Atrás

El consell d’administració del Port de Tarragona declara l'Elbeik en estat d’abandonament

El consell d’administració del Port de Tarragona declara l'Elbeik en estat d’abandonament
03 Oct
2022

L’embarcació porta des del mes d’agost de 2021 atracada a la prolongació del Dic de Llevant

El procediment es va iniciar durant el mes de maig quan l’APT va obrir l’expedient administratiu d'abandonament

En l’últim consell d’administració del Port de Tarragona celebrat el passat 28 de setembre es va acordar la declaració d’estat d’abandonament al vaixell Elbeik. L’embarcació porta atracada des del passat mes d’agost de 2021 a la prolongació del Dic de Llevant quan va arribar després de patir un incendi a bord quan fondejava a les aigües del Port de Tarragona.

El passat mes de maig el director general de l’Autoritat Portuària de Tarragona va acordar iniciar l’expedient administratiu d'abandonament de l’Elbeik. En l’expedient publicat al Butlletí Oficial de l’Estat del 17 de maig s’explica que “vist l'estat d'abandonament del vaixell anomenat Elbeik, amb bandera de Togo, que es troba atracat a la Prolongació del Dic de Llevant del Port de Tarragona i del que s'han reclamat les corresponents taxes sense que fins a la data s'hagi abonat cap quantitat”.

Una vegada declarat l'abandó del vaixell pel Consell d'Administració de l'Autoritat Portuària de Tarragona es procedirà a la seva venda en pública subhasta, i es procedirà al pagament dels crèdits generats per les corresponents taxes i tarifes portuàries, així com les pròpies despeses del procediment.

L’Elbeik

L’Elbeik és un vaixell tipus ‘Livestock Carrier’, (vaixell de càrrega d’animals) que navegava amb bandera de la República del Togo. El vaixell té un calat de 5,5 metres, una eslora de 77 metres, una mànega de 14 metres i un arqueig brut (volum de càrrega) de 2.867 tones Moorson.

Aquesta embarcació va patir un incendi el 6 d'agost de 2021 a la zona de fondeig del Port de Tarragona. L’incendi es va declarar sobre les 14h i va ser extingit a les 10h del matí del dia següent ja a les instal·lacions portuàries tarragonines. En el moment dels fets, el vaixell no portava càrrega i els 18 tripulants de l'embarcació van ser rescatats i traslladats a terra.