaires

En la present edició hi participaran un màxim de 20 concursants. El concurs començarà a les 9:30 hores del diumenge 23 d’octubre al Serrallo. Els concursants s’han de presentar amb un morter i els ingredients del país que considerin necessaris per fer el guisat.

L’organitzador del concurs, el Sindicat d’Iniciativa i Turisme, els lliurarà una cassola amb tapa, el peix, l’oli, l’aigua, un fogó, carbó, pastilles per encendre’l, un davantal i una cullera de fusta. Les persones inscrites no duran cap mena de fumet, ni cap salsa preparada prèviament i el romesco ha de ser elaborat d’acord amb la forma tradicional del Serrallo de Tarragona.

Amb els esmentats elements, els concursants han de fer en la taula i fogó que els seran assignats una cassola de romesco de sis racions, que presentaran al jurat a les 13:00 hores. Al voltant de les 13:45 hores es preveu fer l’acte públic de presentació de les persones guanyadores.

Reconeixements de Mestre Romescaire

Els primers cinc classificats rebran el títol de Mestre Romescaire distingint al primer classificat com a Mestre Major Romescaire. I, a més, també rebran un lot de productes i una invitació per dinar dues persones en un dels cinc restaurants del Serrallo col·laboradors en aquest concurs. La resta de participants rebran un diploma de Romescaire, acreditatiu de la seva participació en el concurs, i un lot de productes.

Tastet de cassoletes i acompanyament de la DO Tarragona

Gràcies a la col·laboració amb el Patronat Municipal de Turisme de Tarragona, el restaurant L’Àncora del Serrallo cuinarà una cassola de romesquet per a 150 persones. Aquesta cassola se servirà en format de tastets a preus populars a partir de les 12 hores i fins a exhaurir existències a totes aquelles persones que s’acostin a la pèrgola del Serrallo, espai on els participants del concurs de mestres romescaires estaran cuinant la seva proposta que, més tard, valorarà el jurat designat.

Les cassoletes de romesco les servirà l’Associació de Veïns del Serrallo, que haurà preparat una zona per a la degustació, i seran maridades amb vins de la DO Tarragona.

 

Lo más visitado

Trabaja con nosotros

Trabaja con nosotros

Bolsa de trabajo de la Autoridad Portuaria de Tarragona
Dades Obertes

Dades Obertes

Aquí encontrará publicados los datos de carácter público del organismo
Perfil del Contratante

Perfil del Contratante

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Comunicación y prensa

Comunicación y prensa

Noticias de interés y actualidad de la Autoridad Portuaria de Tarragona
SEA

SEA

SISTEMA DE ENTREGAS DE AGROALIMENTARIOS
Situación de barcos

Situación de barcos

Gisweb, programa de situación de barcos, escalas y movimientos
Solicitudes de servicios vía portus

Solicitudes de servicios vía portus

Solicitudes de servicios y comunicados para el barco, mercancía y pasaje
Centro de acreditaciones

Centro de acreditaciones

Proceso administrativo que comporta certificar a una empresa/organización para acceder al Puerto
Tráficos

Tráficos

Tráfico de mercancías en la Autoridad Portuaria de Tarragona

El objetivo es abrir el Port y sus espacios a la ciudadanía, dando la posibilidad de conocer nuestras instalaciones, tanto por mar como por tierra, y ver las diferentes operativas portuarias.

 

PROGRAMA | FORMULARIOS